Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele sorrow k tomuto seriálu (5)

Spoutaní - 1. část (2019) (S02E01) odpad!

Příběh vražd Roubala zasazený do dnešní doby se prostě musí asi trochu upravit, protože přesně jak píše rakovník, těžko bude v dnešní době někdo obchodovat s pornem na VHS, to asi scénáristky zaspaly dobu. Vyšetřování jede v kolejích první série, policistka od jedné sousedky jen tak mimochodem zaslechne, že ten hledaný pán nosil světle zelené tenisky a zrovna při ohledání mlýna kousek od žumpy se najde světle zelená teniska a je jasné, že jediný pán, který v ČR nosí zelené tenisky je právě ten hledaný pán a už je důvod se podívat do té žumpy. Hodně slabé. ()

Husičky - 2. část (2019) (S02E04) odpad!

Opravdu něco šíleného, tohle je úplné dno. Pro diváka pachatel jasný, neboť se hledal pytlák a sériový vrah a k mání byli jen 2 podezřelí. Ačkoli se nám scénáristka dosti amatérským způsobem snažila vnutit, že vrahem bude pytlák, bylo jasné, že tomu tak nebude. Sláma vysledoval pytláka jako náčelník Apačů po stopách od krve a vraha, který si vezl do bytovky jako suvenýr jednu zavražděnou husičku (většinou se vrah snaží dostat mrtvolu spíše z bytu ven) vypátrali nějakým pro mě záhadným způsobem, kdy nemocný Kraj škemrající o řidičák, s bolestmi hlavy se starající o nemocného psa Egona, měl světlou chvilku a vzpomněl si na povinnou četbu ze střední. ()

Démoni - 2. část (2019) (S02E08) odpad!

V seriálu začne vraždit muž s bradkou a najednou se celé dva díly hemží jen lidmi s bradkou, divím se, že ještě Petru Krajovi bradka nenarostla. Bočanová se u Kraje objeví dvakrát (ráno, když na něho marně klepe a večer, když se mu pod záminkou ztracené kamarádky vnutí na nocleh). Veterinářka Coufalová asi před domem drží stráž, protože je vždy na místě – je to náhoda, nebo je to trapné? Petr Kraj, ač ví, že je do něho Coufalová udělaná samozřejmě nic ráno při setkání nevysvětlí. Celé dvě epizody nikdo nic nevyšetřuje, kdy Kraj jen dřepí na faře a sleduje desítky hodin monologu Blahouta, a nakonec se zajede do výzkumáku a vrah se na místě sám přizná, to je opravdu kriminálka za všechny peníze, jen to vyšetřování tam jaksi chybí. ()

Kejklíři - 2. část (2019) (S02E10) odpad!

Tento seriál už dlouhodobě sleduji snad pouze z důvodu sebemrskačství, protože takovou sračku snad ani nemohl nikdo napsat. K posledním dvěma dílům tzv. Kejklířů: v perimetru 10 km se pohybují sérioví vrazi, kteří zabijí policistu a následně několik dalších náhodně vybraných lidí, k tomu bez problému používají služební policejní vozidlo a nikdo je nikde nevidí, nechytí. No vlastně kdo by je chytal? Snad Sláma, který má na práci jen podřimování v kanceláři, nacpávání se koblihami a čtení nějakých trapných pověstí, nebo snad Bach, který si vzal v této době dovolenou, kterou tráví s Egonem a pátráním po starém autě, nebo snad nahlouplý Coufal, nebo Naděnka, která už to raději u policie vzdala, nebo snad korupcí prolezlý Kořen, anebo snad samotný Kraj, který má čas tak akorát na sledování přihlouplých monologů chorého Blahouta, který před svojí smrtí nahrál asi 100 hodin záznamu, pořád jen dřepí na faře a fakt blbě čumí. Všichni policisté v tomto seriálu působí jako nějaké karikatury skutečných policistů. V okolí Břehu řádí psychopaté a policie nic neřeší, jsou na dovolené, věnují se svým životům, nikde žádná zvýšená bezpečnostní opatření, kontroly, posílení oddělení, prostě nedělají vůbec nic. K tomu snad ještě pár dalších trapností jako třeba to zapálené policejní vozidlo, které po příjezdu hasičů vypadá, že hoří asi tak 15 sekund, hasiči byli asi připraveni za rohem, nebo třeba jak Naďa pořizuje fotky mobilem, který nemá fotoaparát. Starý Hampl pořád doma brečí, že nemají peníze a kde vezmou na elektriku, kde vezmou na školní výlet pro kluka. Na druhou stranu vysedává každý večer v hospodě a mladá Hamplová nepracuje. Asi by se chtělo nad tím zamyslet. Mezi kriminálkami, co se objevili v posledních 5 letech v televizi je tohle opravdu to největší dno. ()

Vzkříšení - 2. část (2019) (S02E12) odpad!

Vždy jsem „nadšený“, když v kriminálce vidím moment, kdy elitní detektiv má v ruce pistoli, míří s ní na neozbrojeného vraha, má všechny trumfy v rukou, a namísto toho, aby vraha sbalil a odvezl na stanici, dostane silné nutkání vyslechnout si jeho příběh až na něho ten vrah k překvapení detektiva z pěti metrů skočí, odzbrojí ho a napínavá zápletka je na světě. Poté ještě mnoha divákům ukápne slzička za Egonův hrdinský čin. Petr Kraj má být elitní detektiv pražské kriminálky, ale v příběhu je vylíčen jako naprosto neschopný hňup. ()

Reklama

Reklama