Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (592)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No pribehove asi nejslabsi dil, ale jelikoz je celej film jedna velka honicka, tak se zaroven jedna o dil nejzabavnejsi. Navic Gibson uz tu je precejen vetsi drsnak a budoucnost je tu vykreslena docela solidne. Jinak uz k filmu neni moc co dodat, daleko lepsi nez prvni dil, asi nejlepsi z cely trilogie a paradni atmosfera, takze slusny 4*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Mad Max 2 je moc dobrý film. Tvůrci přišli s opravdu originálním námětem a s vizí opravdu nehezké budoucnosti. Prostředí působí beznadějeně a depresivně. To všechno dohromady se zajímavě designovanými auty ještě nikdy na plátně předtím nebylo. A akční scény jsou opravdu napínavé, až bych to od takového filmu ani nečekal. Možná by se tímhle filmem mohli inspirovat ti žabaři, co točí Rychle a zběsile a podobné hovádkoviny. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola super, bavilo ma to, nebola tam ešte taká apokalypsa, vlastne tam nebola vôbec a nebolo to až také sci-fi. Navyše koniec bol šokujúci a napínavý. Tento diel už je nudný postapokalyptický nedorobok, ktorý ma nebavil. Ten piesok a nič iné, bolo mi z toho až zle a potil som sa aj v klimatizovanej miestnosti. Že by to bol nejaký trhák čo jednoducho musíte vidieť, to v žiadnom prípade. Jedná sa o klasické béčko, ktorých vtedy vznikalo požehnane a na ktorých moja generácia vyrástla. Ak teda premýšľate nad pokojnou sobotou doma u televízie, pripravte si v mikrovlnke popcorn, otvorte si pivo a hurá si nájdite na pozeranie niečo iné. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Se Šíleným Maxem to mám trochu jako s Terminátorem. Když mi bylo osm, dvojka mi připadala výrazně lepší než jednička. Větší rozpočet, víc akce, víc všeho. Postupně se to ale zcela převrátilo. Druhý Terminátor je sice pěkná atrakce, ale na mnohem syrovější a temnější jedničku zdaleka nemá. Totéž druhý Max, který sice nabídne spektakulární honičku, ale to je asi tak všechno, nemluvě o mimořádně jednoduché zápletce, která by vydala tak na dva odstavečky ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak tu mi asi niečo ušlo. Zrejme to bolo očakávaniami, pretože film mal priaznivejšie kritiky ako jednotka a tá sa mi nejakým záhadným spôsobom páčila. Rovnako záhadným spôsobom ma neoslovila dvojka, aj keď je všetko na svojom mieste, všetci sú brutálne násilní a Gibson im nakoniec nakope prdel. Asi preto, že nemám príliš pozitívny vzťah k motorizmu. Keďže mám DVD, tak to určite ešte uvidím a možno ma to na druhý krát chytí. VIDENÉ ZNOVA 6/23: Keďže mám DVD, tak som film videl znova a nejakým záhadným spôsobom ma oslovil oveľa viac než na prvý krát. A treba poznamenať, že posledný príspevok od Millera do univerza pôsobí ako polo-remake Bojovníka ciest. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Mel Gibson (Max) ve filmu nepromluví až do jedenácté minuty. V celém filmu má celkem 16 řádků dialogů. (_ksilt)
  • Pes, který se objeví po boku Maxe (Mel Gibson), je australský honácký pes, v době natáčení filmu ne tolik známé plemeno vyšlechtěné z dinga, psovité šelmy obývající Austrálii a některé oblasti jihovýchodní Asie. Toto plemeno se dnes těší veliké oblibě i u některých filmových hvězd. Australského honáckého psa mají například herci Matthew McConaugheyOwen WilsonLuke Wilson. (Tony.cs)
  • Ve scéně, kdy probíhá souboj o tahač s cisternou, jeden z nájezdníků pomocí kotvy vytrhne dveře Maxova (Mel Gibson) tahače, načež v dalším záběru je vidět na podlaze Maxova vozu sedící muž, pravděpodobně člen štábu. (Jirka_Globus)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama