Reklama

Reklama

Před čtyřmi lety nás dinosauři porazili. Alespoň na Isla Nublar, exotickém ostrově, kde prosperoval unikátní zábavní park Jurský svět, než se jeho exponátům podařilo utéct z klecí. Ve finále jednoho z nejúspěšnějších filmů všech dob opustili ostrov poslední lidé a nechali ostrov napospas prehistorickým tvorům. Jenže teď se za nimi musí vrátit. Proč? Protože na ostrově se probudila tamní sopka a dinosaurům už podruhé v dějinách hrozí vyhynutí. Claire (Bryce Dallas Howard) se z upjaté manažerky parku proměnila v aktivistku, která je chce za každou cenu zachránit. A Owena (Chris Pratt) na ostrov žene touha najít a spasit Blue, inteligentního ještěra, jehož dokázal vychovat a částečně vycvičit, a po němž se po zániku parku slehla zem. Na Isla Nublar jim však nehrozí jenom sežrání, zašlápnutí či spálení tekoucí lávou. Hned po příjezdu se stanou očitými svědky a nedobrovolnými aktéry falešné hry, která v konečném důsledku může změnit život na celé planetě a vrátit ho o pár miliónů let zpátky. (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (921)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert obvykle s blockbustery pro popkornové publikum neztrácím svůj drahocenný čas, avšak tvorbu režiséra J.A. Bayony bedlivě sleduji již od jeho znamenitého hororového debutu s názvem El orfanato, a tak jsem dal šanci i této nenáročné podívané. A to v naději, že Bayona využije štědré dolarové injekce k vybudování obstojné atmosféry a tedy i restartu své po hříchu uvadající kariéry. Naděje bohužel zemřela po pár minutách. Nebýt vysokého rozpočtu, který se promítl do ucházejícího CGI, mohli bychom Jurassic World: Fallen Kingdom bez problémů zaměnit za jakýkoliv generický počin od studia Asylum. O napětí nezavadíme, akce uspává a hudba je povětšinou omezena na nekonečnou repetitivní smyčku bez jakékoliv relevance k ději. Scénáristé se vzmohli pouze na recyklaci staré látky, v důsledku čehož snímek zhruba polovinu stopáže připomíná remake filmu Lost World: Jurassic Park. Ve stupidnějším pojetí a se zcela nezajímavými až otravnými šablonovitými postavami, kterým přejete bryskní setkání s dinosauřím chrupem. Odpad. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Filmový víkend Boskovice : Wow tohle jsem nečekal. Po pravdě řečeno po nevýrazný jedničce jsem od toho nečekal vůbec nic. Zatím co vloni jsem se u Dunkerku už po půlhodině nudil tak, že jsem si radši hrál s tabletem, tak tohle byly kurevsky svižný dvě hodiny který jsem si užil. Jasně, že je to stupidní, klišoidní, místy patetický a celý hrozně předvídatelný, ale konečně zase film co nevalí klíny a šílený zvraty do hlavy. Vše je jasně vyložený, ale to mi nevadí a divák se tak může jenom bavit. Část na ostrově povedená, ta na tom sídle ještě lepší. Skvadra dobrých záporáků kteří jsou postupně vtipně likvidováni plus výborný nápady jako třeba ta dražba. Mít 27 mega USD taky si koupím takovouhle zabijáckou mašinu a jak tam hlavnímu hajzlovi utěšeně rostlo konto, tak vydělal víc než Berousek kterej dostal 30 mega ale CZK za tygra. Souboj malý statečný Blue proti tý geneticky upravený potvoře byl taky super. I ty emoce tu relativně fungují. Fanoušek Chrise Pratta už ze mě nebude, ale tady mě nijak nesral. Nečekaná spokojenost a začínám se těšit na trojku. Překvápko roku.80% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice příjemný sequel. Je hodně znát, že tradičnějšího dobrodružnějšího Trevorrowa s příklonem k dětským hrdinům vystřídal podstatně temnější J.A. Bayona, jehož Monster Calls ovšem přesně vystihuje spíše jedničku Jurského světa. Už od úvodní scény tohoto dílu je jasně znát, že tady tvůrci hodně citují seňora Spielberga a jeho vůbec první Jurský park a všiml jsem si tak pěti scén, které vyloženě vzdávají hold starému filmu. Také jsem velice rád, že z původních klaďasů se vrátili pouze mí oblíbení Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Nikdo další mi nechyběl a budu rád, když to podobně bude i u třetího dílu, kterému Zánik říše vyloženě vykopává dveře dokořán. A proč tedy ode mě možná malinko přestřelený pětikvalt? Protože jsem se možná ještě více bavil než tehdy před třemi lety, dinosauři nejen