Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (970)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal. Dlouho jsem se na to těšil a ohlasy jsou velmi pozitivní. Neskutečně mě to chytlo. Dostáváme se do fiktivního světa stvořeného Andrzejem Sapkowskim. Knihy ani hru moc neznám, takže si budu muset některé věcí dohledat. I tak se v tom dá docela orientovat. Díky Netflixu, že se do toho konečně dal. Henry Cavill se na roli Geralta kupodivu celkem hodí. Děj není vyprávěn chronologicky a odehrává se v různých časových rovinách. Zaměřuje se na hlavní tři postavy, Geralta, Ciri a Yennifer. Na Kontinentu zuří válka každý si musí vybrat stranu. Jde výhradně o konflikt severu proti jihu. Naše postavy se ocitnou v centru dění a musí se se situací nějak poprat. Všechny hlavní jsou dobře zvoleny a jejich linky jsou docela srozumitelné. Člověk se pak už jenom těší, kdy se všechny potkají. Díky Geraltový úkolům je místy děj trochu epizodní. Nevynechává ale ani ony dvě čarodějnice. Všechny souboje jsou dobře a udělané a jejich choreografie také. I příšery jsou zajímavé, takže nuda rozhodně není. Případně se můžeme dívat na kouzla čarodějek. Děj je pěkně rozjetý a oněch 8 epizod uteklo jak voda. Teď jen dva roky čekat na další sérii... Určitě se budu těšit. Seriál si pochvalu určitě zaslouží. Je tam i dost povedená a dobře zvolená hudba. 2. série je tu a s ní i nová dobrodružství. Už se tolik neskáče časem a děj je ucelenější. Rozjezd je sice pomalejší, ale pak to stojí za to. Konečně se dozvíme pravý potenciál Ciri a kdo je hlavní záporák. Možná je lepší neznat knížky. "Toss a coin to your witcher." ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Teda čuměl jsem na to jak bacil na mikroskop, ale místama jsem měl dojem, že koukám na parodii. Z dramatizace hlasového projevu v každý větě v laciných kulisách a ze všech stran objevující se nový a nový postavy jsem byl zmatený jak lesní včela po postřiku. Možná ještě najdu sílu na druhej díl, při další sérii nebo radši ještě další sérii, ale spíš na to mrdám, podobný seriály prostě nejsou pro mě a než abych tu dráždil svým hodnocením zdejší obří masu spokojenců, půjdu se radši dívat na něco co má hlavu a patu a nepůsobí to, že to produkoval nějakej lacinej autobazar. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Pařil jsem kdysi chvilku jedničku, takže si přijdu poměrně fundovanej k hodnocení. Dle mě je to prostě dobrý, některý pasáže dokonce skvělý a celkovej zážitek mi nezkazily ani triky, který možná nejsou žádná pecka, ale nějak zásadně nerušej a ani to, že jsem pár dílů nevěděl která bije (možná jsem tu jedničku měl pařit dýl). Navíc se mi líbila hudba. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Líbilo. A moč. Odvážný krok dodat seriálu úplně jinou atmosféru (kromě pár chvilek), než kterou jsem cítil z her a staršího seriálu, a někdy až skoro divadelní převážně interiérovou scénografii, se vyplatil. Všichni herci (ano i včetně Cavilla) na mě působili svěže, věrohodně a během pár chvil jsem se dokázal oprostit od nějakých svých nenaplnitelných představ a očekáváních. Scénáristicky moc pěkně a hravě udělaný (jednotlivý propojování dějovejch linií hlavně v posledních dílech je žůžo) a akční scény dostatečně "zaklínačský" a nikterak přehnaný. Největší plus jde ovšem k hudebnímu doprovodu, kterej je naprosto kuledrtící a dodává seriálu nejenom potřebný emoce (a někdy i nostalgii, když odkazujou na první díl herní série), ale i neskutečnou dynamiku (viz. poslední scény z Cintry). Jediný malinký mínus tak jde k vizuálním efektům, který občas trochu připomínaj Xenu, ale to zase vyvažujou tim, že když to jde, tak se snaží všechno řešit pomocí kostýmů a masek, pouze s CGI doplňkama (Striga byla mega). Těším se na další řadu. První série: 90% ... ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Nu. K Zaklínači jsem se dostala kupodivu ve stejnou chvíli, co začala mediální masáž, ale z úplně jiných důvodů. Prostě do mě kámoš tak dlouho bušil: "musíš si to zahrát" a "poslouchám audioknihu", až jsem si řekla, že je na čase přestat se bát této série. A tak jsem ji sjela komplet během dvou měsíců. Začala hrát hru, poslechla si všechny audioknihy, koukla na seriál. Celkově je série Zaklínače povedená, leč v dnenší době již trochu přeceňovaná záležitost. Byla zkrátka a dobře ve správný čas na správném místě. Po gigantickém rozmachu hry ovšem nechápu, proč Netflix stanovil rozpočet na seriál pětikorunu na den. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak je možné, že kostýmy a brnění vypadá příšerně (nilfgard ala chodící koule to prostě vystihuje), že kromě Henryho Cavila je casting tristní (yennefer je prostě příšerná, zcela se nehodící osoba, která neodpovídá předloze snad ani z jendoho procenta, at už vzhledově nebo charakterově) a že i hudební doprovod zní naprosto klišoidně (kromě fenomenální skladby Tak dej groš zaklínači). Na peníze se však nemůže vymlouvat logika. Střídání časových linií bez jakéhokoli upozornění, naprosto nesmyslné počínání čarodějů (umím koouzli, ale čumím aniž bych cokoli udělal) a nakonec brutálně dementní souboj na Sodenském pahorku, který vymýšlel někdo, kdo nemá ani minimální znalosti strategie. Jinak si nedokážu vysvětlit, že se tam všichni chovali jako totální hňupové a čarodějové předvedli těžké meeeeh. Snad se druhá série dočká více peněz. Co ovšem musím vyzdvihnout je fenomenální český dabing. A vítězem o nejhezčí hlas je Rychlý junior. ()

Galerie (249)

Zajímavosti (213)

  • Codringher a Fenn představují detektivní a právnické duo z Dorianu. Změna oproti knihám je, že Codringhera správně hraje muž, a to konkrétně herec Simon Callow, Fenn, v knihách mužská postava, je ztvárněn ženou, v tomto případě herečkou Lizz Carr. (Geralt z Rivie)
  • Joey Batey řekl, že postava Marigolda je jeho nejoblíbenější: „Marigold je bezesporu moje nejoblíbenější role. V knihách jde o tak komplexní postavu, že to jde poznat už na první pohled. Má v sobě takovou hloubku a velké pochopení. Rozumí světu kolem sebe a má velkou sílu, co se týče příběhu. Na jednu stranu je to taková postava, ale druhou stranu je to jen hlupák s loutnou. Nejde ho nemilovat.“ (Geralt z Rivie)

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama