Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dovolená u tohoto jezera není zrovna šťastný nápad. Jezero Lake Placid je vyhledávanou turistickou oblastí. Když se několik turistů ale stane obětí neznámého lidožrouta, je povolána na pomoc skupina lidí, která ho má zneškodnit. Úkol je jasný, ale celou situaci zkomplikují vztahy mezi členy týmu. Kelly je paleontoložka, která má z přírody strach a svého prvního výjezdu do terénu se opravdu hrozí. Její odpor k otevřeným prostorám rozčiluje ochránce zvířat Jacka, který by se nejraději obešel bez ní. Třetím v partě je místní šerif, který chce netvora za každou cenu najít a zabít. Do věcí však začne nečekaně zasahovat i profesor mytologie, který se snaží všechny přesvědčit, aby netvora chytili živého. Čas běží a vrah je stále na svobodě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (232)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jediný díl s příhodným hodnocením, jediný, který ale natěšenému divákovi, toužícímu po pořádných jatkách v zubech prehistorického predátora, příliš mnoho neposkytne. Můžeme se pokochat v trochu horší kvalitě aljašskou divočinu a na konci se snad dočkáme alespoň pohledu na zmiňované monstrum. Sice se další díly série objevují v hrozivých hodnotách, CGI už je dost lámané přes koleno, ale v rámci vyvražďovačky stupidních postav i stejně stupidních herců mně osobně následující tři díly vystačily. Ke crossoveru s Anakondou se ale již raději vyjadřovat nebudu. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale hej. Je to zábavný film. Občas je také hlúpe až je to vtipné. A Platt, Pullman, Fonda a hlavne Gleeson majú super hlášky. Krokodýl celkom zábavný aj keď vek na ňom vidno. Občas sa dočkáme aj napínavých scén. A babka nadávajúca policajtom je ultimátna. Škoda, že je to také krátke. Ale zas to má spád. 70% 4* ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

V rámci "zvířecích" béček patří Lake Placid k tomu nejlepšímu, co kdy vzniklo v porovnání s odpadovou tvorbou, která v posledních letech tento žánr ubíjí. Přesto se to kvalitou, kterou mezi "monster movie" jsou Anakonda či Chobotnice, nemůže těmto snímkům rovnat. Na filmu mi nejvíc chybí absence byť jen kapky atmosféry, čili jako horor to absolutně neobstojí, ale oceňuji, že film si prakticky po celou stopáž utahuje sám ze sebe a jako "krvavější" komedie či parodie žánru je to ucházející. Nejvíc oceňuji přítomnost věčně uremcané paleontoložky (nesnáším komáry.. to budu spát ve stanu?.. kam půjdu na záchod?) Bridget Fonda, tyhle potrhlý, dobrosrdečný žáby fakt můžu:)). 55% a 3* to snese. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nádherné jezero sevřené lesy se stane centrem pozornosti, když se v něm objeví neznámé monstrum. Vše začne vytažením překousnutého potápěče z vody. Trojice lovců záhy zjistí, že se jedná o obřího krokodýla, což tušil i profesor mytologie Hector, který vzápětí dorazil, aby se k lovecké skupině připojil. Snímek disponuje báječnými trikovými záběry, jako je třeba napadení medvěda krokodýlem, krmení v podobě krávy či útok na helikoptéru. Za speciálními efekty stál mistr svého oboru - Stan Winston. Film je neobyčejně vtipný včetně černého humoru. Taková lidská hlava se může stát zdrojem všeobecného veselí. A také odkazy na Čelisti - nejen hudební motiv, ale třeba i moment, kdy jeden ze strážců vytahuje reproduktor z vody a je při tom otočený čelem do člunu. Po letech zvedám hodnocení - krátké, rychlé, krvavé a humorné! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Milé, hororové komediálne béčko, ktoré je natočené človekom, ktorý vie, ako na vec a ako nebrať veci vážne. Zohnal si k tomu prekvapivo hviezdne obsadenie a to je aj dôvodom, prečo si mnohí k nemu našli cestu. Ja som síce iba zapol telku niekedy v noci a zhodou okolností to začínalo, ale aj tak. Blbosť, ktorá v stave núdze môže potešiť. VIDENÉ ZNOVA 7/19: Tak musím zvýšiť hodnotenie, pretože aj som zabudol, že som tento film niekedy videl a bavil ma zrejme omnoho viac, než na prvýkrát. Perfektná zábava s parádnymi hláškami, béčkovými trikmi a super dvojkou Gleeson-Platt, ktorá by si zaslúžila samostatnú buddy krimi komédiu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (17)

  • Jazva na čele Brittany Snow je skutočná, aj keď vo filme je výraznejšia. Brittany o svojej jazve uviedla: "Jazvu som si spôsobila, keď som mala 3 roky a spadla som na tehlu. Moja sestra ma mala na starosť, na chvíľu na mňa zabudla a potom som sa potkla, spadla som a rozbila som si hlavu. Rozhodla som sa, že ani neskôr nepôjdem na plastiku. Rozhodla som sa to prijať. Teraz si myslím, že mi to pridáva charakter. Páči sa mi to." (Arsenal83)
  • Devět metrů dlouhý krokodýl vznikl ve studiu Stana Winstona, které stojí také za filmy Terminátor (1984), Avatar (2009) nebo například Predátor (1987). (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 81. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama