Reklama

Reklama

Santa Clarita Diet

(seriál)
  • USA Santa Clarita Diet
Trailer
USA, (2017–2019), 14 h 37 min (Minutáž: 26–36 min)

Tvůrci:

Victor Fresco

Hrají:

Drew Barrymore, Timothy Olyphant, Liv Hewson, Skyler Gisondo, Natalie Morales, Kaylee Bryant, Ricardo Chavira, Mary Elizabeth Ellis, Richard T. Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Bývali to obyčejní manželé, realiťáci, dokud se ona nezměnila a nezavedla je na cestu zkázy a smrti. V dobrém slova smyslu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (93)

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Castingem okouzlující komedie, která se nebojí bavit. Geniální slovní přestřelky, vizuální groteska, fekální záblesky pro fajnšmekry i kousavě satirická variace na Zoufalé zombie manželky, nejen kvůli přítomnosti Ricarda Chaviry - všechno tu je a každý si vybere. A dokonale sehraná dvojice Barrymore-Olyphant s přihrávkami od půvabně podivné Liv Hewson kombinuje uvěřitelné rodinné momenty s příjemně nejasným očekáváním všeho možného i nemožného, co může přijít za okamžik. Prodloužení na další sezónu trochu překvapuje, protože Santa Clarita dlouho připomínala nekompromisní jednohubku, ale o to sladší bude návrat k realiťákům od vedle, až zase přijde hlad. 2. série - 100% - Snad každá hláška posazená dokonale přesně, vedlejší linky nenápadně gradované až k nepředvídatelnému finále se stovkou zvratů, bláznivé dialogy a situace podpořené salvou hvězdných hostů. V Santa Claritě se letos usedlo k fenomenální hostině, která myšlenky na protahovanou jednohubku zahnala po jediném díle a potvrdila, že ne všechny perly dostávají na Netflixu takovou pozornost, jakou by si zasloužily. Dílko jak z toho nejluxusnějšího katalogu vraždících místností. 3. série - 90% - Čím dál komplikovanější scenáristická výzva, která neměla na seriálové scéně obdoby. Do jakékoli situace se tvůrci dostali, jakákoli nepředstavitelná postava se připletla Hammondovým do cesty, stejně se divák o dvě až tři epizody později ocitl v situaci zcela odlišné, s ještě bláznivější dynamikou. Jakkoli se poslední díl nedá ani při největší snaze brát jako úplné finále a zrušení mi zlomilo srdce jako už dlouho nic, jsem tak trochu proti své vůli vděčný, že jsme se dočkali alespoň třech sezón. A ještě víc pak za to, že si bizarní jednohubka našla takovou diváckou základnu, která za ní bude smutnit ještě několik let. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Mňa táto milá šialenosť nesmierne bavila. Charaktery sú sympaticky napísané i zahrané a postavy majú medzi sebou chémiu. Dialógy i situácie sú tu často veľmi zábavné a len minimálne silené, a celý námet i spracovanie sú veľmi svieže. Ako päťhodinová komediálna jednohubka je Santa Clarita Diet vlastne veľmi záživná ;) ()

Reklama

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

...famózní satirka, přesně obsazené, výbuchy smíchu střídají výrazy znechucení... Výbornej mother daughter stuff... a tak by se dalo pokračovat... Občasné nelogičnosti a v rámci žánru nesmysle v klidu přejdete, neboť kontrast zombie mámy žeroucí lidi vs. uhlazené předměstí amerického předměstí navozuje neopakovatelnou atmosféru... ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Hodně znatelná „inspirace“ u iZombie , to mě bavilo mnohem víc. Obsazení se povedlo, scénář ujde ... jen místy zdá se mi poněkud „tlačí na pilu“ ve snaze být cool. Celkově to kupodivu docela fungovalo a bylo super dát si všech 10 dílů za sebou bez čekání. Předpokládám další řadu a určitě si ji nenechám ujít. 70%. Druhá řada 80%. Třetí řada 60%. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE (55 %): No, s odřenýma ušima ještě tři. Podle mě by námět potenciál měl, ale zpracování se mi teda moc nelíbilo. Výsledek je poněkud přehnaný, nevtipný a ne moc dobře zrežírovaný a napsaný. A musím říct, že ani casting mi nepřijde nijak extrémně povedený - třeba do role Drew Barrymore si umím představit mnohem vhodnější herečky. Přesto se však i tak v seriálu objevily dobré momenty a celkově mě to bavilo sledovat (prostě taková blbina na necelou půlhoďku no... :) ()

Galerie (337)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě Sheila (Drew Barrymore) rozbije talíř, na kterém je vidět nápis „Prague Cas...“, tedy Pražský hrad. Všimne si toho i Sheila a zareaguje na to. (Wade)
  • Drew Barrymore v seriáli konzumuje ľudské mäso, no v skutočnosti je vegetariánka. Mäso bolo vyrobené z rôznych produktov ako napríklad gumení medvedíkovia, sušené jablká, cviklový pretlak či cestoviny. (Astonko)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama