Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

H3LLraiser 

všechny recenze uživatele

Co dodat, přesně takovýhle ujeťárny jsou to, co na filmu miluju, člověk zkoukne dva blockbustery, nechá si skandinávsky zahrát na vážnou notu, a pak přijde tohle, film, který skutečně pobaví. A nejen že pobaví, dokonce královsky pobaví, hororové komedie jsou na tohle vždycky nejlepší, pokud jsou povedené, což ruka zabiják rozhodně je. A přesně k tomu jsou určené, nic víc, jen zábava. ()

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Pro některé kultovní film, který paroduje slashery a různá velká díla světového hororu (Evil Dead 2, Halloween a další). Tehdy ještě prosazující se Devon Sawa (později hrdina prvního Nezvratného osudu či klipu rapera Eminema) vzal hlavní roli v tomhle filmu a udělal rozhodně dobře. Druh humoru obsažený v tomto filmu, ač může někomu kazit dojem, dokáže být někdy velmi věcný, jak se ukáže v mnoha zručně natočených scénách (zakročující policisté v domě, větrák na konci). Duo těch, kteří Devonovi sekundují (Green-Henson) se taky povedlo a Jessica Alba vypadala tehdy taky lépe. Vedlejší zápletka s jeptiškou taktéž ujde. Celkově můžu být spokojen. ()

Reklama

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Ruka zabiják" je filmem vtipným, zábavným, zvráceným... Zkrátka je to jedna velká jízda s pořádně nabitým a úchylným programem ;-) V hlavní roli se představí blonďátý, roztomilý Devon Sawa ("Nezvratný osud"), který si zahrál líného kluka Anthona, co zná jen televizi a marihuanu, dále pak můj oblíbený herec Seth Green ("Nekecej a pádluj!") a Elden Henson ("Trosečník"). Tahle povedená trojka se sešla v té nejlepší formě a předvedla nezapomenutelný výkon. "Ruka zabiják" ani není horror, ale převládá zde spíše komedie s horrorovými prvky. Každá "horrorová" scéna se vždy jeví jako šaškárna a je to opravdu nářez! Zkrátka zde není bráno nic vážně a já si myslím, že je to dobře. Režisér Rodman Flender se zde inspiruje oživlou zabijáckou rukou, kterou jsme mohli vidět i v horroru Sama Raimiho "Evil Death 2", kde s ní bojoval Ash (Bruce Campbell). "Ruka zabiják" je přenesena do současnosti v nudném městečku, kde se prakticky nic neděje do té doby, než někdo začne vraždit.. Je fakt, že ve filmu není nic, co by se mi nelíbilo. Všechny scény stojí za to, protože jsou propracované tak, aby zaručeně pobavily a diváky i nediváky horrorových komedií zaručeně pobaví, protože je to zábava od začátku až do samotného konce ;-) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Tož to, že jedna ruka netleská i když jinak je to sranda veliká už vím. Avšak tahle hororová taškařice odhalila i její další a mnohem sofistikovanější využití. Není na škodu, když si ta ruka postaví svou hlavu a na svého majitele se vybodne. Vono kdo by neměl ve svém okolí někoho, komu by s chutí a rád nevrazil flašku do hlavy či ho rovnou té hlavy kompletně zbavil a přitom měl alibi, to né já, to ta ruka smyslů a mé kontroly zbavená . I ti rodiče někdy lezou pěkně na nervy, potud výborné. Průser nastane ve chvíli, kdy se objeví sexy Jessica a dokonce s ní skončíte v posteli a na rozdíl od vašeho mozku i čistě pudového chtíče, ta ruka netouží po jejích ladných křivkách, ale jen po jejím krku a krvi. To už jednoho nasere a musí s tím něco udělat. A jelikož když je potřeba i levačka poslouží dobře, amputace se jeví jako přijatelná volba, přece jen je to Alba! Že ta useknutá ručka se i tak ukáže jako opravdu emancipovaná krvelačná mrcha je už věc jiná. Vono vidět skalpované The Offspring ale taky není k zahození a ještě si u této archaické libůstky člověk uvědomí, kde asi začala Jessica Albína cvičit své později tak proslavené sexy tanečky :-) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Horrorová teen komedie, ve který sice neni příliš napětí ani logiky, ale za to je v ní dost krve, trávy a zábavy. Inspirace nápadem se zlou rukou z dvojky Evil Dead je patrná, nicméně díky omáčce v podobě hlášek, spoře oděný Jessicy Alba nebo atmosféry devadesátkovejch teen bijáků nakonec nijak nevadí. Ujetá uchylárna, kterou si s notnou dávkou nadhledu nakonec užije každej, tři silnější hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Hlas, který řekne “Murder in Bolan“ v televizních zprávách poté co Anton zapne televizi, patří samotnému režisérovi Rodmanu Flenderovi. (Stocki)
  • Film se natáčel ve stejné vilové čtvrti jako snímek Halloween (1978). (Stocki)
  • Když Mick krmí “hlavu“ Pnuba, počet sýrových křupek v křesle kolem jeho hlavy se mění a zároveň jsou jinak v křesle rozmístěny. (Stocki)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno