Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 1

(série)
Trailer 2
USA, 2015, 7 h 54 min (Minutáž: 43–54 min)

Kamera:

Arthur Albert

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael Mando, Michael McKean, Julie Ann Emery, Jeremy Shamos, Miriam Colon, Raymond Cruz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Jimmy McGill býval neúspěšný právník, který měl co dělat, aby dal dvě a dvě dohromady. Ale při pátrání po svém osudu se jeho dráha protíná s příběhem Saula Goodmana. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (55)

Nin 

všechny recenze uživatele

Bývalý podvodníček je nyní právníkem, který se snaží vypracovat, což nemá vůbec snadné. Brání mu v tom nebezpečný mafián i starší vážený bratr, který se ale bojí vyjít z baráku. Ze začátku jsem se trochu bál, aby seriál nebyl příliš pro "náročného diváka". Máme tu občas nějaké pomalejší záběry a rozhodně se tu divákovi neservíruje všechno pod nos. Velmi rychle si mě ale Better Call Saul získal svým vymakaným scénářem. Nejde jen o dialogy, ale i postupně se odhalující děj, originální postavy, stylové scény i realističnost... Fakt klobouk dolů, tohle je scenáristická špička. Mile mě překvapila hlavní postava, která byla v Breaking Bad fajn, ale netušil jsem, že dokáže být až takhle zajímavá. Jimmy McGill je chlápek, který může působit někdy dost hrubým a neotesaným dojmem. Nebojí se příležitostně si ušpinit ruce, ale zároveň je to v jádru hrozně hodnej chlap. Navíc je to sice v mnoha ohledech loser, ale právník je to velmi slušný. Skvělý hlavní hrdina. Vypadá to, že ale Jimmyho ještě čeká dlouhá cesta... A upřímně řečeno se o něho trochu bojím. První řada Better Call Saul je scenáristickým skvostem, u něhož je však potřeba kvůli jeho pomalejšímu tempu být trochu trpělivější. (8/10) ()

Muel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

| Netflix | Po dvoch rokoch dopozerané. Ja neverím. Porovnaniu s pôvodným seriálom sa posnažím vyhnúť, ale uznať samozrejme musím, že to začalo o dosť slabšie. Tam kde BrBa začalo nekompromisne a zvyšovalo laťku každou sériou, tam BCS začína skôr pozvoľne, predstavuje minulosť Saula skôr len po povrchu, ale nič zásadné sa tu vlastne neudeje. Tri hviezdy skôr subjektívne, nemôžem ale povedať, že som si sériu neužil. Objektívne je to aj tak kvalitná vec s kreatívnymi dialógmi a špecifickou štylistikou obrazu, presne tak, ako som si to zamiloval minule. Len to ani zďaleka zatiaľ nerezonuje tak, ako pravdepodobne bude ďalej. Zatiaľ skôr priemer. | Hodnotenie: 6/10 | ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extrémně populární seriálová událost, nenásilně propojená s legendárním Perníkovým tátou. Kvality jsou nepopiratelné ale prozatím mi chybí něco, co by mě drželo u sledování a většina dílů se vleče a tak trochu působí, že nikam nesměřují. Geniálnost zatím nevidím ale dám šanci i druhé sérii. Odenkirk geniální, Banks ještě o fous víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

konečně sem se odhodlal pustit se do příběhu Jimmyho McGilla a vůbec nelituji. První řada sice nic zásadního k přerodu Jimmyho do Saula úplně nepřinese, nicméně stylově zasévá semínka aby k tomu časem mohlo dojít.  Oproti Breaking bad jde Better Call Saul komornější cestou, zdánlivě postrádá tah na bránu (zatím) a nekonají se tak žádné velké zvraty a infarktové situace, ale ve finále bylo velmi příjemné se po delší době vrátit do Gilliganova světa a vidět staré známe. Těším se na další série a sem rád, že si je můžu dát hezky všechny bez čekání...80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Better Call Saul jsem měl v hlavě už delší dobu, ale mohl jsem se k tomu krůček po krůčku dostat až po dokoukání a odpočinutí okolo Breaking Bad. Důležité je, že to hold Breaking Bad není, ale pokud máte zlomené srdce z Baby Blue, tak já special love, I have for you. Better Call Saul není žádná pecka, na kterou byste koukali bez zastavení pořád a pořád dokola, ale je to dobrá záplata na bebíčko. Na Saula jako postavu si velmi rychle zvyknete a začnete ho mít rádi. První série umí mít nějaké tempo, ale bohužel umí i docela viditelně zpomalit. Ale co... pořád je toto skvělá jízda. ()

Galerie (286)

Zajímavosti (10)

  • Ke konci epizody hraje píseň „Find Out What's Happening“ od Bobbyho Barea. (CinemaRanger)

Reklama

Reklama