Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden ze slabších AHS. A to nikoli z důvodu čarodějnictví, ale z absence zajímavých charakterů, jak tomu bylo u druhé série s podtitulem Asylum. U té mě postavy nejen nezajímaly, ale i iritovaly. Jediným velkým plusem byla postava Kathy Bates jako sadistická žena a vražedkyně z 19. století. Škoda, že film nakonec nebyl pouze o ní v době, kdy ještě byla smrtelnou. 65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

odlehčenější forma mi nevadí.Ba naopak po místy psychedelickém Asylum byl Coven celkem fajn odpočinkovka.Nic to ale nemění na tom,že bych od souboje dvou čarodějných klanů,kdy na jedné straně stojí v čele witch bitch Jessica Lange a na druhé straně voodoo královna,čekal víc než jen hašteření v Twilight stylu (taková Taissa Farmiga by mohla do Stívání hnedle a srala by mě tam úplně stejně jako tady).Občas tu sice tvůrci vystrčí růžky a ukáží,že tady dříme větší potenciál a že by to při troše snahy mohla byt celkem drsná podívaná,leč takových momentů je tu málo...60% ()

Reklama

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Díky téhle sérii jsem začal sledovat American Horror Story. Všechny ty gify a hlášky na internetu mě prostě donutil si tenhle seriál pustit. Čarodějnictví je velmi zajímavé téma, tento typ humoru mi velmi sedl, děj seriálu je jednoduchý a seriál není na rozdíl od Asylum přeplácaný dějovými linkami. Celou dobu jsem netrpělivě sledoval, která z nich se stane nakonec nejvyšší a mé tipy se díl od dílu měnily. Největším plusem jsou zde postavy, které prostě miluji a mám tu nejvíc oblíbenců. Mezi ně patří Fiona, Cordelie, Nan, Queenie, Marie Laveau, Misty Day,Zoe a Kyle (Evan s Taissou fungují jako pár naprosto perfektně). Ovšem největší královnou je zde Emma Roberts alias Madison Montgomery. Její hlášky jsou geniální a co slovo, to perla. Madison je přesně taková mrcha, kterou nenávidím a zároveň miluju. Coven mi bude dost chybět a je velká škoda, že nové díly už nebudou. 100% - 1. nejlepší série ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - COVEN (50%) Sklamanie roka. Už po zopár minútach prvej časti som checkoval wikipediu, či to točili rovnakí ľudia. Hrozná réžia (wtf 90°uhly kamier), hroznýýýý scenár (wtf Stevie Nicks?) a to podliezanie Twilight publiku ma totálne odrovnalo. Mala to byť najlepšia séria - voodoo, New Orleans, južanská gotika, čarodejnice - no vyšiel z toho áčkový Twilight s fajn gore a skvelými hercami (fakt všetci, no najmä oceňujem mladé herečky, ktoré nezaostávajú za oscarovými kolegyňami). Koreň problému je odklon od hororu k tínedžerskej hororovej komédií a rezignovanie na pranierovanie americkej spoločnosti. A ani to napätie nefunguje, totižto hlavné hrdinky už nie sú nevinné obete, ktorým sa dejú hrozné veci, ale mocné čarodejnice, ktoré keď zomrú, tak ich niekto oživí. A ten príbeh o hľadaní New Supreme? Fakt? FAKT??? Doteraz neverím... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coven jsem viděla až zpětně po tom, co se potvrdilo, že beztak na sebe bude všechno navazovat, byť v drobnostech a já nechci o žádné easter eggy přijít. Nicméně čarodějnická mise dvou znepřátelených klanů z Nového Orleánsu byla extrémně over the top v každém směru. Ale co bylo moc v současnosti, vynahradila skvělá kamera a perverzní flashbacky. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Série se začala natáčet 23. července 2013 v Louisianě. (Varan)
  • Madame Delphine LaLaurie, ktorú stvárnila Kathy Bates, bola skutočnou žijúcou osobou. Madame LaLaurie bola známa ako vysokopostavená žena a pohybovala sa v tých najvyšších kruhoch až do dňa, keď na jej panstve hasiči objavili veľké množstvo uväznených otrokov, ktorí boli kruto a dlhodobo týraní. (Carol Pifková)
  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama