Reklama

Reklama

Kaidžú sóšingeki

  • Japonsko 怪獣総進撃 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci 20. století jsou všechny zemské kaiju shromážděny a uzavřeny na ostově známém jako Monsterland, který spravuje Organizace spojených národů. Zvláštní kontrolní středisko je postaveno pod ostrovem, aby lidé zůstali v bezpečí a mohli monstra v klidu studovat. Při jedné z běžných komunikací s Monsterlandem je náhle a záhadně přerušeno spojení a všechna monstra začnou útočit na světové metropole. Doktor Yoshida z Rady bezpečnosti OSN objedná kapitána Yamabe a posádku jeho lodi Moonlight SY-3, aby vše vyšetřili. Ti zjistí, že vědci se stali řízenými otroky ženskou mimozemskou rasou, která má pod kontrolou i monstra. Jejich vůdkyně požaduje, aby lidé kapitulovali, nebo budou úplně vyhlazeni. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

nash. 

všechny recenze uživatele

Jistě, doba pokročila, takže to působí jako blboučká amatérština. Triky jsou levné, zápletka i dialogy komické, herecké výkony ochotnické. Přesto nepostrádá jisté kouzlo naivismu kombinovaného s dětsky naivní hrou poháněnou fantazií bez limitů a omezení. Přesně v duchu bitev, které třeba v mých dětských letech probíhaly každou volnou chvíli v mém pokoji na koberci. A účastnila se jich tehdy i plastová Godzilla. Fialová. Ta samozřejmě nechybí ani tady (i když tedy není fialová), a navíc jsou tu všichni další staří kámoši, od Angilase až po Rodana. A ještě navrch jako bonus létající talíře, které jakby právě ulítly z filmů Eda Wooda a ufoni v pláštěnkách s kapucí. A všichni se mydlí, města se řítí k zemi podupána desatery monstry, lasery, exploze, tanky. Co víc si dítě ve mně může přát. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých prvních Godzillovských dobrodružství. Dnes mě to spíše nudí ale za nostalgii a hodně kvalitní efekty dávám 3*, je to jako každá jiná Godzillý eskapáda jen určena pro děti. Takže nečekejte žádné velké ničení města, a ani nějaký lepší příběh, dětský film na jedno zkouknutí, ale musí se nechat že Honda umí. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Inu, doba takovýmhle pakárnám přála. Nicméně, někdy se i mistr unaví, a toto mi přišlo poněkud odfláklé. Honda se snažil nahradit kvalitu kvantitou, prostě vzal všechny ingredience (spolu s Godzillou všechna monstra, co měl, i nová, ufony, japonský vesmírný program, hrdinnou a maximálně neschopnou armádu, vědeckou skvadru...), nacpal je do hrnce a podusil. Ten eintopf je asi do půlky neslaný nemastný, nelíbil se mi. Teprve když se začnou dít věci v Japonsku, je konečně druhá půle obvyklý standard. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nooo! Tak toto áno! All star monster team v plnej zbroji. Killovačka aká nemala vo svojej dobe obdoby, a v dnešnej dobe by jej asi nikto nedal zelenú, asi by sa totižto nikdy nezaplatila. A tak našťastie tu boli štúdio Toho, režisér Ishirô Honda, trikový tvorcovia a zástup tých najpodivnejších kreatúr aké si viete predstaviť. Špičková kaiju zábava. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu co není, to nejspíš neexistuje a existovat nebude. Patlanina, u které člověk jen přemýšlí, jestli prostě Honda opravdu musel použít všechny latexové obleky a rekvizity ze všech Godzilla filmů naráz, nebo mu to opravdu přišlo jako dobrý nápad jen tak spontánně. Nebudu si tu stěžovat na ztrátu ducha, konzistenci ztratil Godzilla už pradávno, tohle radši ani ducha nemá. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (14)

  • Jde o jediný film o Godzille, který se odehrává v budoucnosti, přesněji v roce 1999. (Kmotr76)
  • Ještě než Gareth Edwards odstoupil od režírování pokračování ke svému Godzillovi (2014), vyjádřil přání, že by chtěl natočit pokračování právě ve stylu Destroy All Monsters. (Israha)
  • Z filmu byla vystřižena scéna souboje Godzilly s Mandou v New Yorku. Má to logiku, protože obě monstra byla pod kontrolou mimozemšťanů a nedávalo by tedy smysl, aby se pustila do křížku. Důvod, proč scéna vznikla, není jasný; nejspíše šlo jen o vtípek Harua Nakadžimy, který si v kostýmu Godzilly chtěl užít trochu zábavy. (Israha)

Reklama

Reklama