Reklama

Reklama

Zlá krev

(seriál)
  • USA Feud
Trailer 1
USA, (2017–2024), 13 h 25 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Laurence Leamer (kniha)

Hrají:

Jessica Lange, Susan Sarandon, Judy Davis, Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Kathy Bates, Jackie Hoffman, Alison Wright, Catherine Zeta-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o legendárním soupeření mezi herečkami Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon) v průběhu natáčení jejich jediného společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? Svoji rivalitu přenášely do svých rolí a nepřestávala ani za kamerou. Úspěšný režisér Ryan Murphy v seriálu zachytil, jak se herečky vyrovnávaly se stárnutím a sexismem v Hollywoodu tehdejší doby a jak pro ně bylo čím dál těžší vycházet mezi sebou, i když na jejich spolupráci závisel úspěch v závěru jejich kariér. (Streeper)

(více)

Recenze uživatele mrtvej pes k tomuto seriálu (5)

Bette and Joan (2017) (S01) 

Zbožňuju Bette a zbožňuju Susan, seriál jsem slupla jako malinu. Dával sice někdy až příliš prostoru těm, kteří dřív prostor oběma hvězdám, Bette i Joan, upírali, kteří je brali jako kus konfekce, a kterým bych tím pádem dala papírové role už z principu. Jinak - vytkla bych už jen jedno. Konec přepálili. Upsala jsem se něčemu ostrému, rozčeřenému, něčemu s obratnými dialogy a vsuvkami, které seriál zpestřovaly, zkrátka jsem stála o drama a zábavu zároveň, no a konec byla hrouda smutku. Svým předchůdcům tedy závěr nedostál, ale chápu, že pracoval s rozdanými kartami a že se ta sentimentalita nabízela. Do té doby se ještě dařilo topit se, ale vždycky vyplavat a nadechnout se, dát tomu ráz. Co už! ()

Ta druhá (2017) (S01E02) 

Mrzí mě ta Molinova manipulace. Snad se mohly najít lepší motivy a lepší způsoby. ()

A Oscara získává... (2017) (S01E05) 

Zatím vedle zdařilého pilota nejpůsobivější díl. Můj girlcrush na Susan Sarandon stále sílí. ()

Hororové stařeny (2017) (S01E06) 

O něco slabší. Nechtějí to rovnou přejmenovat na Bob and Jack? ()

Zavržená (2017) (S01E07) 

Díl, který se vedle Oscarů zatím zapsal nejčernějším inkoustem; zůstane mi v paměti, v povědomí. Jsem zvědavá na finále. Hned je znát, že to vzal do rukou někdo, kdo tomu rozumí. Méně prostoru pro Molinu, víc pro titulní postavy. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno