Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší a nejkrásnější Disney animák. Zbytečně moc se tam nezpívá a i když je příběh už profláknutý, pořád baví a sviští to. Líbí se mi, že z toho Disney neudělal jen pohádku pro děti. Nechybí tvrdost džungle, smrt a ten příběh pořád funguje a zároveň je to zábava. Fakt je to pro mě ten nejpovedenější. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka - pěkné kreslené postavičky, skvělá hudba a písničky, spousta vtipných scén, až se při takovýhle filmech ptám na co potřebujeme 3D animáky, když takováhle klasická kreslená pohádka je sama o sobě krásná. (Když vemu takové 3D Želvy Ninja nebo Garfielda, tak to byl fakt průser oproti jejich kresleným bratříčkům, ale to sem až tak nepatří :) ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Emocionální bomba. Sice s několika flíčky v podobě hlušších míst ve druhé polovině, ale i tak s nejvyšším hodnocením. Infantilní úlitby typu tajtrlíkujících opic nevadí, naopak překvapivě k duchu vyprávění sedí. A scéna Tarzanových hrátek zakončená jeho přechodem do dospělosti je jednoduchá a zároveň fascinující. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno teprve podruhé v životě po někdejší návštěvě kina v mých zhruba 7-8 letech a... nemám slov. Celková jednoduchost příběhu mi nezabránila v tom, abych se nechal strhnout výborným hudebním doprovodem a překlenem jednotlivých sekvencí, kde ty veselé střídaly zatraceně emotivní. Kousek, který nesmí v portfoliu fanouška klasických Disneyovek chybět. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tarzana jsem neviděl už několik let, snad naposledy ve svých sedmi letech ještě na VHS a od té doby jsem ho neviděla, takže to bylo krásné oživení mého dětství. Film mě bavil od začátku do konce, je tam opravdu nádherná hudba, sice konec se mi zdál až moc neuvěřitelný, ale je to pohádka a v pohádkách se děje všechno možné, hlavně u Disneyho. Rozhodně se Tarzan zařadil mezi mé oblíbené pohádky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • V jedné ze scén Tarzana napadne levhart a poraní jeho hruď drápy. V následující scéně už není žádné zranění patrné. (Horryx)
  • V jedné z úvodních scén, gorilí máma ztratí své mládě, které je posléze pronásledované levhartem. Při úprku toto mládě vydává ryze šimpanzí zvuky. (Prochy38)

Reklama

Reklama