Charles BandScénář:
Roger BarronKamera:
Howard WexlerHrají:
Robin Sydney, Tonya Kay, Paul Logan, David DeCoteau, Jean Louise O'Sullivan, Rob Vardaro, Kevin Scott Allen, Josh Ludemann (více)Obsahy(1)
Nacistické jednotky, ktorých vodcom je šialený doktor, chcú ovládnuť svet. Stojí proti nim tím odvážnych záchrancov, ktorý ich chce zastaviť. Ten je síce malý a neozbrojený, ale má silnú pomoc v podobe bábok, ktoré sa pred ničím nezastavia. (Marceloo)
Ačkoliv jsem měl svého času sérii Puppet Master docela v oblibě, s příchodem trilogie „Axis“ to šlo s mými sympatiemi dost z kopce. Charles Band měl prostě v nejlepším přestat, jenže to bohužel nedokázal – což mu mimochodem zazlívá nejeden skalní fanda Mistra loutkaře. Sice se nám dále snažil rozvíjet příběh okolo tajemného elixíru života i samotných loutek, ale spíš se v tom sám dost zamotal, než aby to přineslo kýžený efekt. O čemž svědčí i dost odbytý osud dvou postav, které nás doprovázeli v předchozích dvou dílech. Místo toho si pro nás připravil partičku nejrůznějších individuí a to jak mezi skupinkou lidí obdarovanými nadpřirozenými schopnostmi, tak i samotnými nacisty. Raději ani nechci vědět, kde dělali konkurz – páč ta sbírka exotů byla neskutečná a celkem hledím, že se mezi nimi objevilo i několik trošku známějších tváří – leč stejně druhořadých herců a hereček. Co mi však vadilo nejvíc, byl přístup a vytíženost samotných loutek. O které tu šlo přece především. Z původních se tu objevily (Jester, Leech Woman, Blade, Pinhead, Tunneler a můj oblíbenec Six Shooter). Bohužel Jester a Six Shooter tu byli až na jednu scénu úplně zbyteční, Leech Woman taky zrovna moc prostoru nedostala a tak vše zbylo na poslední trojici, z nichž nejvíc si zařádil hlavně Blade. No a nacisté měli po ruce pásový tank Blitzkrieg, vlkodlaka Weremachta a lady Bombshell. Ti se už činili o něco víc, ale rozhodně ne v takové míře, jak by si všichni asi přáli. On celkově byl tento díl hlavně moc ukecaný, což bylo dost otravné. Nepočítám-li několik přestřelek s digitální krví i triky. ()
Celý film je vlastně jenom o vraždění, takže drastická hloupá večerní stolice. Dávám jen jednu hvězdičku za konec, a návrat starých známých. Herci otřesní, efekty totéž (až na některé CGI záběry loutek). Koho tento díl baví? Názory nekradu, ale oproti tomuhle je následující díl: Blade: The Iron Cross mistrovské dílo. Škoda, že v tomto díle umřela loutka jménem Kašpárek. Tento díl je jak jsem říkal drastická hloupá večerní stolice, a zaslouží si spláchnutí v té nejhorší polorozpadlé záchodové žumpě. ()
Po asi milióne rokov som späť v pupeťáckej sérii pozretím trinásťtisíceho osemstoosemdesiattretieho dielu. Veľkou výhodou tohto filmu je že vzbudzuje očakávania tak nepredstaviteľne malé, že je takmer až kvantovo nemožné ich podliezť. Zasa sme v druhej svetovej kde nacisti túžia po bojových bábkach. Nejaké si vyrobia, ale majú len málo oživovacej látky čo ostala po Toulonovi. Na strane dobra stojí nejaké lomidrevo s ježkom čo má robiť pomocníka trpasličiemu kúzelníkovi a woodoo kňažke ktorá čaruje hlavne svojimi kozami. Jasné že je to celé superlacné, dej sa odohráva v asi troch miestnostiach s divadelnými kulisami a herci "hrajú" za čipsy, ale predsa len je to aj vďaka neveľkej stopáži "lepšie" než hoboj do zadku. Nacistická frojlajn bábka s odklápacími kozometmi vypáli pár solídnych rán, Tuneller vyvŕta pár solídnych dier do nepriateľov a Blade dostane v závere priestor bodať a párať až kým nie sú všetci solídne krvavý a mŕtvy. Čo sa týka efektov, tak krv je z väčšej časti otrasne digitálna, bábky v pár záberoch vyzerajú ako stop motion takže by som povedal že sú najskôr prebraté zo starších filmov a taktiež je tu sekvencia vybuchujúceho modelčeku elektrárne, čo ma potešilo. Zaujímavým prvkom je aj nacistický zmrďák s telekinetickými schopnosťami čo vyzerá úplne ako Alfred z Burtonových Batmanov. Čo je vlastne na filme najhoršie ( okrem faktu že je to príšerný brak ) je však že prítomnosť samotných bábok je vlastne zbytočná a ich vyňatím by sa nič nezmenilo, takisto ako odhalenie že hlavná nacimrcha je nejaký starodávny démon, čo ale nemá na dej žiaden vplyv. Ten film je v podstate lajno, ale fakt že som videl hromadu horších a nudnejších tomu dáva nejaké body. ()
Nacistické jednotky chcú ovládnuť svet a ich vodcom je šialený doktor. Proti nim stojí tím odvážnych záchrancov, ktorý chce nacistov zastaviť. Tím je síce malý a neozbrojený, ale má silnú pomoc v podobe bábok, ktoré sa pred ničím nezastavia. - Táto hororová séria v priebehu rokov stratila takmer všetku kredibilitu, ale ako neškodná zábava sa to ešte dá akceptovať. Režisérova tvorba ide už desaťročia dole vodou, takže o kvalite snáď ani netreba písať. Hororov s panenkami je podla mňa málo a vždy si ich rád pozriem, takže v tomto prípade mi nevadila ani tá digitálna krv a slabé výkony hercov. Našťastie to je aj úplne krátke. Ovela viac ma láka budúcoročný remake pôvodného filmu, ktorý má za sebou velmi silné mená. Talentovaná severská dvojica Laguna + Wiklund to režíruje, S. Craig Zahler to napísal a objavia sa tu mená ako Barbara Crampton alebo Udo Kier, takže tento počin čakanie na tento ambicióznejší projekt príjemne skrátil. + herečka z Bastard + herec z The Horde + herec z 90210 Shark Attack + herec z The Purge: Election Year + herec z Scherzo Diabolico ()
Já už se na to snad vykašlu, Puppet Master je opravdu něco, díky čemuž si lze říkat i "zlatý friday the 13th". Příšerně zahraný film, díky čemuž mi zůstává rozum stát, jak to tvůrci můžou pořád sršet. Nedávno vyšel i čtrnáctý film - Blade: The Iron Cross, který se snad ani nedá nikde shlédnout. A Axis Termination je ve zkratce opravdu utrpení, s tím že první Axis díl byl jakžtakž alespoň průměr, dvojka Axis a tohle už jsou příšernosti jak ze samotných pekel. ()
Photo © Studio Hamburg Enterprises

- V pár scénách má loutka Čepelkáře místo nože injekční stříkačku, a to proto, aby film odkázal na film Re-Animátor z roku 1985. (JesterKruger)
- Natáčení začalo 12. září 2016. (JesterKruger)