Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 5
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (336)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 80 % Nejsem čistokrevný fanda LOTRa, ale filmy mám samozřejmě rád. Možná i proto neřeším, kdo má jakou barvu kůže, jelikož to je vše fiktivní, a prostě jsem si jednoduše užil skvělý seriál, který na to, že to je seriál, má fakt skvělý vizuál, podmanivé lokace, výtečný soundtrack a zajímavý příběh. Pomalé tempo mi nevadí. Nepotřebuju ke skvělému zážitku velkolepé bitvy a akci od začátku do konce. Stačí mi dobrý příběh, skvělá chemie mezi postavami (zde hlavně mě bavil vztah mezi Durinem a Elrondem), a dobrý vizuál, což se zde splnilo. Možná bych jen vyměnil herečku, která hraje Galadriel, která mi moc nevyhovuje. ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Force Awakens magic box pattern zas a znovu. Galadriel jako kombinace Xeny a sedmnáctileté arogantní bitch, ženské ušpiněné kopie Froda a Sama, Gandalf, Saruman na voru, teď už jen přidat Balroga a Nazguly a máme to kompletní. Psychopatický hobití klan s heslem "Nobody walks alone" připravený kohokoliv nechat zemřít, aby si později všechny mrtvé připomněli recitálem "we will wait for you". Pokud celá tahle fanfiction sračka s labelem Lotr něco rozhodně být neměla, je to zkurvená alegorie. To by se člověk poblil. Scénář i postavy by líp napsalo i devítileté retardované dítě, takhle hluboké dialogy nepamatuju ani ze straight to dvd klenotů. Do you know why a ship floats but a stone cannot? Because the stone sees only downward. bastardize /ˈbɑːstədʌɪz,ˈbastədʌɪz/  change (something) in such a way as to lower its quality or value, typically by adding new elements ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je to jeden velký dlouhý prolog naplněný tunou dějové vaty. Osmá epizoda byla docela fajn. Kdyby tu vatu z prvních sedmi zkrátili na dva díly, byla by to vlastně super fantasy (ty peníze jsou fakt vidět), byť s nesympatickou frackovitou hlavní hrdinkou (opravdu by nesmrtelný elf trávil věčnost hledáním pomsty?). Takhle je to spíš otravná fantasy variace na seriál z díly J. J. Abramse, zmatený vyprávění (v jaký části Středozemě jsme většinou netušíme), který každou půlhodinu předkládá další kus nezajímavé záhady (např. kdo je postava x?, k čemu slouží předmět x?) a kupí (spíš) očekávané zvraty, které do tolkienovskýho světa vůbec nesedí. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celkového hodnocení dílů my vyšly slabé 4* Osobně bych to vyděl spíše na 3. ale budiž. Seriál sráží né dvakrát sympatická hlavní hrdinka s ochrnutým obličejem. A hlavně spousty a spousty vyložených kravin a to se ani nebavím o tom jak moc se vzdálili Tolkienově předloze. Takže suma sumárum, když by z těchto 8 dílů udělali tři, bylo by to pro mnohé mnohem zajímavější. Poslední díl ale zaujal a navnadil na druhou řadu. Takže koukat určitě budu.  68% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Jasně, komu hrozně záleží jakou barvu kůže má která fantasy postavička (...), že to tu je samá ženská hrdinka (...), a nebo jak přesně co Tolkien zamýšlel a popisoval/ popřípadě fixuje se na Jacksona, bude zdá se nespokojen. Moje očekávání byla fajn pohádka + nějaký ten přesah, což jsem dostal. Řada impozantních krajin a měst Středozemě, poctivý skřetí masky, s výjimkou E07 svižný tempo a dostatečně poutavý děj, bavilo mě i po stránce hlubších témat; síla zášti davu lůzy a kmenová my vs. ostatní mentalita, pomíjivost velkých civilizací a motiv s ničivou potopou, nebo myšlenka poznej temnotu a zlo než začneš sám konat dobro... Co mi tu chybí nejvíc, je hvězdnější obsazení a alespoň fakt sympatická jedna postava. 75% ()

Galerie (810)

Zajímavosti (43)

  • V listopadu 2017 koupila společnost Amazon práva na Tolkienův svět za 250 miliónů amerických dolarů. Konkrétně má práva na natočení pěti sérií a jednoho vedlejšího díla (spin-offu). (N001CZ)
  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama