Reklama

Reklama

Doom Patrol

(seriál)
  • USA Doom Patrol
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2019–2023), 38 h 33 min (Minutáž: 38–60 min)

Tvůrci:

Jeremy Carver

Hrají:

Matt Bomer, April Bowlby, Timothy Dalton, Brendan Fraser, Diane Guerrero, Riley Shanahan, Alan Tudyk, Joivan Wade, Matthew Zuk, Bruno Bichir, Dwain Murphy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Obsahy(1)

V seriálu Doom Patrol se představují jedni z nejoblíbenějších superhrdinů ze světa DC - Robotman, Negative Man, Elasti-Woman a Crazy Jane, v jejichž čele stojí současný šílený vědec Niles Caulder alias Šéf. Všichni členové Doom Patrol utrpěli strašlivou nehodu, z níž vyvázli obdaření nadlidskými schopnostmi, ale také zjizvení a znetvoření. Traumatizovaní a utiskovaní členové týmu objeví díky Šéfovi své jedinečné poslání a spojí síly ve snaze prozkoumat ty nejpodivnější jevy, jaké existují. Zatímco vyšetřují Šéfovo záhadné zmizení, ocitnou se tito zdráhaví hrdinové tam, kde by je ani ve snu nenapadlo – do akce je totiž povolá samotný Cyborg, který je vyšle na misi, jež se neodmítá. Zčásti podpůrná skupina a zčásti tým superhrdinů, tito šílenci se superschopnostmi bojují za svět, který s nimi nechce mít nic společného. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (60)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ach jo, když pominu ukecaného vypravěče a záporáka, který mi přišel nezábavný, tak to má hodně wtf momentů v ději, říkejme tomu třeba originalita scénaristů a vtipů, které jsou naprosto áčkové. Ale když to mám hodnotit jako celek, tak jsem prostě letos viděl věci, které mi přišly tak nějak kompaktnější i ve kvalitě. Rozhodně to nebude masovka, je to takovej divnej seriál i pro fandy comicsů. Ale má co nabídnout, rozhodně má neotřelé zápletky. Dal bych 7/10, ale bavil míň (a úplně jinak) než třeba Bažináč. Takže pokud se někdo rozhodujete podobně, dejte mu pls 4 hvězdy, ať zůstane vesmír v rovnováze a nemusí nás sežrat osel nebo tak něco... ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená partička, ktorá okrem chaosu, príležitostného zachraňovania sveta pred apokalypsami a množstva absurdných situácií, ponúka tiež hlbšie situácie súvisiace s vyrovnávaním sa s tým, kým sú/sa stali. Taká kombinácia X-Men a GotG vo svete DC. P.S.: Cyborg v JL mi prišiel neskutočne nudný a nezaujímavý. Prvý dojem, keď sa objavil v DP bol preto nešťastný ("Prečoooo?!?!). Nakoniec som si ho v tejto partii ale obľúbila. Takže ak niekto predom zavrhujete tento seriál pre jeho postavu, rada by som Vás vyviedla z omylu. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z těch seriálů, ze kterého jsem byl na začátku úplně nadšený, ale to nadšení postupně opadalo. Nevidím v kvalitě tak rychlý a zásadní sešup jako třeba u trochu podobné komiksárny Umbrella Academy, ale stejně to zamrzí. Doom Patrol je další disfunkční "superhrdinský" tým, u kterého se ale opravdu s tragickými originy nešetří. Že vám umřel blízký? Co takhle že jste své nejbližší omylem zabili? A schopnosti? Žádné cool střílení ohnivých koulí a bezproblémové létání. Tady máme nebezpečnou schizofreničku, člověka trpícího v robotím těle (dokonce dva, svým způsobem), stoprocentně popáleného chlápka, ve kterém žije záhadná zelená bytost, a krásnou herečku, která se ale vlivem stresu mění v obrovský nechutný sliz. V komiksovém světě jsou to prostě spíš banda handicapovaných loserů. Seriál skvěle čerpá z komiksů, střílí jeden maximálně šílený nápad za druhým, a ta bláznivost působí velmi svěže a svobodně. Například Larry Trainor byl sice v původním komiksu jakýsi transsexuál nebo spíše hermafrodit a tady je to pouze "closet homosexual", ale tvůrci seriálu nám to později vynahradí oživlou ulicí plnou všech možných menšin a sexualit na okraji společnosti. Mimochodem i když Doom Patrol může nějakého citlivého konzervativního křesťana urazit, tak bych se odvážil tvrdit, že seriál Doom Patrol je spíše apolitický. Určitě se v něm dá vidět levicové smýšlení, někdy až na pokraji anarchismu, ale myslím, že seriál propaguje pouze obyčejné lidství. Máme tu bandu "jiných" lidí, kteří prostě chtějí být šťastní, klasika. V každém případě koncept a nápady paráda, ale postupně to začne drhnout. Některé díly nejsou tak zajímavé a zdají se být čím dál delší. Některé nápady a scény jsou naprosto úžasné, ale postupně začne přibývat nezajímavých. Hlavní dějová linie o hledání jejich šéfa Nilese se tak dlouho táhne, až mě vůbec nezajímalo, jak to dopadne, a dokonce mi v úplném závěru přestalo na postavách záležet (asi hodně vlivem posledního zvratu, který se mi nelíbil). A to už je průser. Hlavní chybou seriálu je asi hlavní padouch, u něhož se jeho herecký představitel fakt snaží a hraje ho skvěle, ale ani to seriálové meta, které je hezky převedené z komiksu, ho neučiní zajímavým. V jednotlivostech je Doom Patrol často bomba, jako celek bohužel jen lehký nadprůměr. Nevím, jestli se podívám na druhou řadu, spíš si radši přečtu komiks, který má lepší tempo. (7/10) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hecnu to a dám 5.. Není to čistý průstřel, ale co už.... Nespoutaný, imaginativní, svobodomyslný, odvážný.. Takový ten seriál je a i když jsem to koukal tempem jeden díl za cca 2 týdny (protože děj zde opravdu není něčím co by diváka nutilo hned vidět další díl) pokaždé jsem nadšeně hekal jak mě to válcuje novou a novou ujetou pakárnou. Komiks neznám a tak nevím jestli je to takhle nekompromisně pošahané už z předlohy, nebo prostě jen scénáristi zobali hodně dobře namixované zrní, ale v zásadě je mi to jedno. Mám to rád a z toho aktuálního a kvalitního DC seriálového trojlístku je to z mého úhlu pohledu bezesporu ten nejpovedenější (a nejdůležitější). ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriál Doom Patrol vznikl jako spin-off Titans, který jsem ještě neviděl. Nicméně tady mě lákalo známé obsazení, tak jsem začal tady. Mám radost, když vidím povědomé tváře a zde jich je více než dost (i když Brendan Fraser a Matt Bomer až tak moc vidět nejsou). Líbilo se mi uvedení do příběhu a s ním i rychlé a zajímavé představení všech hlavních postav. I tentokrát se představuje drsnější a temnější komiks, což podle mého není na škodu, protože pokud mám sledovat další komiksový seriál, tak musí něčím vybočovat s řady. A tenhle rozhodně vybočuje svou zvláštností až bizarností. Některé nápady jsou vážně ujeté a povedou třešničkou na dortu je pak uvědomělý komentář záporáka, který sérii provází a který působí tak trochu jako od Deadpoola. Začátek šlape slušně, ale pak se v plné nahotě ukazuje že chybí větší směřování hrdinů. Záporák se sice představil slušně a sliboval dobrou podívanou, ale pak se vytratil a vrátil se až v závěru. Místo toho jsme se dočkali několika epizod, které nechaly postavy se jen tak nějak plácat na místě. ()

Galerie (596)

Zajímavosti (10)

  • Cyborg (Victor Stone) nebol v komiksoch nikdy spätý s Doom Patrol. (nirvana91)
  • Postava Dorothy Spinner (Abigail Shapiro) odkazuje na Dorothy z filmu Čarodejník z krajiny Oz (1939), a to nielen menom, ktoré ich spája, ale tiež outfitom, ktorý je takmer totožný (modré šaty s bielym tričkom a dva copy s mašľami), chýbajú červené topánky. Priezvisko "Spinner" je nepriamym odkazom na tornádo (Tornado spins / Tornádo sa točí), ktoré prenieslo Dorothy do krajiny Oz. (nirvana91)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

26.10.2021

Tomu se říká návrat. Filmová kariéra herce Brendana Frasera (Mumie, Král džungle) vypadala poslední dekádu a půl v zásadě dost mrtvá, za poslední roky se ovšem vytáhl zábavnou rolí v seriálu Doom… (více)

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama