Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to pokračování a je strašně moc vidět, jak se to v něčem opičí po prvním filmu. Jsou zde ale docela zajímavé prvky, které by třeba dobře fungovaly v komiksu, ale na plátně ani moc ne. Frank Miller napsal scénář, který by jako příběh komiksu fungoval, ale pro film, i když v sérii, je přece jen třeba trochu víc. Trikově je to však msty parádní. ()

fars 

všechny recenze uživatele

Pro me absolutni guilty pleasure. Jo, priznavam se ze jsem si film ted po letech poustel a pulku jsem fakt prochechtal, ale ono to snad ani jinak nejde, nektere sceny jsou tak tezce wtf ze tvurcum ani neverim ze to mysleli vazne :-) Navic akcni sceny na tu dobu vypadaji i dneska docela slusne. A zaverecne akcni peklo s bitkou robocop vs. velka masina na drogach.. ale no tak, stejne vas to vsechny bavilo :-) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako prvá časť. No stále pozerateľné. Je tu podstatne viac humoru a občas som mal z toho pocit, že je to paródia na prvý diel. Humor je to však vydarený. Krvou sa nešetrí aj napriek tomu, že sa tu nejak rozmnožili deti. Dokonca ešte aj jeden záporák je malé decko! WTF?! Tempo filmu je pomalé a občas dosť nudné. Akcie je veľmi málo hlavne v prvej polovici. Tá druhá je už lepšia a skvelý je hlavne posledný súboj. Hlavný hudobný motív z jednotky je fuč a nahradila ho hudba nevýrazná. Všimol som si však jednu vec a neviem či si to len ja zle spájam alebo to tak môže byť aj v skutočnosti. Sú tu dve scény, ktoré mi veľmi pripomenuli Terminátora 2 a ten bol o rok neskôr. RoboCopova jazda na motorke proti nákladnému autu - Arnie bol na motorke proti kamiónu a strieľanie záporáka Kaina do policajných áut - Arnieho strieľanie do policajných áut. Môže byť, že Terminátor 2 sa inšpiroval (vykradol) týmto pokračovaním? Inak je tento film čistým priemerom. 50% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nestačím kroutit hlavou nad nelichotivými přívlastky, kterými je tu RoboCop 2 častován....Ve svém žánru jde o vynikající snímek, k němuž mám jen jednu drobnější výhradu a to tu, že nevnáší do plecháčova světa žádnou inovaci a pouze mocně těží z Verhoevenova originálu (ten je mnohdy i zřetelně citován - např. je tu RoboCop znovu mučen a zbaven končetin apd.). V porovnání s původním filmem, kde byly misky vah s krvavou akcí a satirickým pohledem na sociální problémy současného světa vyrovnané, se Robo 2 přiklání mnohem více do satirického pojetí, jenž mnohdy šponuje až do absurdních výšin (kriminální živly s mlékem tekoucím po bradě nechť jsou toho dokladem). Stále však přitom zůstává až nepříjemně trefný, výstižný a především velice vtipný, nebudu-li zrovna myslet na nešťastnou epizodku se "správňáckým" režimem. Celým filmem prostupuje jedinečný, sympaticky béčkový feeling, opírající se především o mohutné akční scény s výraznými pyrotechnickými efekty a nadstartně vysokým množstvím padlých ran i obětí. RoboCop 2 není zhmotnělá dokonalost a mírně jej sráží občasná zakolísání autorovy invence i soudnosti, ale je z něj jasně vidět, že režisér nejlepší epizody Star Wars dobře věděl, jak potěšit fanouška akčních sci-fi béček. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovoril si, že ho chceš len postrašiť.“ – „A nevyzerá byť postrašený?“ Verhoevenov originál mám rád 4*), ale toto bolo zverstvo. Tvorcovia nemali ujasnené ani len to, pre akú vekovú hranicu dvojku robia. Na jednej strane vtipy á la POLICAJNÁ AKADÉMIA 6: MESTO V OBKĽÚČENÍ (preprogramovaný RoboCop opravuje hydrant, preprogramovaný RoboCop si nechá nadávať od 8-ročných detí), na druhej brutálne akčné výjavy s množstvom krvi (ústredným zlosynom je chlapec so samopalom). Ak by to robil Verhoeven, MOŽNO by som bol ochotný brať to ako jeho úchylný vtip. Ale toto bolo už bez neho a evidentne nezvládnuté po všetkých stránkach. Snáď len solídna triková stránka (najmä bitky dvoch robotov) je i po rokoch pôsobivá. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • RoboCop 2 pokračuje v tradici prvního dílu, tedy v kritice amerického kapitalismu, korporační moci a její výsledné militarizace. Z nenasytné politiky města nadále těží jen málokdo. Řada občanů musí čelit problémům s kriminalitou, znečištěním a chátráním infrastruktury kvůli nedostatečné restrukturalizaci a policejním stávkám. Na rozdíl od prvního dílu, který měl sebevědomý tón a doufal, že lidská rasa díky své vzpurnosti vydrží, v tomto filmu je pojetí korporátního a politického systému cyničtější, přičemž více zaměstnanců Omni-Consumer Products (včetně jejich generálního ředitele) se stává antagonisty. Film zahrnuje také několik vtipných šťouchnutí do neoklasického liberalismu, když např. OCP přeprogramuje RoboCopa (Peter Weller) na environmentální chování. (Jan.Kanak)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 45,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Původní verze scénáře Franka Millera musela být téměř kompletně přepsána, protože ji filmaři považovali za nezfilmovatelnou. (HellFire)

Reklama

Reklama