Reklama

Reklama

Havel

Trailer

Obsahy(1)

Co byste obětovali pro pravdu a lásku? Celovečerní film Havel přináší příběh jedné z nejvýraznějších osob naší historie Václava Havla z jeho disidentských dob, kdy ještě nebyl slavnou osobností. „Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Film se soustředí na Havlův bouřlivý osobní život, kterému dominuje boj za pravdu a správnou věc, pronásledování, věznění a také milostné vztahy, vlastní pochyby a humor. V centru všeho je pak neobvyklý a o to silnější vztah s manželkou Olgou.
Film Havel se odehrává mezi roky 1968 a 1989 a zachycuje dlouhou cestu a proměnu hlavního hrdiny od lehkovážného a úspěšného dramatika šedesátých let, přes bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých až po vůdčí osobnost sametové revoluce a celosvětovou ikonu. Dějiny jsou ale až v druhém plánu, film Havel nabízí především velký, vzrušující a málo známý příběh, jakých není ve světě mnoho. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

luka4615

"Havel nemůže za vaše posraný životy!"

 

Vzhledem k tomu, že natočil Odcházení, tak bych byl s tím tvrzením opatrný. Ten film myslím zničil život mnoha divákům:)))

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, Kaufman

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

herrWorm

No upřímně prací jsem se nezajistil. Řeknu jenom tolik, že vše jsem nabyl legálně, narozdíl od tunelářů a korupčníkům po té "skvělé" sametové revoluci....

na příspěvěk reagoval herrWorm

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

herrWorm

To že jsem momentálně zajištěný člověk ještě neznamená, že jsem nikdy nepracoval a neviděl ty sračky okolo. Dělal jsem mimojine na poště a nosil důchody a viděl jsem jaký směšný nedůstojný peníze berou důchodci za svoji celoživotní poctivou práci, ale to je vlastně pohledem Havloida ta generace kolaborantů co udělala tu chybu, že za minulého režimu poctivě pracovali, takže je to v pořádku viď?

na příspěvěk reagoval herrWorm

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

Mladí lidi potřebují hypotéky které je tíží až do konce života, aby mohli vůbec bydlet. A stát má v piči, že člověk kterej celej život poctivě pracoval teď přišel o práci a nemá co žrát, protože to radši dají cikánům, aby si je nedejbože nerozesrali. Nemluvě o tom, že to co dnes mají důchodci za celoživotní práci je ubohé a nedůstojné. Ti všemi proklínaní komunisti postavili lidem fabriky kde mohli pracovat a paneláky, který možná nebyli nic extra, ale měli kde bydlet

vypadá to, že Wacoslav opravdu každé ráno přemýšlí co by mohl dělat... :-)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Co myslíš, naštvalo by ho, kdybych napsal, že jsem člověk který každé ráno když vstane z postele, tak přemýšlí o tom co by ten den mohl dělat, a ne co by musel dělat? Já teda nevím jak herr červ, ale já si toho živořícího ztroskotance představuji nějak jinak 😊

niethustra

niethustra (hodnocení, recenze)

Slovo demokracie je z řečtiny, tupoune (sis to spletl s republikou, viď?). Ale krásně to kontrastuje s tvými stesky, že tu může volit kdokoli. Kdyby se nedejbože udílelo volební právo na základě nějakého testu občanské způsobilosti, pohořel bys jak papír. A kdybys jim tam vyblil ta moudra o desateru a pálení čarodějnic, dají preventivně stopku i tvým potomkům. Dobrá práce, Havel by na tebe byl pyšnej. 

papuchalk

papuchalk (hodnocení, recenze)

tomu kdo neví jak vypadalo za komunistů vězení bych doporučil aspoň pár dílů seriálu Přítelkyně z domu smutku. Nebo přečíst pár kapitol z knížek, který o tom vyprávějí. Po pěti měsících v takovým vězení by se většina lidí polepšila a uklidila se někam na Hrádeček, a už by nevylejzala. Havel se nechal zavřít minimálně 5x, celkem strávil ve vězení okolo 5 let. Z disidentů je na druhém místě co se týče délky vězení. Z nejdelšího vězení (4,5 roku) byl propuštěn na svobodu, protože tam začal umírat na zápal plic. I přesto že to málem nepřežil, pokračoval, a byl ještě 2x uvězněn. Chtěl bych vidět ty chytráky z týhle diskuze, co by udělali po tom prvním vězení a jestli by to celý měli zapotřebí. Jestli byste do toho ponižování a šikany šli znovu na několik měsíců, kdybyste věděli za jaký blbečky, kteří sedí vesele venku a nadávají vám, to celý podstupujete.

na příspěvěk reagoval DwayneJohnson

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

a přesto měl potřebu hned prvními dvěma slovy svého příspěvku vysvětlit, že tomu nerozumíme... no nic, snad se to zlepší

na příspěvěk reagoval anglanek

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

tenhle super hrdina a mluvčí lidu co právě "odhalil pravdu" či co? :-)

Wyrdas

Wyrdas (hodnocení, recenze)

Jsem upřímně zvědavý, jestli to bude sluníčko Havel - ten dokonalý západní super hrdina v našem formátu a nebo realistický Havel - nástroj na ovládání mas. Prezident, kterého si navždy budeme pamatovat jako nejvíce prochlastaného a prohuleného prezidenta celé naší historie. Bude to o tom úžasném Havlovi, co vedl národ k povstání a nebo o té dosazené loutce Havlovi? Osobně vsázím na tu propagandu, ale třeba se mýlím a jednou bude historie vyprávěna bez překrucování.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

Cenu filmových fanoušků si převzal Vít Klusák!

18.01.2021

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 28. ročník výročních cen Český lev. Celkem 190 akademiků hlasovalo o 87 hraných, dokumentárních, animovaných a… (více)

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

46. ročník LFŠ odhaluje program

46. ročník LFŠ odhaluje program

11.07.2020

Od pátečního poledne 7. 8. až do středeční noci 12. 8. 2020 nabídne Letní filmová škola plnohodnotný program, vedle historických a současných filmů se dostane i na divadla, koncerty a další… (více)

Reklama

Reklama