Reklama

Reklama

Zaklínač

(seriál)
Trailer 2
USA / Polsko, (2019–2024), 30 h 55 min (Minutáž: 47–67 min)

Tvůrci:

Lauren Schmidt

Předloha:

Andrzej Sapkowski (kniha)

Hrají:

Henry Cavill, Freya Allan, Joey Batey, MyAnna Buring, Anya Chalotra, Eamon Farren, Adam Levy, Jodhi May, Lars Mikkelsen, Mimi Ndiweni, Wilson Mbomio (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Zaklínač Geralt, mutant a lovec příšer, těžce hledá svoje místo ve světě, kde lidé jsou často ohavnější než zvěř. (Netflix)

Recenze uživatele Arkagas1989 k tomuto seriálu (3)

Zaklínač (2019) 

Jsem zarytý fanoušek knih a díla, které vytvořil Sapkowski. Už při oznámení, že se točí seriál jsem začínala mít obavy, ostatně ale proč ne, je to dílo, které si zaslouží, aby ho znalo víc lidí. Po prvním shlédnutí jsem byla smutná, naštvaná a rozporuplná, protože co si budeme, charaktery postav tady jsou dost jiné, než v knihách. To, že elfa hraje černoch, protože žijeme v době jaké žijeme, ok.. ale co Tris? Co Yen? Absolutně mi tam neseděly a možná proto, že jsem v tom hledala jen to špatné a nedokázala se oprostit od knih. A pak jsem se na to podívala znovu, s mamkou, která Zaklínače nikdy nečetla a zkusila se na to podívat jejíma očima. A ona byla nadšená a začala se mě ptát na různé věci co tam ani nebyly. A pak jsem si řekla ano, je to dobré. Mohlo to dopadnout mnohem hůř a i když Henry byl obsazen snad jen kvůli tomu, aby nalákal dámské publikum, je nutné si uvědomit, že se jedná o kompromis mezi knihou, hrami a seriálem. Protože spojit to v jedno dílo, které se bude líbit všem absolutně nejde. A tak jsem po 3. shlédnutí seriálu s dalším nezaujatým člověkem změnila názor a uvědomila si, že je to dobré. Pro nás milovníky to nikdy nebude dokonalé, vždy uvidíme chyby, ale ty můžeme odpustit. Jsem zvědavá na další série. ()

Série 2 (2021) (S02) 

Kurňa drát. Sapkowski toho očividně asi napsal moc málo, tak si tvůrci museli zase vymyslet svou linku. Wtf? Co to jako má být? U 1. série jsem byla více než septická, u téhle až tolik být nemůžu. Bohužel. Klady to má - vizuálově je to hezký - hezký monstra, magie, efekty, dobře, přičtu i Geralta, na kterýho jsem si konečně trochu zvykla a nevidím v něm jen supermana. Chápu, že lidem, kteří tenhle svět, natož předlohu se to musí líbit, protože je to prostě ryzí a čistý fantasy, ale doprčic, to mi chcete říct, že jste to pochopili?  A co ta Ciri? Z tý jsem úplně nějak v koncích teda už. A odpouštím jí i to, že má najednou ve druhé sérii černé obočí, i když v první ho měla skoro neviditelný.  Jako fanda Sapkowského jsem fakt zklamaná, nechápu tuhle potřebu si pořád něco vymýšlet - nešlo by prostě pro jednou někde použít to, co autor napsal? U Hunger games to taky šlo!    Když se odprostím od toho, že znám knižní předlohu, tak některé pasáže mě nudili k smrti a měla jsem to puštěné jen do pozadí. A silně nedoporučuju český dabing, protože ten hantec tam a Yen se Siri říkající stále dokola "ku*va", to je fakt pošušňání.    Kdybych měla hodnotit dle předlohy tak 1/10 za vizuál, čistě jako seriálový počin dávám 5/10. ()

Série 3 (2023) (S03) odpad!

Fajn, hned na začátek si řekněme jednu věc - Zaklínač nebyl dobrej už od začátku. Prostě nebyl. Pro lidi, co neznají jeho univerzum možná, pro mě jako milovníka literární předlohy dost peklo, ale budiž. Druhá série byla ve stylu že jsem si řekla, že už nic horšího přijít nemůže. A tohle je přesně to, co jsem neměla nikdy říkat, protože může, kua může! Co to do háje bylo??? Vždyť to nedává vůbec, ale proboha vůbec smysl??? Proč si sakra tvůrci dělají s postavama co chtějí? Nemám slov. Fakt nemám.  Absolutně se Henry,u nedivím, že s tím sekl, protože tohle ho muselo fyzicky bolet už při natáčení natož pokud pak jako fanoušek viděl výsledek. Nope, nope, nope. děkuju, čtvrtou sérii si už vážně nechám ujít a nebudu vymýšlet hovadiny s tím, že tomu dám ještě šanci. Fakt ne.  Radši nehodnotím, cením si snahy Henryho, ale utáhnout to celé sám prostě neměl šanci. ()

Související novinky

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

Jak to vypadá s rebootem Highlandera?

31.08.2023

Už to bude pěkných pár let, co byl oznámen reboot kultovní akční sci-fi fantasy Highlander v čele s Henrym Cavillem a režisérem Chadem Stahelskim (John Wick) za kamerou. Jenže Cavill měl od té doby… (více)

Sledovanost Zaklínače klesá

Sledovanost Zaklínače klesá

07.07.2023

Nedávno jsme psali článek zabývající se odchodem hlavní hvězdy Zaklínače Henryho Cavilla, a jak si tvůrci představují, že představí jeho náhradu. Už tehdy jsme se nicméně zabývali taky otázkou, jaké… (více)

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

Tvůrci Zaklínače komentují odchod Cavilla

02.07.2023

Třetí řada známého Netflix seriálu Zaklínač před pár dny dorazila na streamovací službu – respektive dorazila tam její první část. Zatímco prvních pět epizod už mají diváci k dispozici, zbylé tři… (více)

Reklama

Reklama