Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 3
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2019) (S01) 

Nevěřil jsem tomu. Trailery byly divné, fotky ještě víc a Cavill úplně nejvíc. O to víc jsem byl ale překvapen, co jsem 20. prosince 2019 uzřel. Uzřel jsem špičkový fantasy seriál. A zatraceně strhující fantasy seriál. Zaklínač nenudí ani jedinou vteřinou a má opravdu šanci stát se tím pravým nástupcem GOT, k čemuž patrně i dojde. A velmi zaslouženě. Henry si mně získal na svou stranu od první vteřiny, protože on opravdu JE Geralt. A Joey Batey jako Marigold je pak absolutně famózní. A nakonec i ta Anya Chalotra, která je prostě překrásná a sexy... tak jak má Yenefer být. A teď k adaptaci samotné - seriál sleduje hafo linek odehrávající se v různých časech (patrně tři časové linie), které trvá nějakou dobu odhalit a neznalci seriálu (dobře, či her) by v tom mohli mít trochu hokej. Ale vážně jen trochu, a to myslím upřímně. To nejlepší (a často nejvtipnější) z povídek je většinou vynecháno, téměř všechno je předěláno ku prospěchu seriálové věci, ale mně to ani v nejmenším nevadilo. Pilot sice zpětně jede tak nějak na půl plynu, ale je to pilot a nemohl být lepší. Ovšem epizody 2 - 6 jsou neskutečná lahůdka, která překonává i ty nejlepší díly GOT. Poslední dva díly jsou opět o něco slabší, ale fakt jen o trochu. Konec je krásně otevřený a já se na druhou řadu neskutečně těším. Zaklínač je skutečně v dobrých rukou. Zamiloval jsem se hned v první minutě a s každou další jsem byl zamilovaný o něco víc. A ano, samozřejmě je to lepší, než polská verze (ale Zebrowski, je přecijen Zebrowski). Tady je všechno v pořádku. 100%. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Nechápu, proč tvůrci tomu, co přinesli ve druhé sérii, pořád ještě říkají adaptace. Nechápu. proč se Cavill všude pořád zmiňuje o tom, že dohlížel na to, aby byl seriál předloze co nejvěrnější. Tohle s ní totiž nemá společného vůbec nic (tedy kromě výtečné první epizody, super druhé a skvělé poslední). Tvůrci zde totiž vytvářejí naprosto nový příběh, který v ničem ani náhodou nepřipomíná SLOVANKSOU fantasy. Cavill je sice výbornej, CIri se taky povedla, na herecké představitele Vesemira a Yennefer si taky stěžovat nemůžu, ale to, co s nimi tvůrci provádějí, je opravdu na považenou. A nejhůř to schytal Marigold, který je tady jen nudnou parodií (a přitom v první sérii byl vynikající!) původní postavy. Vizuálně je to lahůdka, všechno ostatní je skrznaskrz průměrné. Takže jak jsem byl po první sérii spokojený, teď to to bohužel opravdu už říct nemůžu a vůbec jsem nečekal, že se to přihodí takhle brzo. Na třetí sérii se těším o poznání méně a trailer na Blood Origin mě pak regulérně vyděsil. Proč tedy čtyři hvězdy, ptáte se? Nevím... možná proto, aby bylo kam klesat? Nebo proto, že to jakž takž funguje? Nebo proto, že mě to vlastně docela bavilo? Možná... 70%. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama