Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

  • Česko Hvězdné války: Epizoda I - Skrytá hrozba (více)
Trailer 2

V Galaktické republice přibývají neshody ohledně zdanění obchodních cest k odlehlým hvězdným soustavám. Chamtivá Obchodní federace doufá, že záležitost vyřeší její armáda bojových droidů, která zcela zablokuje mírumilovnou planetu Naboo. Zatímco kongres vede o těchto dramatických událostech zdlouhavé rozhovory, nejvyšší kancelář tajně vyšle dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali. Na pomoc ohroženým se vydávají mistr Qui-Gon Jinn a jeho mladý chráněnec Obi-Wan Kenobi. Poté, co muži zachrání mladou královnu Amidalu, ztroskotají na pusté planetě Tatooine. Tam objeví devítiletého Anakina Skywalkera, mladého otroka, který vládne neobyčejnou silou. Anakin zvítězí v napínavém závodě kluzáků, tím získá svobodu a stane se učedníkem řádu Jedi. Všichni se pak vrací do Naboo, kde musí Anakin s královnou čelit masivní invazi, zatímco oba Jediové se střetnou se zákeřným nepřítelem jménem Darth Maul. (TV Nova)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 302)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: George Lucas | Hudba: John Williams | Produkcia: Rick McCallum | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Lucasfilm | Rozpočet: 115 miliónov $ | Tržby: 1,027,044,677 $ || Lucas to mal nepopierateľne ťažké, znovunaštartovať megaúspešnú ságu, ale vlastne zase od začiatku. Padol do pasti modernej techniky, keĎ sa sústredil omnoho viac na výpravu a vymoženosti novej doby, než na herecké akcie, ktoré pôsobia umelosťou, bez prirodzených reakcií. Ono i staré 3 časti disponovali určitou infantilnosťou hereckej stránky, ale v Skrytej hrozbe je tento faktor na maximu. Príbeh i akcia samozrejme zaujme. Zelené pláne vyzerajú jak zo starej dobrej počítačovej adventúry Neverhood :) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Ach, jak je ten Darth Maul charismatický a démonický. Ach, jak jsem chtěla vytáhnout svůj lightsaber a změřit síly s jeho dvoučepelovým mečem./// Ach, těch stupidních a infantilních legrácek./// 3D konverze je zdařilá a jen naivní člověk může očekávat třetí dimenzi na úrovni Avatara. Postavy (předměty, budovy) jsou plastické a vystupují z plátna, aniž by však trapně trčely ve stylu technologické tragedie v Souboji Titánů. Škoda však poměrně neostrého obrazu (taková horší dvd kvalita) a také ztmavení, které má u podvodních scén za následek nepřehlednost dění. Divácky nejvděčnější je z hlediska 3D samozřejmě závod kluzáků, tím však výčet končí. Geniální scénou nadále zůstává finální souboj Darth Maul vs. Qui-Gon Jinn. Jar Jar je po každém dalším zhlédnutí ještě otravnější. Český dabing z něj navíc dělá jakéhosi "čačara" a dabér Anakina je na ránu do brady./// Nejslabší epizoda... Skrytá hrozba jest, mhmh. Lepší je, když si ji pustíte doma na blu-rayi, protože na kino tento film nenabízí dostatečnou míru epičnosti. Na Pomstu Sithů se však do kina nesmírně těším. A Lucas mezitím vymyslí, jak by mohl za pár let sextalogii vylepšit a zabezpečit tak dalších deset generací jeho potomstva. [Kino, 3D s dabingem] ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $115miliónovTržby USA $474,544,677Tržby Celosvetovo $1,027,044,677║ //adept na pokorenie miliardovej hranice"1999"// /videl v kine, pôvodná premiéra v roku 1999: 85%/Tržby za predaj Blu-ray Star Wars Prequel Trilogy v USA $49,645,139 //počet predaných kusov 1,418,875 ║ ____ Naposledy som videl tento film ešte pri jeho kino premiére v roku 1999, odvtedy som sa akosi k nemu nedostal a o to viac som si ho znova užil, bol som nadšení. Musím uznať že vizuálne ma znova očaril, akcia a hudba výborné, možno miestami prišlo na dlhšie dialógy kde išlo o nejaké tie úvahy, filozofovanie či politické rozpravy, ktoré nemusia každému sadnúť ale v rámci boli deja konzinstenčné, príbeh aj s občas otravným Jar-Jar Bingsom som v pohode strávil a začínam si na toho nezmara zvykať, je to taká o niečo viac smoliarska obdoba C3PO. V rámci 3D sa moc hovoriť nedá, bolo tam zopár zaujímavých záberov takpovediac smerujúcich do priestoru ale ináč nič čo by strhlo, prinútilo reagovať na poletujúce objekty k vám, na druhú stranu film je urobení tak že nejaké 3D ani moc nepotrebuje, lebo čo sa týka priestorové spektra je využité v maximum, hlavne pri rozsiahlych záberoch na vesmírne koráby či honosné do detailu prepracované mestá na rôznych planétach, tieto veci v danom prevedení mi až vyrážali dych. Slovenský dabing mi sadol, nemal som s ním problém. /videl v kine 3D verziu: 90%/ __Prehodnocujem hodnotenie a musím ho zdvihnúť, podľa mňa je to to pravé blockbastrové osvieženie, ktoré má neskutočnú silu v kine. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jak to tenkrát končí, tak i začíná. Rozporuplně. První díl se sice vyvedl, ale bylo na něm něco, co se zarytým fanouškům příliš nelíbilo. Někomu Jar-Jar Binks, někomu fakt, že je to překvapivě víc dětské než se čekalo. Mně to kupodivu nevadí. Za prvý málo kdo si uvědomí že Jar-Jar byl ve filmu revoluce a za druhé George Lucas měl první tři díly napsané už dříve a nádherně to do sebe zapadá i tak, takže není co řešit. První díl je sice trochu komornější, přesto mně se líbí opravdu dost. Respektive byl to začátek něčeho co skončilo a očekávalo se od toho hodně. Nemůžu jinak než za 5 hvězd. --- Hej, počkat! Ó johó, já vás milovat. - Skoro bylo po nás. Nemáš mozek? - Já mluvit. - To ale neznamená, že umíš myslet. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Po téměř 20 letech vypadají Hvězdné války díky technologickému pokroku o poznání více k světu, odrazí se to zejména v závodech, ale nejen tam, sympaticky působí i městské části s křižovatkami vznášedel ve vzduchu apod. Pochvalu také zaslouží sympatičtí herci (Neeson, McGregor, Portman), třebaže úplně to nejlepší ze sebe nevydali. Ovšem nepřehlédnutelná infantilnost, Jar Jar, ztráta serióznosti a osudovosti je nepříjemným krokem vedle a do jisté míry taky důvodem, proč je některými skeptiky celý žánr vesmírné sci-fi považován jako styl hlavně pro děti. Díky tomuto špatnému pojetí a očividnému útoku na divácké peněženky nemůžu výš... 6/10 ()

Galerie (291)

Zajímavosti (171)

  • V roce 2010 se začalo pracovat na převodu filmu do 3D. George Lucas nad tím ale uvažoval již o dekádu dříve. (R´Hell)
  • Ve scéně, kde se královna Amidala (Natalie Portman) dívá z okna (20:06), má na šatech svítící baňky. Po její levé straně je vidět jejich napájecí kabel, který vede nahoru po schodech. (Matt7Joseph)
  • Během natáčení v Tunisku se zvedla písečná bouře a přes noc silně poničila všechny větší rekvizity, včetně kluzáků i samotného města. (fifox)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

Jar Jar Binks dostane vlastní seriál

01.04.2021

Jen pár dní poté, co studio Lucasfilm odhalilo kompletní obsazení nadcházejícího seriálu s Obi-Wanem Kenobim, přichází ze světa Star Wars další zpráva. Nového seriálu na streamovací službě Disney+ se… (více)

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama