Reklama

Reklama

Bambinot

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
Československo, 1984, 5 h 54 min (Minutáž: 59 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Miloš Macourek

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Petr Čepek, Miloš Kopecký, Aleš Procházka, Dana Vávrová, Jiří Adamíra, Jana Brejchová, Žaneta Fuchsová, Petr Nárožný (více)
(další profese)

Epizody(6)

Zmatky s dvojníky vrcholí. Ve světě působí Bambinot pohromu. Lidé si nechtějí pořizovat vlastní děti, protože mohou mít Bambinota, který přestane fungovat, kdy se jim zachce. Jenže lidstvo by vymřelo a hlavně by vymřeli ti schopní. A tak nakonec Bambinoti zmizí i se strojem. Všechno je zase v pořádku – nejdůležitější totiž je, aby se rodiče svým skutečným dětem věnovali a byli jim příkladem. Lidé mají děti proto, že se mají rádi. A i ze zlobivých dětí vyrůstají chytré osobnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 2* Je pravda, že Bambinot jsem viděl kdysi v mládí a docela se mi tahle Macourkovina líbila a dneska jsem si ji připomněl. Tento televizní seriál měl podle mě velké ambice, které však nevyšly. Možná tím, že příběh byl moc bláznivý, nebo jeho provedení bylo moc obyčejné a tuctové … já nevím. Ani tehdejší herecký výkvět nepomohl k lepšímu vyznění, jak jsem si teď potvrdil. Tím pádem musím s původním hodnocením dolů a nemá důvod ho přeceňovat a už hodně zastaral. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ... A zase nutné BLÁBOLENÍ BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze, jehož vysvětlení najdete v mém deníčku ... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Žádný div, že se Bambinot na rozdíl od jiných osmdesátkových televizních a filmových klenotů ani v časech žijících z nostalgie příliš nereprízuje. Nese sice ještě znaky klasických děl těžících tvůrčím způsobem z cenzurních překážek (nonsensové komedie z rodu Pane, vy jste vdova) jako luxusní komediální obsazení (Čestmír Řanda, Jiří Sovák, Petr Nárožný, Iva Janžurová) a poťouchlých futuristických nápadů, nastavujících opatrně zrcadlo. Na rozdíl od nich vykazuje Bambinot podstatně méně sevřený tvar. Na seriál je těch bezuzdných kravin prostě příliš. Mezi skvělými nápady zejí pukliny scénaristické bezradnosti, maskující se jako dada zvraty. Pokusy osvěžit diváka hereckými improvizacemi vycházejí tak padesát na padesát. Což je málo. Možná ještě více kladnému dojmu podráží nohy vpravdě hnusná kulisní výprava a VHS barvy záznamu. Nakonec nejpozorohodnější jednotlivinou jsou různé piškuntalie okolo ryze současného problému virtualizace a klonování lidí. Josef Abrahám ve své nejšaškoidnější roli. ()

Reklama

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Vtipný scénář, skvělí herci, povedená zápletka, atraktivní prostředí kapitalistického státu které se natáčelo u nás v reáliích ČSSR přibyli tedy naleštěné lavičky na ulicích a v parku, reklamní plochy, plné novinové stánky, západní auta, západní styl kanceláří počítače, žaluzie,  moderní stejnokroje lékařského personálu přesně dle módních trendů 80tek a jiné. Vše zaplatila západní produkce Německé spolkové Republiky, celý seriál si objednala pro ne za pár Marek, pro ČSSR hotovej majlant. Seriál je plnej humoru, taková Arabela pro dospělé,  myslím že 52% si nezaslouží. Dnes se točí 12 do tuctu seriálů o ničem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Osobně nevidím důvod, proč si ze všeho neudělat srandu a nenatočit naprostou ptákovinu pro srandu králíkům. Bambinot je taková ptákovina, ale zároveň seriál, který si všichni zúčastnění evidentně užívají. A já si ho užil taky. Dílo to sice není bůhvíjak propracované, ale právě ta přímočarost mi na něm imponuje. 80% ()

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, když se přistihnete, jak si broukáte vtíravou Štaidlovu melodii, která seriál doprovází. Název čtvrté epizody je "Katastrofální omyl", což teda dokonale charakterizuje i celej seriál. Je to vážně křeč, trapný vtípky střídají nepříliš záživný dialogy. Jako námět dobrej s velkým potenciálem a k tomu dobová herecká elita - no, a ani to ten seriál nezachránilo. Abrhám se může snažit, jak chce, stejně je to bída. U ostatních totéž. Takže ta hvězda je za to herecký obsazení, jinak bych dával odpad. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Seriál sa nepokladá za príliš vydarený. Miloš Macourek, ktorý písal scenár, predpokladal, že seriál bude režírovať Václav Vorlíček, s ktorým si v žánri sci-fi veľmi dobre rozumel, ale nemeckí producenti, ktorí do seriálu aj investovali chceli, aby ho režíroval Jaroslav Dudek. Mali ho zafixovaného ako režiséra seriálu Nemocnice na kraji města, ktorý mal v Nemecku obrovský úspech. Dudek bol síce majstrom svojho odboru, ale s Macourkom nikdy nepracoval a na konečnej podobe seriálu je poznať, že si predsa len nie úplne porozumeli. Prvých pár záberov divákov zmätie, pretože pripomínajú Nemocnicu na kraji mesta. Nejde iba o štýl natáčania typický pre Jaroslava Dudka, ale aj o obsadenie rovnakých hercov. Sci-fi by si zaslúžilo nápaditejšie spracovanie, aby z neho na prvý pohľad dýchal cudzí svet. V réžii Jaroslava Dudka ide iba o zachytenie obyčajného života, na ktorý sú všetci zvyknutí. (Raccoon.city)
  • Seriál si u filmárov z Československa objednala na začiatku 80. rokov televízna spoločnosť z Kolína nad Rýnom z vtedajšieho západného Nemecka. (Raccoon.city)
  • Natáčelo se mj. na zámku Dobříš a v Praze. (hippyman)

Reklama

Reklama