Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už druhý pokus o comeback jednej z najslávnejších hororových franchise nového milénia. Vyšlo to aspoň lepšie, ako mdlý zárez z roku 2017. Išlo sa do áčkovejších vôd ( herecké osadenstvo ), vrátil sa starý káder ( Bousman, Wan, Whannell ) a má to sprvoti vydarenú atmosféru a nevsádza to prvoplánovane na smrtiace pasce. Je to niečo iné, v pomerne známom kabáte. A má to zmysluplnú minutáž, takže na nudu ani neostáva čas. Aj keď už nejde čím prekvapiť, aspoň sa to nehrá na niečo s presahom, moralitu skúša, ale netrčí to príliš, ako z ostatných filmov v dnešnej pohnutej dobe. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Jsem docela velký fanoušek série SAW a tohle je zatím nejslabší díl. Absence Tobina Bella jako Jigsawa, je zde hodně znát. Naopak Chris Rock je příšerný. Hlavně ten jeho hlas vyžaduje dabing, protože to se poslouchat moc nedá. Těšil jsem se na Samuela L. Jacksona, ale ten je zde jen málo. Pasti jsou opět super. Díky nim také dávám 3 hvězdy, jinak ten zbytek by si kladné hodnocení moc nezasloužil. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Smažák a maxi porce hranolek, zalitá tatarkou a pořádnou dávkou kečupu, nebyla úplně ta nejideálnější volba, před úvodní scénou v metru (můj jazyk nechtěl spolupracovat) - husina po celém těle - slyšet opět tu výbornou znělku. Jigsaw, mě v roce 2017 hodně zklamal a bylo to "zakončení" jinak mé nejoblíbenější, Hororové série fakt na hovno.  Po letošním, né úplně podle mých představ natočeném Rebootu Wrong Turn, jsem se začínal bát i tady, zda tvůrci neodbočí o něco víc. Pasti asi nejsou tolik promakaný, jako v předešlých dílech, ale i tak jsem se občas díval skrz prsty (scéna s prsty), smrti jsou celkem fajn, jsou krvavé, jsou nechutné, herecké obsazení mi zas tolik nevadilo, hodně kritiky jde na Chrise, ale já jsem s ním tady neměl zas až takový problém. Co mi možná vadilo, byl hlas z nahrávek, který byl docela hodně teploušský. Ale jinak jsem celkem spokojený, za mě podařený Reboot, mohlo to dopadnout i klidně hůř. Lepší tři hvězdy. No a jak jsem vždy psal u jednotlivých dílů - TĚŠÍM SE NA DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ ! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Saw pokračuje, ale na rovinu zajímá to ještě někoho? No vidím, že pár skalních šílenců se ještě najde, ale mě tahle tisíckrát převařená kaše mdlé chuti opravdu nechutnala. Tuhle novou kapitolu si klidně mohli nechat někde v šuplíku. Za co ta 1*? Po pravdě ani nevím, tak rychle než si to rozmyslím.10% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodilo by se napsat něco jako "Když dva lidi dělají totéž, není to totéž", jenže i na Spiral se podíleli víceméně stejní tvůrci jako na předchozích Saw, tak kde se sakra stala chyba?? Víceméně je to klasická detektivka spojená do obrazu zkorumpované policie, která jen tak okrajově těží ze série Saw právě v kvalitních pastičkách, luxusním gore a osvěžujícím soundtracku, ale bohužel jinak to se sérií nemá moc společného a je to jen jakási vykrádačka zvučného jména Saw. Pastí až tak moc není, příběh je relativně "oukej", ale s přihlídnutím k tomu, že jsme měli dostat Saw reboot (btw proč tomu říkají reboot, když je to ze stejného univerza jako všechny díly předtím po smrti Kramera a zabývá se dalším kopírovačem Jigsawa...?), tak je to neskutečná slabota a asi něco diametrálně odlišného, než jsme jako fandové očekávali. Závěrečné rozuzlení není vyloženě špatné, ale narozdíl od klasiky není ani až tak úderné, jak je zvykem, a hlavním tahounem staré série byla její dějová návaznost, propletenost, vývoj postav a čekání na další díly, což tady až extrémně chybí a samozřejmě to ubírá na kvalitě. Stejně tak záporák není nijak výrazná archetypální osobnost a já osobně jsem jej uhádl už před polovinou filmu, což by zkušenějšímu oku nemělo dělat problém. Lepší by bylo Spiral nesrovnávat a ohodnotit jako samostatný film, ale bohužel to se jen těžko dělá, a tak se není čemu divit, že dostává tolik disliků a palců dolů, když laťka je už tolik let nastavena úplně na jiné úrovni. Uspokojující, ale bohužel žádné guilty pleasure, na které bych se chtěl kouknout znovu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno