Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

choze 

všechny recenze uživatele

Po dvojce Smrtonosné pasti si Harlin připisuje další zasněžený akčňák o osamělci bojujícím s přesilou, zatímco kolem padají a explodují letadla, tentokrát zasazený do atraktivního horského prostředí. To je celou dobu scenáristicky i vizuálně maximálně prodáváno, od úvodního pádu, přes houpání se a skákání na skalních stěnách, souboj v jeskyni, blbnutí s visutým mostem, nebo Slye pod ledem. Z toho filmu je vám fakt zima a Sly pobíhající v mrazu jen v triku mi nikdy nepřišel blbý, ale naopak velice cool. Zdůrazňuje se romantičnost hor, s výjimkou scény nabodnutí padoucha na krápník je pryč krvelačnost 80. let a hrdina dokonce za celou dobu nepoužije střelnou zbraň (nepočítáme-li nastřelovač skob). S bandou perfektně vycvičených a vyzbrojených profíků se vypořádá vybavený jen zpuchřelým lanem, znalostí hor a důvtipem a většina protivníků tak hyne vinou vlastní posedlosti jeho likvidací, případně rukou svého bezskrupulózního šéfa (studený hajzl John Lightgow). A ve výsledku je to hodně sympatická záležitost a jeden z nejlepších devadesátkových akčňáků i Slyových filmů. A spolu s Demolition Manem z téhož roku Slyův velký comeback po rozpačitém pátém Rocky a komediích Stůj, nebo maminka vystřelí a Oscar. Paradoxně ve stejném roce, kdy se Sly po svých komediálních nezdarech úspěšně vrací k akčnímu žánru, v komediích dosud úspěšný Arnie natáčí propadák Poslední akční hrdina - který je parodií na akční filmy. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Stallone a Harlin pri Cliffhangerovi boli ešte vo forme, pretože po tomto filme prišli suchoty a ani jeden nič lepšie nenatočil. Cliffhanger je film, ktorý ma nielen nebezpečných záporákov, ale kde ma Stallone aj nebezpečné povolanie. Hory sú síce krásne, ale nebezpečné a presne tu sa Sly stretne zo svojími protivníkmi v strhujúcej naháňačke o prachy. 80% - 4* ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Skal a sněhem divočinou, hladový a roztrhán, s cepínem v ruce a s ohněm v srdci (takže se může směle vykašlat na teplé oblečení) uhání vpřed Sylvester Stallone za další bandou vyvrhelů, která potřebuje ukázat, zač je toho pěst. Sama o sobě debilita popírající všechny zásady přežití v horách i zdravého rozumu, celkově ale docela zábava a zcela jistě jeden z těch lepších filmů se Stallonem, které jsem viděla (viděla jsem tři a nevím, zda to číslo zvětším), který mě v pauzách mezi záchvaty smíchu z představ, jak by dopadl ten, kdo by se pokoušel některé Sylvestrovy kousky zrealizovat, dokázal občas i napnout a chvilkami přesvědčit, že pokud existuje frajer, kterému můžou být takové malichernosti jako zásada tří opěrných bodů zcela ukradené, mohl by možná vypadat i takhle. Ale doufám, že nevypadá. P.S. Tak jsem to číslo tři zvětšila. Chyba. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tenhle akční film je jedno velké klišé, ale horolezecké prostředí je z mého hlediska atraktivní, proto k zamýšlenému lehkému nadprůměru přihazuju jednu malou hvězdičku. Ani druhé zkouknutí po dlouhých letech ve mně nevzbudilo nutkání hodnocení přitlumit, takže těch 70% si Italský hřebec za svou alpinistickou kreaci zaslouží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slyovi se tento rok povedl ze všech zatím nejvíce. Krom toho, že mu vyšel Cliffhanger, objevil si i v takové jízdě jako je Demolition Man a že mu obě role sluší, to není třeba dodávat. I když v tomto o něco méně než v tom druhém. Beztak je tento film akční horskou krajinou nabytý takřka k prasknutí. Ze základních informací je možné přečíst, že se odehrává v Alpách. A jak se krásně na ně kouká, ještě když po nich leze hvězda takového formátu. Příběh je spíše částečně očekávaný a upínající se hlavně na nádherně zmrzlou kulisu okolí, ve kterém se prohání banda lidí a příjemně to s nima ubíhá, svižně, zajímavě, ale hlavně akčně. Proč akčně? Protože na tomhle filmu je znát, že jeho prvotní myšlenkou je akce a až na druhém místě je příběh. Přesto je s podivem, jak se taková akce dokázala natočit a právě proto skládám tvůrcům poklonu největšího formátu. --- Jste odporní vrazi. - Zabiješ pár lidí a jsi vrah. Zabiješ milion a jsi dobyvatel. Přeber si to. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Film se dostal do Guinnessovy knihy rekordů díky nejdražšímu vzdušnému kaskadérskému kousku, který byl do té doby předveden. Scéna, ve které se Travers (Rex Linn) přemisťuje z jednoho letadla do druhého ve výšce 4,5 kilometru, se natáčela bez jakéhokoli jištění nebo triků a vyšla produkci na více než milion amerických dolarů. Pojišťovny odmítly kaskadéra pojistit, a tak Sylvester Stallone (Gabe Walker) nabídl část svého honoráře, jen aby se vůbec mohlo točit. Oním odvážným byl kaskadér Simon Crane a s ohledem na extrémní nebezpečí se točilo pouze jednou. (džanik)
  • Medvídek padající ze skály na začátku filmu nebyl ve scénáři a byl režisérem dodán na poslední chvíli, aby diváci měli jasnou představu o celé situaci. (džanik)
  • V čase 39:03 je zřetelně vidět, že sníh ve vánici je umělý, protože jeden ze zloduchů vyplivuje sněhovou vločku, což by se skutečným sněhem nešlo. (Proste..Jana)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama