Reklama

Reklama

Cliffhanger

  • USA Cliffhanger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné scény, neuvěřitelné záběry, výborná hudba i efekty, propracovaný děj (rozhodně co se týče filmů se Slym). Pro mě jeden z nejlepších filmů se Stallonem. Vydařené Akční Béčko. Hlášky - Co v těch kufrech bylo? Boty, ponožky, sto milionů dolarů. Běžné věci. || Zabiješ pár lidí a jsi vrah. Zabiješ milion a jsi dobyvatel. Přeber si to. // 80 % ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý sa dá pozrieť i viackrát, kde je zaujímavá hlavne prvá polovica filmu a po vzore "Made in Holywood" sa to čím ďalej , tým viac przní. Mňa v tomto filme upútal hlavne John Lithgow, ktorý stváril veľmi presvedčivo najväčšieho záporaka tohoto filmu. .... "Zabi pár ľudí a budeš vrahom . Zabi ich milión, a je z teba dobyvateľ ! " ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "stalloneovek", pokud ne vůbec nejlepší. Stalloneho "výrazovost" tady víceméně ani není očekávána, proto nikoho nepřekvapí, když se opět neprojeví. Na rozdíl od jiných jeho filmů je ale tady docela kompaktně poskládaný děj, který sice nevychází z bůhvíjak úžasného scénáře, ale rozhodně nebude nudit. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Dalo by se zcela bez nadsázky říct, že CLIFFHANGER je jedním z posledních dobrých akčních filmů americké školy a rok 93 a 94 se stal cílovou rovinkou pro kvalitní akci. Ostatně v oněch letech Arnold natočil PRAVDIVÉ LŽI, Van Damme ŽIVÝ TERČ a Stallone CLIFFHANGERA a co bylo po tom? Už takřka nic. Doby se mění, ale díky četným tv reprízám si můžeme nostalgicky připomínat jaké to tehdy bylo když sem coby fracek vymetal lokální videopůjčovny a u CLIFFHANGERA jednoznačně platí fakt, že tenhle snímek zraje jako víno a ode mě zcela po právu dostane plných 5*. Jistě, svoje mínusy to má, partička zlodějů občas jedná skutečně nelogicky (ale zároveň je to banda solidních grázlů a jejich likvidaci si tak poprávu vychutnte) a to zabití toho sympatického dědy záchranáře (Ralph Waite) se mi teda vůbec nelíbilo, ale oproti tomu stojí výtečný Stallone (ve formě jako nikdy) & lehce zastíněný Rooker, dokonalá scénerie, v rámci žánru celkem originální náměť a precizní akce. Já to mám rád a pokud byste se me zeptali na jméno kvalitní akce let 90tých, CLIFFHANGER by bylo rozhodně jedno z prvních jmen! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak to neviete, ste nepotrební. Nepotrebných vecí sa človek zbavuje.“ Mám strach z výšok a obľubujem snežné filmy, takže za mňa pecka a jeden z najvýdatnejších akčniakov 90. rokov. Stallone si k nemu nezyvkle napísal scenár a urobil to tak dobre, že traumatizovaný záchranár Gabe patrí k jeho najlepším rolám. Je tam plno výrazných, silných (nielen akčných) scén, momentov a nápadov (úvodnú scénu neskôr skopíroval nielen Ace Ventura 2, ale i sám Harlin v Zradnej hlbočine). Kasting zločincov nie je úplne najprevratnejší, ale minimálne John Lithgow (ktorého sme vždy vnímali skôr ako komediálneho herca) je mrazivý a diabolský. K tomu ostré akčné scény (most), Michael Rooker v šokujúco kladnej úlohe a atraktívne prostredie zasnežených veľhôr. Produkcia stála fajnových 70 miliónov a je to na výsledku poznať, film následne na celom svete zarobil sympatických 171). Akurát mi nebolo jasné, prečo Gabea nesledovali pomocou stôp v snehu. Myslím, že ich tam bolo požehnane. A nad jeho pobehovaním v krátkom tričku treba privrieť oči. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Speciální vybavení, které bylo vytvořeno pro potřeby natáčení, muselo být na lokace dopravováno vrtulníkem. (camper)
  • Hlavný hrdina používa zatvárací nôž Spyderco Endura. (Jakub225)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama