Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 080)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je to tak týden nazpátek před premiérou filmu kdy se objevila teorie,že jde o prequel k Spider-Manovi a pojednává o slavném černém slizu Venomovi. Nic z toho ve filmu není ale by to asi zajímavější než cokoliv v tomhle filmu. Abych to upřesnil ten film není nezajímavý. Ale hrozně máte ukázkami. Ukázky slibovali inteligentnější a více přemýšlející sci-fi. A při tom film se snaží tvářit jako něco víc ale není nic víc než klasická vyvražďovačka. Prvních 15 minut je fajn kde se postupně setkáváme s posádkou, zjišťujeme jaké k k sobě mají vztahy, jak snášejí život mimo Zemi a tak. Avšak po 15 minutách začne akce která.............. hrozně skřípe a ani není moc živá. A posledních pár minut před koncem je už vyloženě neprožívající a občas i únavné. Najdou se však i světlé momenty jako obsazení, pracování s posádkou a příjemný zvratový konec po kterém byste si dali Život 2. Ale musel by se v několika případech zlepšit od svého předchůdce. PS: Ryan Reynolds je na plakátě ale jeho rozsah rozhodně není tak velký a celkově je to zrovna on kdo drží film nad vodou když se objeví. Ale je to opravdu spíše cameo. PS 2: Hned na začátku finálních titulků začne hrát skladba Spirit in the Sky která vůbec nesedí k tónu filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potkají se ve vesmíru dva Američani, dva Britové, Ruska a Japonec a hádají se, koho první sežere Calvin.. Tak by mohl začínat Espinosův vtip, v němž je nepříliš bystrý štáb na ISS konfrontován s marťanským křížencem rosolovitého Gremlina a vysokoškolsky vzdělané chobotnice. Kromě toho, že načas ukojí divácký hlad po anhilaci lidského plémě vesmírným monstrem, disponuje tato anekdota takřka černohumornou pointou, ale to nic nemění na tom, že z ní celkově čiší otřepanost. Nechat si do finále dva nejschopnější herce sice nebyl špatný nápad, ale proložit nefunkční akční závěr jejich meditováním o blížícím se konci tu žánrovou nevyhraněnost ještě více umocnilo. Netřeba připomínat, že kdyby si posádka založila občanské sdružení s názvem „Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich RehabilitacI ve Společnosti“ (i s ohledem na zkratku by předsedkyní byla Rebecca Ferguson) a počkala by, ač to zavání extrémem, na zásilku tematických nálepek, byla by Země nyní v bezpečí.. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když jsem u Aliena snil o možnosti, jak by to asi vypadalo, jakože realističtěji, a zmíněný xenomorf odcestoval hvězdným stopem na matičku Zemi, a u filmu Gravitace o tom, kdyby hrdinka bojovala s něčím lepším, než jsou kosmovětry, netušil jsem, že se mi ten sen jednou splní. Faktic mě to bavilo a dvakrát jsem se dokonce lekl tak, až mi z toho vypěnila Kolalokova limonáda. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Už jste si někdy pustili trailer ve slow motionu? Zkuste na tento fim a nemusíte na snímek vůbec chodit. Bylo to až příliš nenáročné, dost jsem se nudil. Nevím jestli se snažili, aby film připomínal dějem Vetřelce, v pozdější fázi mimozemský tvor trošku Vetřelce začíná připomínat, ale dějem to bylo bez žádného vyvolání strachu nebo emocí. A asi zatím největší zklamání tohoto roku, protože to vypadalo, že to může být celkem zajímavý snímek z prostředí, které mám rád : 50%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ostanem tu vo vesmíre, ľudia sú zkurvysyni..." Abslútne nechápem ako je možné, že toto výborne sci-fi svieti v modrých farbách a hodnotenie nepreskočilo ani 70%! Pravdepodobne mnohých nasrala výrazná podobnosť s filmom Votrelec, mne to však nevadilo vôbec. Na filme sú vidieť peniaze , atmosféra je úplne perfektná a v podstate som za celý film nenašiel nejaký hluchý alebo nudný moment. Dokonca i scény, v ktorých sa nič zásadné nedeje iba sa napr. spomína na život na zemi, sú podané a prezentované zaujímavo. V niektorých momentoch zaznie veľmi dobrá hudba , ktorá mi občas pripomínala Vangelisa. Soundtrack celkovo chválim, pretože i depresívna hudba bombasticky funguje! a poháňa dej. Ďalším tromfom je nepredvídateľnosť. Tipoval som , kto ostane na žive a tip mi vlastne i vyšiel, dokonca i spôsob smrti, ale úplný záver to všetko obrátil hore nohami. Samotný záver si dovoľujem označiť za úplne bombový! Takto má končiť horor a takto kľudne môže končiť i sci-fi. U mňa jedno z najlepších sci-fi za posledné roky spolu s Interstellarom a Gravitáciou. K dokonalosti chýba pár minút navyše, v pohode by som ich zvládol i s radosťou prijal. Možno časom nejaká rozšírená edícia na blueray, ktovie... 90%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama