Reklama

Reklama

Banda - Série 3

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 8 h 10 min (Minutáž: 60–64 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Lara Mrkoci, Jack Quaid, Colby Minifie, Laz Alonso, Chace Crawford, Karen Fukuhara, Dominique McElligott, Nathan Mitchell, Erin Moriarty (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Byl to klidný rok. Homelander je pokořen. Butcher pracuje pod dohledem Hughieho pro vládu. Oba muži však touží proměnit tento klid a mír v krev a kosti. Takže když se banda dozví o záhadné antisuperhrdinské zbrani, čeká je k setkání se Sedmičkou, rozpoutání války a pronásledování legendy o prvním superhrdinovi: Soldier Boyovi. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (94)

blackkocour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada konečně graduje, doufám, už k finální řadě, protože čeho je moc, toho je příliš. První série patří k mým nejoblíbenějším seriálovým openingům, a co nastoupilo potom se nedá ani rovnat. Nikdo neodpáře skvělou zábavu, skrytou špinavost superhrdinů a jejich teplých eskapádách, a násílí přiměřené pro mládež na Dizny channel. Okey, šestá epizoda má nejlepší social credits na poli televizních seriálů, a lost footage post-credit scény na Avengers: Endgame. Postavy už více trpí se svými vnitřními démony, a více se do toho zatahuje bohužel i rodina, a klidně by se polovina stopáže dala zkrátit z hodiny na půl, obviously, další půlka jen Homelander buď vyhrožuje nebo se nevejde do napasovaného kostýmu. A Anička Lednová by potřebovala trochu vyčkat aspoň do června, aby hezky vykvetla aspoň do pasu hrudníku. A nechci sporákovat, ale finále je dost neuspokojivé. Víte, Karl Řezník se už od prvního dílu jevil, že má vždy plán. Jeho postava je i tak vypsaná a zrekonstruovaná, ale pokud dojde k zničení Homelandera, nechá si rozmrdat držku, a tahat za své postižené nitky neschopnosti. Mám chuť jít i níž, ale o krapítek lepší než druhá řada, ale slabší ekvivalent první a doposud nejlepší řady. Chceme zpátky Simona Pegga! ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každým jednotným dílem o velký kus lepší než celá druhá série, ze které si nepamatuju jedinou scénu.  Brutální, ujeté, drzé, hláškující, zvrácené...? Asi ano, ale jestli to má být jediná známka kvality, pak bohužel. Odsejpá to. Ne že ne. Má to koule a na mnoha místech jsem se nejen bavil, ale určité momenty skoro v každém díle jsou vynikající. Rýpání do médií, do Zacka Snydera, La la landu, herogasmus, bitka s Homelander (nikoli ta závěrečná). Jen mám pocit, že tady někdo (Amazon?) chce víc sérií, než je tahle látka schopna unést. S posledním dílem přichází vystřízlivění. Postavy se nikam neposunuli, děj se nikam neposunul, vlastně je to celé stejné jako druhá série - Zapomenutelné s tím, že je to vizuálně a po stránce zábavy výživnější. Velká škoda. Uzavřít to nabouchaným komiksovým závěrem, a mohlo to pokrýt prostřední (druhou sérii) nudu. Škoda škoda škoda. Opravdu zbytečně se to natahuje. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko sa mi to priznáva, škrípem zubami, no bavilo ma to. Je toto najlepšia séria? Určite áno. Nechce sa mi nič rozpisovať, ani ponúkať vlastné pohľady či úvahy. Skopčím len koment užívateľa "3DD!3", ktorý všetko dokonale vystihol: "Když se nad tím zamyslíte tak Banda je poslední ryzí komiksová série, která si zachovala svou brutalitu a dosáhla mainstreamového úspěchu. I přes extrémní násilí udržuje LGBT+Q standardy ať už jde i homosexuálního Ant-Mana kýchajícího v něčím pinďouru nebo hrdinskou Maeve bojující proti zlému bílému muži. Přesto však tyto úlitby nepůsobí lacině a jsou zabaleny v inteligentním příběhu, který dává smysl nastavuje zrcadlo a je prokládán kvalitními hláškami". ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série si u mě ještě udržela čtvrtou pěticípou, ale kdybych napsal, že jsem byl s tím, co mi tvůrci předložili, spokojen, lhal bych. Druhá polovina řady už na mě působila jen jako uměle natahovaná záležitost; kvalita se postupně vytrácela ve prospěch kvantity (a tedy další série / sérií?). Místy se tu už vařilo z vody, chvílemi tvůrci popírali své vlastní nápady z předchozích epizod, takže jsem měl tu a tam pocit, že se seriál zakusoval do vlastního zadku. Za mě zklamání a slabší čtyři kousky. / Poučení: Všeho moc škodí. 4*- ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řadě rozhodně nedochází dech. Ba právě naopak. Musím ocenit to, že se nebojí odklonit od komiksové předlohy (a na kvalitě to vůbec neubírá), díky čemuž člověk neví, co může čekat a tvůrci tak umějí zaskočit. Seriál se nebojí rýpat do politicky nekorektních témat, zesměšňovat v podstatě cokoliv a pokud jde o násilí a erotiku, ani v tomto případě nesundává nohu z plynu. A byť vidím, že se některým nelíbilo finále, mě naopak mile překvapilo a šlo o působivou tečku za celkově povedenou třetí řadou. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (37)

  • V některých scénách jde na stěně zahlédnout fotku 44. prezidenta USA Baracka Obamy. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno