Reklama

Reklama

Banda - Série 1

(série)
Trailer
USA, 2019, 7 h 53 min (Minutáž: 55–66 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jennifer Esposito, Jack Quaid, Elisabeth Shue, Shaun Benson, Chace Crawford, Ann Cusack, Mike Donis, Brittany Drisdelle, Jimmy Fallon (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Bozvav

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No upřímně řečeno po shlédnutí první řady tohoto seriálu jsou moje pocity značně rozporuplné. Na stranu jednu musím uznat, že nápad udělat ze super hrdinů bandu prohnilích sviňáků je boží, na stranu druhou postavy jsou dosti ploché a nijak se nevyvýjejí. Snad jen buzík v modrých elas´tákách Homelander nakonec překvapil. Billy řezník je super, ale jako celek jsem se místy dosti nudila. Jako klad vidím i podtext příběhu, který jasně ukazuje, že média a dobrá PR kampaň dokáže zázraky, a že lidstvo je jako masa velmi tupé.Nicméně na to by stačil jeden díl. Uvidíme co přinese druhá řada. Zatím dávám dvě a půl hvězdy, tedy 50%. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petelice jak krava..na serial sem prisel diky klipu slipknotu a to obsazeni me sejmulo - hlavne karl tady je takovej badass ze sem chcal pokazdy kdyz byl na scene! ostatni skvela parada a homelander proste bozi a hlavne jak je to kurevsky jiny! takhle by melo vypadat vic komiksaren kurva a ne ty sladaky, kdyz homelander vysype ty krereny vtom skladu je lepsi nez cela tvorba dc sracko filmu!! a ten konec kurva ten konec! no sem hodne zvedavej na druhou serku! sem napnutej jako svine! ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív mě The Boys nadchli. Je to totiž dokonalá merafora, u níž mám pocit, že se někdo musel inspirovat naší politickou scénou. Nebo to tak je všude? Prostě studie zvráceného populismu, snahy vytřískat prachy se všeho, co se dá zpeněžit, ovládnout masy, armádu. Bez ohledu na následky, bez ohledu na lidi. Ale později mi došlo, že i když tahle stránka se povedla, příběh je lehce povrchní a často se objeví i logické mezery, což mi už ke konci začalo i dost vadit. Přesto ale určitě zkusím i druhou sérii.70% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nápady narvaná adaptace výborného Ennisova komiksu, kde jsou superhrdinové za psychopaty, zvrhlíky nebo idioty, zároveň však světem uctívanými primadonami, které je třeba často plesknout přes prsty. A jediný kdo na to plesknutí má koule je Billy Řezník a jeho Banda. Je to logicky vyměklejší než předloha, ale jinak by to lidi nezkousli. Navíc se dá lecos dohnat v dalších řadách. Skvělé dramaturgicky zvládnuté díly se schovaným překvapením pro fandy šlapou jako hodinky. Herecké osazenstvo je přesně vybrané. Urban a Quaid jsou tahouny lidské strany, Starr a Moriarty tě suprácké. Především Homelander je šťavnatá postava a závěr nechává velký prostor pro fantazii. Už aby tu byla druhá řada. ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V době, kdy jsou populární superhrdinské filmy a nově je v kurzu i hrubější erková zábava, někoho konečně napadlo spojit oba prvky dohromady. A světe div se, ono to funguje. První řada The Boys je akční spektákl plný krve a černého humoru, který se bere s perfektně vyváženou nadsázkou. Tváří seriálu je bezpochyby Karl Urban jakožto charismatický mstitel, který vede skupinku záškodníků snažící se rozložit superhrdinskou smetánku. Amazon tu představil jednoho z největších tvrďáků své generace, který pomyslně přebírá otěže po slavném Loganovi. V opozici stojící Homelander zosobňuje ďábelskost a nevypočitatelnost a jde o prakticky neporazitelného nepřítele, který je navíc bezchybně zahraný. V pozadí tohoto konfliktu nechybí ani příjemná lidská lovestory, která pomáhá divákovi vcítit se víc do postav, dobré gagy a nakonec tu a tam pořádně ujetá nekorektní scénka. Co víc si přát95% ()

Galerie (236)

Zajímavosti (27)

  • The Deep (Chace Crawford) se při sledování svého neúspěšného pokusu o záchranu delfína doslova cpe nezdravým jídlem. Jeho herecký představitel prohlásil, že pokud by měl mít jednu superschopnost, byla by to taková, díky které by mohl sníst co nejvíc nezdravého jídla bez problémů s váhou či zdravím. (NiWi)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Strike Blues“ od Johna Lee Hookera. Ve 47. minutě hraje „Wannabe“ od Spice Girls. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje ve 2. minutě, je „Dans Ma Ruche“ od Guizmo. V 8. minutě hraje „Neat Neat Neat“ od The Damned. Ve 21. minutě „La Foule“ od Youssoupha. Na konci epizody „Cherry Bomb“ od The Runaways. (Duoscop)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama