Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Tak i ČR se zapojila a vyslala své "hvězdy" do této legendární pevnosti. Pamatuju, jak jsem jako malý žral původní francouzskou verzi a tak jsem se rozhodl dát šanci i české verzi, která byla v našich zemích stejně oblíbená jako Hry bez hranic. Panovaly jen jisté obavy z toho, aby to nebylo až tak moc okleštěné, jako podprůměrná britská verze. No, čekal jsem to o něco lepší, ale rozhodně nejsem zklamán. Bouček jako moderátor umí, soutěžící ve většině případů berou hru jako zábavu a to je to hlavní. Jen je škoda, že to produkce (hádám ale že za to může francouzský štáb, který se o to stará) nezkusila dát plnohodnotné, tedy i s Pány temnot. Je to tedy okleštěné, ale ne až do takové míry, že by to bylo na 40minut, jako v UK verzi. Zamrzí i moderní pojetí disciplín, ale to je holt posun doby a to, že to upravují sami francouzi. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

A opět tu máme další "soutěž" (je jasné, že minimálně sto tisíc na charitu dostane každý tým), kde nevidíme normální lidi, ale televizní celebritky. To se toho české televize tak bojí? V devadesátých letech to nebyl problém (i původní francouzská Pevnost Boyard byla postavená na soutěžení týmů složených z obyčejných lidí), ale poslední roky to je samý Prachař, Agáta, Žilková, kdejaká hvězdička z u uslintané mýdlové opery... a Bouček. Bože, lidi, co se dívají na televizi pravidelně, musejí mít pocit, že na ně Bouček vyskočí i z poza hajzlíku. Je nesympatický, mluví jako moderátorský robot, nevyzařuje žádné emoce, není vtipný, často působí falešně. A přesto je v každé druhé televizní show. Ostuda. Jinak soutěž o klíče a indície je hoooodně zkrácená a prokládaná přemírou reklam, takže nějaké napětí se nekoná. Znovu říkám, nějaké prachy vyhraje každý tým, takže ve své podstatě se jedná jen o další pořad, kde exhibují známé tváře - a ne o soutěž. Vtípky, glosy, pokusy o vtipy, zákeřná radost, když má někdo hysterák o hadů/pavouků/myší... Mimochodem, neodvolávejte se na nostalgii. Stačí si pustit některý ze starých dílů a uvidíte, že ta úroveň tam byla o několik levelů vyšší. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Postavená byla za účelem ochrany pobřeží, pak sloužila i jako vězení. A od roku 1990 těší televizní diváky. A teď i ty ryze české s českým základem. Každý zřejmě očekával průšvih. Holt to máme už tak nějak v sobě. Nostalgie dělá divy, pomohla, ale sám o sobě to zas takový propadák není. Adrenalin zmizel, kouzlo také. Soutěžící se prostě k trezoru stejně dostanou. Leccos je jim usnadněné. Disciplíny nejsou špatné, ale vadí mi výrazné moderní pojetí. Původní se jednoduše lépe hodily k oprýskané pevnosti. Bouček se do téhle show nehodí. Tváří se a mluví stejně, jako když vyhlašuje Českou Miss. Tohle chtělo novou krev. Jana Rosáka budou diváci vždycky vnímat jako toho milého pána, co pokládá v televizních soutěžích otázky. Coby otec Fura je pokládá také, ale přísná a vážná tvář mu nejde. A pak už je to o samotných soutěžících – pokud se výběr a jejich namixování povede, potěší vtipnými glosami (ostatně jako Jakub Prachař v první epizodě). ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co mám na tohle říct. Béčková okleštěná soutěž 'Pevnost Boyard' s podřadnými celebritami, jejichž výkony tuto soutěž nijak zvlášť nepozvednou. Pořad zde moderuje mně zcela nesympatický a velmi laciný moderátor 'Bůček'. Navíc dělají z diváka akorát pitomce, když postavu Paklíče přepíší na Anthonyho Laborde, kterého ve francouzské verzi uváděli vždy jako Klíčníka. Přitom by stačilo snížit náklady, pokud by do hry zapojily víc států třeba Polsko, Slovensko, Německo ap. Čímž by mohli dát každý díl neokleštěný a plnohodnotný. K tomu pár těžších úkolů a lepší celebrity třeba Jágra a hned by to byla jiná podívaná. Katastrofa taky je, že v každým dílu padají vulgarismy, což je otřesný, že to ani nevypípají. Pokud by se jednalo o umělecký dílo, např. kontext ve filmu atp., tak by to bylo zcela v pořádku, ale tohle tedy fakt ne. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama