Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

morris22 

všechny recenze uživatele

"Jistě, pane premiére" je snad ještě o fous lepší než první řada. Řeší se zde nejen regionální a vnitropolitické, ale i zahraniční problémy, o to je větší množství možných zápletek. Například konflikt Británie s Francií o vliv nad tunelem pod La Manchem, je jedinečný. Výborný je také chystaný komunistický převrat na ostrově Sv. Jiří, nebo díl, kdy byl SIru Humphreymu odebrán jeho klíč, ten prostě nemá chybu! :) Jednoznačně pět hvězdiček. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Politická deziluze n.2, tentokrát s trochu hořčí příchutí. Jim Hacker už nad sebou nemá velkého premiéra a moc v jeho rukou představuje prostředek jak zamést nepohodlné věci pod koberec či si přihrát polívčičku u voličů. Proto mu ta malá vítezství nad sirem Applebym nepřeji tak od srdce, jako tomu bylo v dobách pouhého ministrování. Naštěstí je tu stále Bernard, jehož výklady politického časování nepravidelných sloves jsou nádherně trefné, a sir Humhprey, který stále skvěle vládne jazykem. Vysoká škola politické rétoriky k nezaplacení. ()

Reklama

thunnus 

všechny recenze uživatele

Excelentní, ale nemůžu si pomoct, původní seriál je o chlup lepší, tady je přecejen víc slabších dílů. Proto dávám o jednu hvězdu méně, ale možná po dokoukání celé série si to ještě rozmyslím. To zobrazení státní mašinerie a celá ta absurdita veřejné správy je podána skutečně neodolatelně, byť mám pocit, že seriál dost zjednodušuje a ukazuje vše příliš jednostranně - komicky. Ale ona to sranda někdy není. Na druhou stranu to tenhle seriál ale dělá skutečně vtipně. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přes těžké začátky v premiérském křesle se Jim Hacker nečekaně vytáhne. Většinu času sice běží na stejné (rozuměj stejně geniální) vlně, jako na pozici ministra administrativy, ale konečně se víc objevují i radostné momenty, kdy tak nebo onak vydrbe se svým oblíbeným loajálním poradcem. Na Čísle 10 to tak celkově funguje ještě o kus líp, než dřív. Nebo hůř. A to tak, že nefunguje. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* nemá cenu oba na sebe navazující seriály o ministrovi a premiérovi hodnotit samostatně, protože mají hodně společného - kvalitní britský humor, herecké obsazení a politický nadhled. Podle mě není lepší filmové či televizní dílo, které by běžnému divákovi dokázal zpřístupnit fungování politiky a jejich procesů, která je všude stejná - teda aspoň v demokratických zemích. Kultovní pozici seriálu v tomto žánru nejspíš nikdy nic neohrozí a tak všem neznalým, koho aspoň trochu politika zajímá tak doporučuji a rozhodně v českém dabingu, který je na jedničku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama