Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych k druhymu Robocopovi tak kritickej, jako vetsina - porad je to dobre odvedenej starej akcnak, kterej ztratil oproti prvnimu dilu jen malo. Neviditelnej Old Man z prvniho dilu uz viditelne trpi sklerozou a tak se rozhodne Robocopa pochcat a prijit s novou verzi, ke ktery mu pomuze zla psycholozka. Aby toho nebylo malo, dalsi svine jsou fetaci vedeny trojici posahanej mesias - jeho devka - (zdanlive Robocopuv??) 12-letej predrsnelej syn. Mezi temahle frakcema se mihota Robocop a Anna Lewisova (+ nejaka vedatorka, mentalni starosta Detroitu a par dalsich) a vysledkem je hromada akce, par lacinejch dobovejch drsnaren a temer zadny prostor k odpocinku. Vysledek chvilema pusobil kycovite (predevsim diky predrsnelymu smradovi), ale akcni sekvence maji proste spad a neboji se poslat ke dnu i civilisty, novinare a picenta, a to se proste vzdycky ceni. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dvojka je jakousi bizarní úlitbou dětským divákům, u kterých zřejmě Robocop boduje nejvíc. Film je plný dětí (dokonce jeden ze záporáků je dítě) a infantilního humoru, ale zároveň zůstavá ultrabrutální eighties řežbou s desítkami mrtvých, která (pro představu) začíná scénou, v níž dvě štětky vypíchnou chlápkovi oko podpatkem a končí tím, že Robocop zlému policejnímu robotovi, co právě postřílel několik policistů, vyrve jeho (živý) mozek a rozklepe ho pěstí jako řízek. Jinak je to béčko radost pohledět - kde jinde uvidíte robota na motorce hrát si s obrněným vozem na to, kdo uhne dřív nebo souboj dvou robotů, končící zmíněným vyrváním mozku z (robo)těla? Obzvlášť mě pobavila karikatura černošského starosty. "VY SE S NIMI CHCETE DOHODNOUT? VŽDYŤ JSOU TO ZLOČINCI!" Starosta: "PROČ MUSÍŠ LIDI ŠKATULKOVAT? TO NESNÁŠÍM!" ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi nikdy nesadla. Klasicka dvojka. Na prvy pohlad je vsetkeho viac, ale vysledok je dost nesurody mismas. Je to nabita rôznymi liniami, ktore po chvili vyustia do stratena. Napriklad linia s Robocopovou rodinou. Stylom to je tiez dost nesudrzne. Su tu primitivne fory jak pre deti, ale aj strasne ironicke a uchylne a zaroven je film nabiti strasne brutalnou akciou, ktora ale uz pôsobi absurdne. Mna nikdy nebavil dej v tomto diely. Vzdy mi pripadal neznesitelne nudny. Rovnako ako postavy. Robocop je tu po kratkom uvode uz len v akcnom mode, Nancy Allen sa tam obcas mihne, zaporaci su natolko uchylni az ma vôbec nebavili. Snad len tie machinacie korporacie OCP na prevzatie mesta su zaujimave. A este zaujimavo pôsobi vykreslenie upadku Detroitu, ktore oproti jednotke pokrocilo. Akcia je ale spickova. Fantasticke kaskaderske kusky, vybuchy, nahanacky a podobne. Len to finale mi pripada jak sucasny nudny digibordel. Len namiesto CGI postaviciek sa mlatia figurky v stop motion mode. Vysledkom je ultrauchylny a brutalny film, ktory ale nie je prilis zabavny. Dodnes mi je zahadou, ze nieco taketo dostalo od producentov zelenu. 5/10. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování, podle mně nepřesvědčivější vize budoucnosti, která se pomalu, ale jistě plní. Přístup OCP donutí policisty v Detroitu ke stávce a podle toho to také ve městě vypadá. Rabování, násilí, bezpráví a nová všudepřítomná droga Nuke. Prostě další vývoj, který jen podtrhuje kvalitu předchozího scénáře. I když se OCP snaží Robocopa vyřadit ze hry, on si plně uvědomuje sám sebe a opět bere situaci ve městě do svých rukou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Totálne béčko! Rovnaká naivná a lacná zlátanina ako prvá časť. Ak sa mi gangstri v prvom dieli zdali na smiech, tak v tomto pokračovaní je to ešte väčšia absurdita. Veď najväčšiemu šéfovi krutej zločineckej bandy je niečo cez dvanásť rokov. Trápne smiešne! Dialógy sú tak stupidné, že to až nie je možné. Ale keďže úvodný film som hodnotil dvoma hviezdičkami, tak ostávam pri tejto miere a "Robocop 2" odo mňa dostáva rovnako dve hviezdy. Pretože je to taká istá kravina ako jeho predchodca. ** ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • RoboCop 2 pokračuje v tradici prvního dílu, tedy v kritice amerického kapitalismu, korporační moci a její výsledné militarizace. Z nenasytné politiky města nadále těží jen málokdo. Řada občanů musí čelit problémům s kriminalitou, znečištěním a chátráním infrastruktury kvůli nedostatečné restrukturalizaci a policejním stávkám. Na rozdíl od prvního dílu, který měl sebevědomý tón a doufal, že lidská rasa díky své vzpurnosti vydrží, v tomto filmu je pojetí korporátního a politického systému cyničtější, přičemž více zaměstnanců Omni-Consumer Products (včetně jejich generálního ředitele) se stává antagonisty. Film zahrnuje také několik vtipných šťouchnutí do neoklasického liberalismu, když např. OCP přeprogramuje RoboCopa (Peter Weller) na environmentální chování. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama