Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

LukyHell 

všechny recenze uživatele

Já už jenom čekám na den, kdy bude Bouček moderovat Oskary a jeho kariéra tak dosáhne vrcholu. Jinak, Boyard je klasika 90tých let a tohle je prostě verze s českým týmem. I přes Liborovi "hlášky" je pořád vidět, že spousta komnat vyžaduje fyzickou sílu a je prostě zajímavé to sledovat. Tým v prvním díle byl v pořádku, až na vyžilého alkáče Jakuba Prachaře, kterej na to prostě neměl, ale nuda to nebyla a Prima umí hůř. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Originálního Boyardu jsem viděl jen několik dílů, nijak mne to příliš neoslovilo. Primácká verze mi vzhledem k české účasti a tudíž větší autenticitě bez nutnosti titulků či dabingu, přišla koukatelnější. Přestože je to dle mne jen taková zbytečně nákladně natáčená kravinka, u které se pobaví v hlavní řadě soutěžící, mne první díl i pobavil. Nejen některými výstupy, ale i jakousi sebeparodií. Sledovat, jak si další naše "celebrity" hrají, však dále nehodlám. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno jsem se obával většího propadáku. Na moderátora i českého Fourase si musí člověk hodně (ale hodně) zvykat, ale to pro mě nebyl největší problém. Tím byl fakt, že chybí některé (alespoň mnou) oblíbené části soutěže jako setkání s Mistry. Ve jménu "přijatelné" stopáže byly odstraněny některé nejzajímavější aspekty. Technicky mě ale česká mutace docela potěšila (předpokládám, že je to díky zapojení francouzských filmařů) a nakonec převládá lehce pozitivní dojem. 50 % ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je fajn mít zpět Boyard, asi jako kdyby se členské země EU rozhodli znovu vzkřísit Hry bez hranic - taky by to v dnešním podání bylo... mírně vyčpělé a zvláštní. U Boyardu tomu tak ale být nemuselo, kdyby se to drželo původních francouzských kolejí, minimálně z doby, kdy jsem původní díly sledoval, a o chechtáky na pomoc někomu nebo něčemu soutěžily týmy naprosto neznámých lidí, kteří se prostě na tohle těšily a rozhodly se to podstupovat. Jenže, to by nebyly české televize, aby se to nesnažily ozvučit a oživit VIP osobnostmi. Jako některé se fakt ukázaly, ale postrádalo to šťávu. Stejně jako tah mít namísto tisíciletého starce-filozofa Rosáka. Eh. Většinou mi přišlo, že soutěžící měli před Furou nějaký respekt, protože to pro ně byl někdo neznámý a rozhodoval, jestli před kamerami vybraný projekt zklamou, ve vesnici s nimi už nikdo nepromluví a oni ztratí možnost zvítězit. Tady všichni kecali s kámošem ve věži, který jim dával dětské hádanky... a vůbec to působilo zkráceně, odfláknutě, bez náboje, jak když si tam fakt vyjeli jen na placený výlet. Navíc vysílání z ničeho nic skončilo a na FB kdosi pod přezdívkou "Pevnost Boyard" (asi správce oficiálního účtu) napsal, že skončila první série a další má být v roce 2017. já vám nevím. Pokud to bude bez Rosáka a ostatních VIP moderátorů Prima pořadů a herců Prima telenovel, tak možná, ale jen hodně možná, jo. Ale tou sama Prima nevěří. ()

Rockerman

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech jsem to poměrně dost sledoval. V dnešní době je to už jen odvar. Mě to celé zkazil hned první záběr na Boučka. Ten chlap mi nic neudělal, ale musí být, s prominutím, v každé prdeli a nemyslím si, že to je špičkový moderátor (hlavně ne fotbalový!!!). Hodnotit to nebudu, protože jsem to neviděl až do konce a na další týmy už zvědavý nejsem. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama