Reklama

Reklama

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

  • USA Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (více)
Trailer

Rozpolcenost mezi loajalitou ke svému učiteli Obi-Wanu Kenobimu a vábením Sithů nakonec způsobuje, že se Anakin Skywalker obrací zády k Jediům a přeměnou v Dartha Vadera dokončuje svou cestu do temnot... (Bontonfilm)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 568)

Psema 

všechny recenze uživatele

Je patrné, že celá nová série vznikla hlavně kvůli tomuhle bodu. Pryč je zbytečná vata a spousta zbytečných postav. Konečně je zde ten feeling starých dílů, plný emocí a naléhavosti. Skvělé triky, souboje a náklaďák emocí, které vyústí v dokonalou sekvenci na Mustafaru, kdy, přiznejme si to, neukápla slza jen těm nejzatvrdlejším. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Trvalo to, ale konečně jsme dospěli. Třetí díl mě do značné míry smířil s dvěma prvními, na které jsem v první chvíli dštila oheň a síru, a dokonce mě přiměl uvažovat, jestli ta předešlá dětinskost a kýčovitost nebyla do jisté míry záměrná, aby nám přerod Anakina v Darth Vadera vynikl v celé své temné kráse. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v jedné předaleké galaxii se přede mnou otevřel kompletně nový svět. Příběh vrcholí. Každou další minutou mi buší srdce víc a víc. A není to jenom těmi bombastickými efekty. Galaktická apokalypsa s tváří kancléře Palpatina obrací Anakina na svoji stranu, která se utápí v nejčernějších zákoutích Síly. Rozkaz 66 budu mít navždy zakódovaný jako povel k jedné z nejtíživějších scén vůbec, ono památných momentů je tady tolik, že by se všechny nevešly ani do Hvězdy smrti. Souboje mohly být možná propracovanější (stále jsem namlsaný hbitým a efektním fightem Obi-wan vs Darth Maul), ale i tak jsou dosti napínavé. Snímek je depresivní, strhující, impozantní, bouřlivý, temný, tragický, ale téměř do detailu dokonalý. Celkově jsou SW pro mě nejlepší filmovou sérií vůbec, je to ohromně fascinující svět a celé univerzium SW je tak obsáhlé, že jej lze zkoumat stovky hodin. Ať mi nikdo netvrdí, že tohle si George Lucas vymyslel, to není možné. Tohle je prostě jen předaleká realita a George nám ji sem přišel převyprávět. Jedinečné! 113 miliónů dolarů(rozpočet)/850 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/312 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Musím za pět, ale čistý nejsou. První půlka je o dost slabší než druhá, film v podstatě začne až ve chvíli, kdy se Anakin rozhodne učit se temné straně síly. Rovněž ten očekávaný přechod je sico jakžtakž logický, ale přijde mi, že je hodně zkrácený. V jednu chvíli je strašně šťastný, že bude mít dítě a ani ne snad za pár dní jich dvacet vlastnoručně povraždí, to mě přišlo trochu moc. Ale v porovnání s ostatními novými díly je jednoznačně nejlepší a vlastně je to asi vůbec nejlepší díl Star wars. A taky po epizodě IV jediný, který jsem viděl v kině:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Temná strana síly tomu sluší. Přesto si ani zpětně nemyslím, že dává větší smysl těm předchozím; právě naopak ve světle (pardon stínu) tohoto dílu o to více vyplouvá na povrch jejich naprostá zbytečnost. Obrovskou chybou je nevyrovnané tempo. Úvodních patnáct minut strhne monumentální bitva, poté následuje nudná hodina se škrobenými ochotnickými dialogy a nakonec se to v poslední hodině přepne ve vážné drama s přesvědčivými (pouze v rámci Star Wars universa samozřejmě) postavami. Velká škoda je, že přerod Anakina ve Vadera působí nevěrohodně a uspěchaně. Představa, že tato psychicky labilní postava by měla být tím samým ztělesněním živoucího charismatu z původní trilogie je směšná. Slabší momenty zachraňuje stylově přehrávající Ian McDiarmid. Největším faux pas je, že ač by to mělo být vzhledem k tragickému podtextu (nejen) citově vypjaté, tak naprostý opak je smutnou pravdou. Na plátně se sice děje něco technicky působivého, ale citově zcela chladného. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (148)

  • Když přijde Yoda za Darthem Sidiousem (Ian McDiarmid), odhodí jej Sidious pomocí blesků a Yoda zůstane ležet na zemi. V dalším záběru však leží jinde. (Atrekan)
  • Když Anakin Skywalker (Hayden Christensen) a Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) po úspěšném přistání se separatistickou lodí přilétají se senátorem Palpatinem (Ian McDiarmid) zpět do budovy senátu, tak při přistání jejich transportní lodi je dole vidět letící loď Millennium Falcon, která se objevila až později ve čtvrté epizodě. (kytka.patrik)
  • Jediný Star Wars film, ktorý nedostal nomináciu na Oscara za špeciálne efekty. Film bol nominovaný len na Oscara za masky. (klayman)

Související novinky

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

Fanoušci se dožadují nové verze Pomsty Sithů

29.05.2020

Báli jsme se toho, a už je to tady. Jen co HBO Max svolila, aby režisér Zack Snyder dokončil Ligu spravedlnosti ke své spokojenosti, požadují nyní fanoušci řadu dalších děl, které napoprvé podle nich… (více)

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

Obi-Wan našel scenáristu a režisérku

29.09.2019

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy již delší dobu slibovala, že do světa Star Wars hodlá brzy přivést více ženských autorek. Na filmové frontě se jí to zatím tolik nedaří, vzhledem ke změně strategie… (více)

Star Wars v televizi?

Star Wars v televizi?

07.08.2016

Kdo by zapomněl na Star Wars: Underworld? Ještě než George Lucas prodal Lucasfilm, objednal si 50 scénářů k epickému seriálu, který měl navázat na Epizodu III. Projekt se nikdy nerozjel a nakonec se… (více)

Reklama

Reklama