Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí. (Bohemia MP)

(více)

Diskuze

packa

packa (hodnocení, recenze)

V distribučním listu je uvedeno, že ve filmu hraje i Jan Přeučil. Zajímavé. Bez ohledu na to jak velkou roli ve filmu dostal, se nejspíš (pro něj osobně) jedná o roli životní.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Docela by mě zajímalo, od koho pochází ten názor, že Vica Kerekes ukazuje všude kozy. V Dešťové víle a Anděl páně 2 je taky neukázala

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Docela by mě zajímalo, od koho pochází ten názor, že Aňa Geislerová neumí hrát.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

dosty43

Vypadá to příšerně. Téměř jako nějaký laciný hraný dokument. Paní Horáková se musí obracet v hrobě.

na příspěvěk reagoval rushid

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

hataulf

Natáčení se účastnila i Jana Kánská. Tak snad to celé bude co nejvěrnější skutečnosti. :-)

hataulf

hataulf (hodnocení, recenze)

Dost se těším. Vyděsilo mě motto: bojovala za svobodu své země i za cenu svého života. Autoři se evidentně báli výstižnější verze: ...své země, jejíž občané jí po zásluze zavraždili. Snad film nepůjde cestou, hlavně se nikoho nedotknout.

na příspěvěk reagoval Ainy

Ainy

Ainy (hodnocení, recenze)

DaViD´82 , fabecc1222

 

celý film je natočen v angličtině. Podle posledního článku na internetu, kde autor, David Mrnka, říká, že čeští herci se pak nadabují sami, pro manžela Milady Horákové už dabéra našel v podobě pana Jana Vodráčka, ale pro Miladu český hlas ještě nenašel.

prkalil

prkalil (hodnocení, recenze)

Dejff_2004

Krásná (Milada), možná psala svůj poslední dopis:

- závěr posledního dopisu, který psala Milada především své rodině, dceři, těhotné sestře a otci 27.6.1950 přibližně ve 2:30 ráno (tedy v den, kdy ji soudruzi oběsili):
"... je to zvláštní shoda okolností; když se měla narodit Jana, udělala jí místo na světě naše máma. Teď dělám tu výměnu životů já. ... Teď ještě pevný ruky stisk. Ptáci už se probouzejí, začíná svítat. Jdu s hlavou vztyčenou - musí se umět i prohrát. To není hanba. I nepřítel nepozbyde úcty, je-li pravdivý a čestný. V boji se padá, a co je jiného život než boj. Buďte zdrávi. Jsem jen a jen Vaše. Milada."
Ten dopis - komunisti rodině nepředali, ačkoli to bylo poslední přání Milady Horákové. Její dcera Jana Kánská si ho mohla přečíst až v roce 1990...

na příspěvěk reagoval stanslon

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama