Reklama

Reklama

Lajna

(seriál)
  • Slovensko Lajna (více)
Trailer
Česko, (2017–2021), 9 h 32 min (Minutáž: 21–26 min)

Scénář:

Petr Kolečko

Kamera:

Jan Šťastný

Hudba:

Jiří Burian

Hrají:

Jiří Langmajer, Zdeněk Piškula, Norbert Lichý, Hana Vagnerová, Petra Špindlerová, Pavla Dostálová, Josef Kaluža, Marek Taclík, Václav Neužil ml. (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Elitní hokejový kouč Luboš Hrouzek, olympijský vítěz z Nagana a bývalý hráč NHL, má před rozvodem s manželkou Helenou a hlavně se rozchází také se svým klubem HC Slavia Praha. Rozhodne se odejít z Prahy a začít znovu na místě, kde by ho asi nikdo nečekal... v Havířově! A nejede tam rozhodně sám. Chce v Havířově stvořit novou hokejovou legendu, Hrouzka juniora. Jméno Hrouzek totiž nikdo nikdy na dres azbukou nenapíše, dokud je Luboš naživu. Jméno Hrouzek patří na dres NHL! (Obbod TV)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (215)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitá recese. 1) Je to vlastně víceméně one-man show 51letého Jiřího Langmajera. Na něj jsou psány skoro všechny hlášky a on svým výkonem suverénně válcuje všechny ostatní. Navíc mu to fakt sluší (až na ten příšerný knír)._____ 2) Další herci víceméně jen příštipkaří. 19letý hezký Zdeněk Piškula je jako obvykle herecky nevýrazný, snad jen fešácký 38letý Václav Neužil ml. si svou epizodku kanadského profesionála očividně užil. I 34letá Hana Vagnerová (blbka Denisa) lehce přispěla._____ 3) Věk protagonistů se vztahuje k první řadě._____ 4) S Vyšehradem porovnat neumím, neviděl jsem._____ 5) Psáno po dvou řadách. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

70% a tak nějak zjišťuju, že metoda, kdy se sportovci chovají jako magoři, přestává, alespoň na mě, fungovat. Prostě všechno ulítlé, od začátku až do konce, nebýt toho, že Langmajer je tak dobrý herec, nedopadlo by tak uspokojivě, když se jeho figura začala proměňovat z šaška v charakter (podobně jako v Neviditelných). Zajímavá byla pro mě účast chlapců z Pečeného sněhuláka. Petr Kolečko už by si mohl vzít od sportovních témat na chvíli tajmaut. Těším se na Most! ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série na ex a je opravdu něco jiného než Vyšehrad, který byl dost sračkový. Sice mě v Lajně nic neohromilo a záchvaty smíchu jsem taky neměl, ale děj se alespoň někam mírně vyvíjí a dalším přínosem jsou delší stopáže epizod, tj. 22 min. Takže i když je to blbost, tak mě nenudila a dobře se na ni dívalo. Langmajer určitě podává pěkný výkon ve své postavě a být takhle nasraný celé natáčení, to musí poznamenat i na další měsíce. A prostitutka – zlatokopka, v podání Vágnerové, byla tak naivně mazaná, až to bylo zábavné. Největší vtip – poslední věta v posledním dílu. Hodnocení 3 až 4 hvězdice, ale půjdu výš. Třeba i druhá řada bude zábavná. PRVNÍ SÉRIE PODRUHÉ: Chtěl jsem si jen zlehka připomenout před druhou sérkou. A normálně jsem to sjel celé a bavil se daleko víc, než poprvé. Kolečko se tady prostě dobře točí a nevrže. DRUHÁ SÉRIE POPRVÉ: Hodně velký sešup dolů. Ani ne "dějem", ale toho humoru, těch tvrdých zářezů, je tu podstatně méně. Praha taky nenabídla prostředí, jako Havířov. Méně zajímavých postav v novém prostředí. I tak Hrouzek zůstal Hrouzkem a je nutné počkat, k čemu to dospěje. A nejvíc mi ti chyběl magor Lupták. Deniska v hlavním městě taky trochu polevila, ale dohnalo to taškařicemi okolo porodu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Lajna má díky Bohu famózního Langmajera. Být tu v kůži Ruži někdo méně zdatný, byla by lajna mnohem slabší. První díly se trefují právě hlavně do eskapád slavného útočníka/trenéra a humor vyvolává právě to porovnání s realitou. Není to špatné. V dílech Pravda a Talkshow dojde ale na vážnější notu (i když stále hodně přisprostlou) a díly jsou skvělé. Odkaz na Ivana Hlinku je boží a talkshow s potopením povrchní moderátorky je úžasným zakončením debaty. Poslední díly jsou ale už hodně slabé. Langmajer je vyměněný, řeší se nevěra jeho kurvy a tak snad jen nahecování týmu na Kladno stojí za zapamatování. Druhá série se věnuje o něco méně hokeji. Jak už si každý stěžuje. Když ale jde o porod nebo vztahy mezi trenérem a jeho nadřízenou, tak to není vůbec na škodu. Velmi často čtu stížnosti na postavu Hrouzka staršího. Ano, dostal více prostoru na úkor skvělého Langmajera, ale nebudeme se přece pořád opakovat, ne? Ta postava je boží. Výchova po vzoru hokeje, drsné metody s vikingskou vestou atd atd. Celkově je pro mě tak druhá série srovnatelná s tou první, i když je každá jiná. Třetí "slovenská" řada je zatím nejlepší. A díky čemu? Díky slovákům. V prvních dílech trefování se do kvality slovenských hráčů. Poté vtipy spojené s působením na Slovensku. A na závěr zavzpomínání si na to krásné z dob společného státu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

České seriály, především ty komediálně laděné, se v poslední době pohybují na hraně a přijde mi, že to s tímto žánrem jde pěkně do kopru. Jsem neuvěřitelně nadšený, že Lajnu mohu označit jako čestnou výjimku, neboť takto dlouho jsem se u nějakých vtipů doopravdy nesmál. Vyšehrad jsem neviděl, tudíž nemám šanci porovnávat, ale je zajímavé, že i mě chytlo to prostředí hokeje, čehož jsem se zprvu obával. První díly se rozjížděly z volna, ale postupně to nabíralo vysoké otáčky. Langmajer si svou roli trenéra Hrouzka přímo vychutnával, jeho postava je sice arogantní a pěkně cholerická, ke svým blízkým se nechová zrovna ukázkově, ale na druhou stranu si u něho oblíbíte to srdíčko, které vkládá do hokeje, protože to u něj je na prvním místě. Takže je to v zásadě pěkná ironie. Vedlejší role také nabité, Vagnerová také předvedla úctyhodný výkon. Jen bych já sám omezil některé dost nekorektní vtipy či narážky, neboť to už bylo přes čáru. Jinak jsem se bavil, uměl bych si představit druhou řadu. Za mě dávám 78 % ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Klub, ve kterém tančí Denisa (Hana Vagnerová) se nachází ve známé ostravské ulici Stodolní. (Flaveus)
  • Natáčení probíhalo mj. na stadionu v Havířově, a sice v nočních hodinách, jelikož od 6h ráno už probíhal první trénink. [Zdroj: Metro] (hippyman)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

Na Voyo míří tým opotřebovaných házenkářů

25.03.2022

Voyo svým předplatitelům od 25.3.2022 nabídne každý pátek dvě epizody nového komediálního seriálu ze sportovního prostředí, Národní házená. Děj osmidílného seriálu se točí kolem partičky značně… (více)

Reklama

Reklama