Reklama

Reklama

Dark - Season 3

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2020, 8 h 28 min (Minutáž: 57–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Carlotta von Falkenhayn, Claude Albert Heinrich, Karoline Eichhorn, Hermann Beyer, Peter Benedict, Nils Brunkhorst, Barbara Nüsse, Natascha Paulick (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zběsilé cestování v čase spěje k vyvrcholení. V podivném novém světě jsou některé věci povědomé, ale jiné znepokojivě neznámé. (Netflix)

Recenze (71)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejspíš jeden ze všech seriálů s nejlepším zakončením. Velká škoda, že poslední dva díly nenatáhly ještě o tu jednu sérii víc. Až moc se k tomu přímo vybízí. Takhle je to bohužel strašně urychlené a pár menších otázek stále nezodpovězené. Ale naštěstí to nejdůležitější víme a jak už Dark známe, dává to naprostý smysl. Něco podobného se asi zase dlouho nenatočí. 96/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoniec ma tretia séria presvedčila, i keď dlho som jej úplne neveril, ale stále som sa bavil a snažil sa v tom vyznať. Môže za to finále, ale aj fakt, že podľa všetkého to mali tvorcovia premyslené už od začiatku. Navyše vyriešenie celej záhady, respektíve labyrintu záhad, dáva zabudnúť na nejaké tie nedoriešené záležitosti, keďže sa vlastne elegantne vyrieši to najpodstatnejšie. Osobne by som sa rád ešte dozvedel, prečo žiaden obyvateľ nikdy neodišiel z mesta, možno sa ale odpoveď nachádza niekde medzi riadkami. ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato 3. serie mi přijde jako už trochu zbytečné rozpatlávání děje. Po 3. dílu se mi nelíbí, přijde mi zbytečná. Naproti tomu stále mě zajímá, jak to bude dál. Po dokoukání posledního dílu - opravdu jsem dala nejhorší hodnocení? Nicméně se za to nestydím. Ukončení mi přišlo dost zcestné. A celá tato serie moc vyumělkovaná, kdy něčí dcera je vlastně matka své matky. No tak to ať se na mě nikdo nezlobí. Po naprosto dokonalé 1. serii a slušné 2. je tato poslední pro mě zklamáním. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá se to vůbec popsat? Já myslím, že ne. Těžko se to popisuje. Seriál totiž nikdy nebyl jednoduchý. A s každou sérií to bylo jen a jen horší. Teď to není výjimka. Poslední série je těžká. Velmi. Už jenom z principu, že ani já nechápu asi ani 30 % z toho, co bych měl. Dokonce i když se dívám na dvaceti minutové video, která má vše vysvětlit, chápu asi jen 40 nebo 50. Moc jsem si nepolepšil. Lidé se mohou ptát, proč tedy tak pozitivní hodnocení. Jednoduše a subjektivně. Pocit. Pro ten pocit jasné kalkulace příběhu a směru. Přesné vědění tvůrců seriálu, kteří věděli, že seriál bude mít nějaké přibližné tři sezóny, že seriál se bude ubírat nějakým směrem... prostě jednoduché. Ale vlastně velmi složité. Přeci jen seriál si servítky nebere. A což o to, je nutno to celé vidět od začátku do konce třeba dvakrát, abychom mohli říct, že nějak víme a tušíme. Normálně by to bylo odsouzeníhodné a nepřijatelné. Ale tady na vás dýchá promyšlenost. Kvalitní filmařina především. Vymazlení obrazového detailu, který vytváří silný celek. V celku chápu silnou kritiku, ale poté záleží na svědomí, kdy tito lidé hodnotili různé bludy, které i ke kvalitě zpracování měli daleko asi jako Babiš k pravdě. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevydržel jsem tomu už věnovat tu počáteční pozornost, vytratila se snaha tomu rozumět, jenom to už pro mě jen jaksi plynulo a další a další uplakané postavy pronášely svoje hlubokomyslné existenciální repliky. Těšil jsem se na povinný happy end, protože takový nánosy bahna, špíny, mlhy a všeobecného zmaru se na mě z televize v takových kvantech ještě nikdy nevalily. Bylo to odvážné, chytré, promyšlené, ale už nechci ani jedinou další minutu, mám toho až takhle... Děkuji, ale do prdele s tím. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (9)

  • V epizodě hraje remixovaná skladba „The Pioneers“ od hudební skupiny Bloc Party. (Doomcourier)
  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)

Reklama

Reklama