Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 5
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele ing.Frosty k tomuto seriálu (2)

Zaklínač (2019) 

Kvůli první sérii jsem si pořídil Netflix. Celkem se to dalo. Sice první řada vynechala mraky parádních a vtipných momentů z knih a přidala totálně nudnou a nepříliš přesvědčivou linku s Yennefer, ale dalo se ... . Kvůli druhé sérii jej ruším. Vůči knihám mám výhrady. Nejsou geniální jak někteří tvrdí, ale jsou skvělé. Sapkowski vytvořil jeden z nejúžasnějším světů a jedny z nejlepších postav ever. Tak proč se tím řídit, když místo toho můžete vymyslet totální, smysl nedávající píčovinu, která se člověka snaží unudit k smrti? Jediné, co sbírá body je první epizoda II. řady, která adaptuje povídku Zrnko pravdy. Až na tu obrácenou pointu, která Geralta staví do pozice bezcitného soudce, což opět vůbec nesedí k jeho charakteru. Dále se povedlo obsazení Henryho Cavilla (který celkový dojem hodně zachraňuje), Frey Allan a Jodhi May s Emmou Appleton v epizodních rolích. Na Anyu Chalotru, coby Yennefer, se dá zvyknout. Zbytek obsazení je totální fail. Kde je do prdele vyhrabali? Všehovšudy doporučuji přečíst knihy a zahrát si hry (geniální). Seriál spláchněte do žumpy. ()

Série 3 (2023) (S03) 

Jakožto fanoušek knih a her jsem jen kroutil očima jak se snaží slepit tu hrůzu, co spáchali v minulé sérii. Což se jim samozřejmě nedaří, protože dvě papírem šustící věty to prostě nespraví. Polovička jakožto nečtěnářka a nehráčka zase nechápala, co se děje. Souboje se snaží být efektní, ale po půl minutě začínají nudit, jelikož jsou naroubovány tak příšerně na sílu. Ústřední trio se snaží a jejich charisma to posouvá na hranici koukatelnosti, ale jakmile se střihne jinam, mozek odpluje do Země Nezemě. Nějaká snaha tam je vidět, ale základy světa ani postav nefungují a to už prostě slepit nepůjde. Nejsem tak pohoršen jako před dvěma lety, jen je to prostě nuda k posrání. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama