Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda zimu, nejsem ani fanda do zimních sportů a při sledování tohoto filmu jsem si z tolika sněhu a ledu musela dojít pro deku, ale mně se to přesto líbilo. To, jak se charaktery dvou přátel v extrémních podmínkách a v kolektivu dalších horolezců probarvily, to bylo moc pěkné. Škoda, že závěrečných 20minut i na mne jakožto na laika působilo dost nevěrohodně. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Horolezecká broromance, dvou různorodých přátel, kteří jedou dobýt himalájsou K2, ale trochu se to zdramatizuje. Mám rád horolezectví a těch filmů moc není s touto tematikou , takže tenhle film se počítá. Z tohoto filmu jsem si zapamatoval dvě silné věci: na začátku kaskadérské horolezectví na barák a závěrečná záchrana kámoše. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Filmů o lezení zas tolik neni a tomuhle jsem se docela dlouho vyhýbal, protože jsem nějak nabyl dojmu, že to bude něco jako Smrtelná kravina. Naštěstí vůbec! Neni to žádnej lacinej akčňák ani uslzený drama, primárně je to fakt film o lezení. Lezecký scény samy o sobě jsou obstojný, exteriéry parádní a horolezectví jako takový je tu zobrazený celkem uvěřitelně. A kdo si myslí, že v takovejch podmínkách neni možný spustit na laně kámoše se zlomenou nohou o pár vejškovejch kiláků dolů - think again!. (80%) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo dokáže vylézt vlastním úsilím do okna několika patrového baráku a potom ještě zdolá cestu tam a zpět na K2, pak jedině Kyle Reese:) K2 je podařeným snímkem o výstup na jednu z nejslavnějších hor světa. Zároveň trochu i zasahuje do žánru "Best Buddies Movies." "Ká dvojka" má výborný scénář i herce, snímek mi rychle uběhl. Přesto jsem však neměla pocit, že bych zhlédla něco, z čeho bych si odnesla jakkoli silný zážitek. Snímek má své kvality, ty se však pohybují spíše v průměrných vodách. Ale tak jako u každého filmu, záleží na divákovi. "Jaký to je, být za hrdinu?" - "Lepší, než být za pitomce." ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Ještě že u nás začali topit, z toho filmu mi v deštivém počasí byla trochu zima. Pamatuju si, že se mi jako malé udělalo špatně při pohledu na omrzlého fousáče se zlomenou nohou. Dnes už mi to tak nechutné nepřipadá, věřím, že v té době to musela být úžasná podívaná, při záběru na zasněžené hory a bezva příběh, ale já už jsem trochu zhýčkaná dnešními filmy (a taky filmy typu Přejezd Kassandra), takže dávám 3 hvězdičky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • V titulkoch je nesprávne napísané "British Columbia" - "British Colombia". (Pat.Ko)
  • Na natáčení se podíleli i uznávaní horolezci, kteří také mnohé náročné scény natočili místo herců. (cheyene)
  • Newyorská produkcia "K2" mala premiéru v divadle Brooks Atkinson v New Yorku 30. marca 1983 a mala 85 predstavení. Patrick Meyers napísal jak divadelnú hru, tak aj scenár pre túto filmovú verziu. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno