Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Já opravdu nevím, co se to ten půlrok 2003 děje. Kruh, Oko, Blair Witch, Téměř dokonalý zločin...jedenkrát jsem málem spadl ze židle, jak jsem se lek. Každopádně film považuju za mistrovské dílo, od atmosféry počínaje, hudbou konče. Ta hra na housle u jezera je ke zbláznění! Osobně si nemyslím, že se jedná o (žánrově) nevyrovaný thriller, připomíná mi to tu debatu o nahotě Vilmy Cibulkové, tohle souvísí s atmosférou a ta je na maloměsto opravdu hutná=příběh postavy, kterou hrál Giovanni Ribisi=důležitá role pro postavu, kterou hrál Giovanni Ribisi. Pointa mě napadla celkem pozdě (ale já nejsem detektiv ani telepat), takže mě vzala tak jako tak. P.S. Katie Holmes má sice nakřáplej hlas a v tomhle filmu si jí moc neužijeme, ale všechno ostatní (zejména od pasu nahoru) je naprosto bez debat povedené. Byl jsem ohromen!!! ;-) A taky mám zato, že se Billy Bob Thornton nemusí vůbec za svůj scénář stydět... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Není co dodat ... jednoznačně se jedná o top class mysteriózních filmů. Plejáda výborných herců, zajímavý scénář, výtečný režisér, spousta kameramanských a režijních nápadů, kliček, jedinečností. A také divná hudba od Younga. Mám za to, že Raimimu s výše jmenovanými se podařila perfektní předváděčka maloměstského bordelu (Tak trochu S.King). Jen mě přijde trochu za vlasy přitažený český název filmu, nevím co tím chtěl distributor vyjádřit (asi to, že film ani neviděl), ale myslím, že žádný dokonalý zločin se nekoná, byl vykonán v afektu, takže "Dar", by vystihl úplně všechno. ()

Reklama

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslúži umňa 5 hviezdičiek a to s viacerých dôvodov. Jeden z nich je hrali tam moji obľubený herci a to vynikajúco hlavne Cate Blanchett ktorá ma niky nesklame. Atmosféra bola dobrá s gradovaním príbehu a napinaním diváka. Mysteriózny thriller, pri ktorom som sa vôbec ale vôbec nenudil. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ///,,MUSÍŠ SE VŽDYCKY ŘÍDIT SVÝM CITEM HOLČIČKO....“ /// Taková typická americká vesnice – samej kretén, kurva a (jedna) čarodějnice. Raimi je hračička a já ty jeho hrůzu nahánějící serepetičky miluju. Škoda, že scénář, kterej je neskutečně silnej v mysteriózních momentech, v těch normálních vobčas kapku zahapruje. Ale protože je tady ducháčků víc než v kdejakým hororu, zavřu voko. P.S.: taky znalost informace, že vrahem je zahradník, ubírá kus atmosféry do další projekce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju okamžiky, když se z nejasnýho vidění stává jasný. 2.) Stará je mrcha. Mám dvě možnosti: zřezat nebo…. . 3.) Thx za titule ,,Merggie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor či thriller (snad s výjimkou závěru) je to napínavá detektivka s mysteriózním nádechem. Standartní zápletku (i když co se nechá v tomto žánru vymyslet převratného) vynahrazuje takřka permanentní napětí, příjemně mrazivá atmosféra a zajímavé rozuzlení. Cate Blanchett hraje jako o život (navíc jí to velmi sluší), Giovanni Ribisi je na Oskara a Keanu Reeves svého despotu (i přes malý prostor) zahrál rovněž perfektně. Sam Raimi umí. 85%. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • Keanu Reeves a jeho filmová manželka Hilary Swank navštívili miestnych poradcov pre manželské zneužívanie, aby pochopili, prečo muži najčastejšie týrali svoje manželky a prečo manželky zostali napriek tomu s nimi. (Arsenal83)
  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)

Reklama

Reklama