Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Recenze (623)

kwoky 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobra nenarocna komedie, od ktere dostanete to, co cekate, pokud toho moc necekate. Vtipek s pohrbem Agenta 1 se radi mezi nejpovedenejsi, jake jsem kdy videl. A Imbruglia byla velmi okouzlujici. Skoda, ze uz zitra nebudu vedet, o cem to vlastne cele bylo. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Pár vtipů bylo sice trochu omšelých a nudných, ale já se u tohohle filmu opravdu hodně bavil. Rowan Atkinson je skvělý herec a nejen komediant a je velká škoda, nikdy nedostal šanci ukázat se v hlavní roli v opravdu dobrém filmu. Ať už vážném nebo komedii. Navíc John Malkovich si roli francouze opravdu užívá ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean, jak ho neznáte. Rowan Atkinson v crazy komedii. Mě se tento film moc nelíbil, případal mi jako parodie na jiné filmy. Navíc R. Atkinson se ve filmu šklebí stjeně jako když ztvárňuje Mr. Beana. A nezachránil to ani John Malkovich. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, možná i parodie, ve stylu Agenta 007. R. Atkinson a jeho obličej jsou nezapomenutelní už ze série Mr. Bean, ale zde od něj slyšíme ještě spoustu keců a rozhodně to není na škodu. Já se opravdu bavil. Zklamání se nedostavilo ani omylem. Milé vidět i J. Malkoviche nebo kočku N. Imprugliu. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Byly momenty, kdy jsem se nepřetržitě smál, ale to bylo snad aji všechno. Z děje nemám moc co dodat, snad jen to, že se jedná o další postavu, která má podstatu jako Mr. Bean a to rozesmívat lidi. Příjemné dívání. :) ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Stačilo málo a Elegán Johnny English sa mohol kľudne stať ďalšou kultovou postavičkou s tvárou Atkinsona. Predsalen parodovať Bonda je vďačný námet pre celú sériu, ale odsunúť stranou celý dej a postaviť film iba na vtipoch je výzva sama o sebe. Johnny sa s ňou popasoval po svojom, no výsledok nedopadol podľa predstáv. Tuctový príbeh o Francúzovi, ktorý chce byť korunovaný za anglického kráľa, aby mohol z Británie spraviť jednu veľkú väznicu je silné sústo aj v žánri Guilty pleasure. Popravde, že film neuspel pred domácim publikom nie je žiadnou záhadou. Nielen, že si uťahuje z domácej kultúry, ale ju doslova ponižuje, čo môže byť silná káva pre hocijaký národ, nieto ešte hrdých Angličanov. Vtipných scénok je dostatok, lenže doplácajú na jednoduchosť a predvídateľnosť čím strácajú na momente prekvapenia. Čo s vydareným vtipom, keď pointu prekuknete predčasne. I napriek tomu som sa dvakrát z chuti zasmial, raz dokonca zafungovali emócie. Príjemne tiež prekvapil solídny vizuál a slušne natočená a najmä zbytočne nepremrštená akcia. Celkové dve hviezdy sú možno prísne, ale s ohliadnutím sa za kariérou Franka Drebina je tá Englisová len polievkou z vývarovne podávanou na luxusnom krištáľovom podnose. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Většinou se s ČSFD neshodnu spíš tak, že se mi ty filmy zdají horší. Ovšem Johnny English je výjimka, u níž si fakt nedokážu tak nízké hodnocení vysvětlit. Pro mě perfektní komedie, která docela zdařile navazuje na starší počiny jako Růžového pantera nebo Bláznivou střelu a naopak skvěle paroduje bondovky. Závěrečná scéna s korunovací je přesně to setkání patetického a komicky trapného, přesně to rouhání, které nejvíc baví. Vždyť v jakém hraném filmu (neříkám kreslené seriály jako South Park) ukážou holou zadnici arcibiskupa z Canterbury. Děj se svižně odvíjí a film dle mého názoru nemá delší hluchá místa. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Nesnáším Mr. Beana, ale tohle bylo jako utržené ze řetězu. Bláznivý, pošahaný a příšerně nepravděpodobný... ale já sem slzela smíchy. ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Průměrná špionážní komedie, od Atkinsona jsem si sliboval víc. I když se pár scének opravdu povedlo, zbytek je neškodný, ale celkem příjemný průměr. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson by měl zůstat u mistra Beana, jelikož to mu jde zaručeně nejlépe. Chápu jeho snahy, ukázat světu, že má i na něco jiného, než ze sebe dělat největšího magora světa, ale dle mého názoru, je to snaha zbytečná. Jeho obličej zůstane navždy spojen s osobou Mr.Beana a jakékoliv jiné snahy, zůstanou nevyslyšeny. Stejně jako poměrně nudná podívaná Johnny English. Dvě jsou tak akorát. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Atkinson v docela nezvyklé roli, ale bavil mě přesto skvěle a rád bych ho někdy viděl v pořádném seriózním filmu v pořádné a seriózní roli (věřím, že by mu prospěla). Malkovich je naprostá stálice a Natalie Imbruglia nesmírně krásná. Příběh nijak nepřekvapí, ale docela pobaví. Spíš mě ale uchvátila již uvedená herecká trojice, se kterou by mě bavil asi každý film. ()

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama