Reklama

Reklama

Dva světy - Série 1

(série)
USA, (2017–2018), 9 h 31 min (Minutáž: 54–60 min)

Epizody(10)

Recenze (12)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, aby mě hned z kraje oslnil pilotní díl. Originální příběh samotných scénáristů, paralelní dimenze, špionážní thriller, lehký nádech sci-fi a silný nádech dystopie jak z 1984. Základ byl solidní. Horší to bylo ale s průběhem a s faktem, co tvůrci ze seriálu postupem času začali dělat. Deset dílů na jednu sérii je docela dost. Jsou díly, kde se třeba vysloveně vůbec nic neděje. Pak jsou třeba dva díly, kde jsem pro změnu ani nedýchal. Kvalita osciluje mezi jednotlivými díly a je to zatraceně škoda. Obecně mám u seriálů obrovský problém s natahovaností a tady je to doslova do očí bijící. Jak se ještě k tomu jedná o špionážní thriller, tak jsem v tom postupem času začal mít docela bordel, zmatky tvůrci rozhodně nešetřili. První sérii jsem sice dokoukal, ale nepřesvědčila mě, abych se pustil do druhé. Řekl bych, že ztráta času, ale občasná atmosféra a nápad, věřím, někoho může nadchnout. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmý díl je rozhodně na pět, J.K. Simmons je jako vždy skvělý, hlavní zápletka má potenciál, prostředí Berlína je fajn a postava Baldwin mě moc baví. Jinak je to ale klasická špionážní překomplikovanost, která není vždy úplně zábavná (zvláště první díly), ale krom dílu posledního skvěle graduje. Žánr sci-fi končí v hlavní zápletce. Ke čtyřem to mělo blízko, už jenom kvůli úžasnému sedmému dílu, ale nechávám si prostor pro druhou sérii. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* - Bylo to moc moc fajn, až do posledních dvou dílů, které bohužel mají ten velký neduh "nekonečných seriálů", tedy místo smysluplného zakončení pouhé rozbředávání a nesmyslné konání postav jen proto, aby mohl být otevřený konec pro pokračování další série. A právě tohle mi celý seriál zkazilo, bohužel. Výhoda minisérií bohužel nevyužita - více do hloubky, ale vědět, kdy končit. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hemží se to tady špiony, zrádci a vším možným..faktem ale je, že nebýt toho light sci-fi nádechu, je to hodně průměrný thriller. Nejlepší díly zhruba v půlce série, v té době to vypadalo na pohodovou čtyřhvězdu. U druhé série asi už nebudu. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně hodně jde o postavy, jejich vývoj, změny povah... z tohoto pohledu je série i psychologická. Ono se to nabízí, když tu má každý své druhé já, někdy odhalené, někdy nikoliv. Tvůrci si v tomto ohledu skutečně vyhráli, ale má to i své stinné stránky, tedy pro někoho, děj totiž povětšinou nikam nespěchá, vše má svůj čas, chce svůj čas. Já byl téměř s celou sérií spokojen, především linie ústředního Howarda Silka byla výborná. Zklamání je potom Baldwin, ze začátku velmi zajímavá postava, postupně však zůstává kdesi v dějovém pozadí... řešení vztahů je na takový seriál trochu málo. Ty nejlepší díly přichází přibližně v polovině série, kdy se špionážní hra rozehrává a fakta se začínají vyjasňovat (občas). Zklamán nejsem ani ze závěru, je otevřen tak akorát, uvidíme co dál. 75% ()

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál může mít jakkoliv dobrý příběh, ale dokud nebudou postavy vykresleny věrohodně, tak to nikdy nebude ono. Naštěstí se tohle Counterpartu nestalo a můžeme tak sledovat výborný příběh, ve kterém je vývoj hned několika postav. Musím pochválit hudební složku, protože ta se tvůrcům opravdu povedla a díky ní jsou v mnoha scénách emoce. Škoda, že měl seriál pár nudnějších epizod, neboť tenhle atmosférický počin se fakt povedl! ()

Mamutol 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první sérii mám za sebou, ale musím přiznat teda, že nic moc. Jsou tam sice efektní střílečky, ale vše je zbrkle sestřiháno tak, že ve skutečnosti by to nebylo možné a pokud ano, tak jsou postavy totální debilové bez periferního vidění, sluchu a prozíravosti. Žádné digitální efekty tu nejsou, je to taková televizní konverzačka natažená na 10 dílů. Občas jsem v těch dvou světech ztratil hlavní postavu, na které straně zrovna jeden z těch dvojníků je, ale jako na zaplácnutí deštivého odpoledne tenhle seriál není špatný. ()

adako 

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu niet čo vytknúť okrem jedinej veci, a tou je naťahovanie stopáže. Zásadné veci sa dejú príliš riedko, dej sa posúva príliš pomaly. Výsledkom bolo, že síce po dopozeraní epizódy som vždy mal chuť na ďalšiu, no po jednom-dvoch dňoch som musel presviedčať sám seba, že má zmysel pokračovať. Na druhú stranu treba oceniť podarené postavy a hlavne veľmi zaujímavé obsadenie na ktoré je radosť pozerať. ()

rengers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jsem viděl první dva díly, je v nich spoustu nejasností a vlastně pořád nevím o co jde. Ještě mně to neodradilo, jsem moc zvědavý jestli se dopídím k nějakému jasnějšímu vysvětlení!? Za první dva díly dávám tři hvězdičky. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak koukat se na to dá, ale že bych si z toho sednul na sedinku... Spousta otázek na logiku a žádná odpověď. Konec předvídatelný. I ten J.K. je tu nějaký mdlý. A to je tu dvakrát. ()

stuj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý námět. Sci-fi to ale není, je to špionážní záležitost. Škoda, že se to všechno nesfouklo v jedné sérii, do dvou to natahovat nemuseli. Bylo by to pak všechno svižnější a víc pohlcující. ()

Reklama

Reklama