mně hodně chyběli a mnoho scén na mě opravdu hodně zapůsobilo. K čemuž dopomáhá i vážnější nota a taková scéna s hořícím Brachiosaurem je vyloženě srdceryvná. Čekal bych, že tentokrát mi bude chybět bombový vyšinutý záporák Vincenta D'Onofria, ovšem pozapomenutý Ted Levine (kapitán z Monka) jej zastoupil více než dostatečně. Velice povedený blockbuster, který je vyloženě vysoustružený přímo pro IMAX, se skvělým akčními scénami běžících dinosaurů a lehce odsýpajícím tempem, u něhož popcorn mizí rychleji, než tučné miliony, které opět potečou na účty spokojených Universalů. Vlastně mě trochu mrzí, že se příště vrací Trevorrow. PS : Potěšilo víceméně cameo Jeffa Goldbluma propálené už v trailerech, který po delší době působí o něco seriózněji (Kdo viděl Ragnarok nebo Grand Budapest Hotel, ví dobře). Škoda, že v jedničce otáleli s Attenboroughem, tam už to ovšem zdravotní stav asi nedovoloval. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Šla jsem na nový "Jurský park" s tím, že když budu dopředu očekávat špatný film, tak to třeba ve finále zas až tak špatné nebude. Tak určitě!xD Přemýšlím, kdo dal téhle rescue srandě zelenou, respektive zda daná osoba při vynášení verdiktu ANO/NE také nedostala dávku modrých sedativ... Já chápu, že vymyslet v pořadí již pátou zápletku s nejoblíbenějšími zvířátky na světě není sranda, ale je rozdíl mezi "poctivou" vykrádačkou a prequelem k "Novým mutantům", kterou nám tu předvedli. V kině jsou alespoň ty efekty velkolepé, v televizi už nebude ani to. Jo a Goldblum si může do životopisu připsat nejzbytečnější cameo v sequelu filmové klasiky ever.;-) 2,5* a věřím, že pokud dojde někdy na rewatch tohoto dinosauřího nádoru, Rimmerovo "výš jen výš, tam já mířím", se ho rozhodně týkat nebude. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vlastně stejný paskvil jako Justice League, jen ta brutální úřednická úslužnost a zbavení jakékoliv příchuti v komiksové týmovce vynikne, kdežto tady se ztratí, protože jde přece jenom o banálnější námět, takže se i při stejné neschopnosti výsledek míň rozpadá. Jsem každopádně zastánce jedničky (míněno restartu), a když Trevorrowi vytýkali, že nechápe, jak má vypadat bloskbuster, a jen patlá, co ho napadne, stavěl jsem se proti. Mačkám ale ctrl+c a ctrl+v u těch výtek a vkládám je sem. Jediná vykupitelská momentka je noční scéna v gotickém hradu, kde holčičku v posteli ohrožuje dinosaurus, která je naplněním veškerých mých dětských nočních můr po koukání na jedničku (míněno originál). I tenhle záblesk naděje je ale ubit nudou a sterilitou dementní zápletky, neexistující chemie mezi postavami i neschopností vystavět napínavou scénu a okamžitě ji nepopřít. První polovina je ukázkou toho, jak vyvolat absolutní nezájem, kdy vyloženě chcete, aby vás zbytek nudil a mohli jste aspoň zůstat naštvaní. Pak to jde trochu nahoru, i když horší vyprávění si nejde představit (nulové payoffy na všechny budované motivy) - ale jen trochu. Jednička pro mě byla sympaticky meta, i když určitě nevybroušená a kompromisní. Tohle je jen ztráta času. 1 a 1/2 ()

Galerie (120)

Zajímavosti (30)

  • Popis Indoraptora jako tvora, který vznikl spojením DNA dvou nejnebezpečnějších druhů dinosaurů – Indomina Rexe a Velociraptora, je poněkud zavádějící. Již Indominus Rex vznikl hybridizací DNA vícero druhů dinosaurů, mezi nimiž byl právě i Velociraptor. (dickens)
  • Severoamerické tržby dosáhly 417,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 1310,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Metal Gear Solid našel Snakea

Metal Gear Solid našel Snakea

04.12.2020

Filmová adaptace legendární herní série Metal Gear Solid konečně svého Solid Snakea. Hlavní postavu série tak ve filmu režiséra Jordana Vogt-Robertse (Kong: Ostrov lebek) ztvární herec Oscar Isaac … (více)

Trollové: Světové turné drtí rekordy

Trollové: Světové turné drtí rekordy

14.04.2020

Přestože oficiální čísla nejsou k dispozici, studio Universal se o víkendu pochlubilo, že nový animovaný snímek Trollové: Světové turné zaznamenal nejlepší úvodní víkend v rámci digitálního prodeje… (více)

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (více)

Reklama

Reklama