Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Šestice dospívajících táborníků je první, kdo má zažít nejneuvěřitelnější dobrodružné kempování na světě: Druhohorní tábor! Ale když INDOMINUS REX, geneticky vytvořený vrcholný predátor, uteče a způsobí poruchu všech systémů v Jurském světě, což způsobí řádění dinosaurů v parku, táborníci zjistí, že se musí spolehnout jen na sebe navzájem, pokud se vůbec chtějí dostat z ostrova Nublar a najít cestu domů. (TV Minimax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (43)

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Dětem se to asi bude líbit hodně. Na seroš pro mladší je to i poměrně brutální. Lidé tu umírají. Problém jsou naprosto neinvenční zápletky jednotlivých dílů a nehezká animace. I když tu by člověk překousnul. Potenciál dál tu rozhodně je. P.S. Vedoucí tábora Dave a Roxy by si zasloužily vlastní spin-off. Extrémně sympatické postavy tihle dva. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

´´No dětičky, chtěla by jsi jedno takové, především jsou hlučný, nepořádný a smrděj, děti přece nesmrděj, mimina smrděj´´...Jedna z replik filmu, který dinománii v devadesátkách rozjel. A přesně pro nejmenší je určen i tento animák s kupodivu povedenými dinosaury a skvělým autentickým ozvučením, s postavami dětiček dělajících bordel po nejexkluzivnějším zábavním parku na světě už je to horší. Zápletky vznikají jejich průsery a absolutně nikdo z dospělých je není schopen ohlídat. Kdyby mě ale podobný seriál zastihl ještě v období mých deseti let asi bych také propadl. Já si ale tenkrát musel vystačit s omalovánkami a JP pexesem, které jsem prachsprostě ukradl ze školní družiny a nikdy sem toho nelitoval. :) 60% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když jsem skalní fanoušek Jurských parků (potažmo i Jurských světů), nechával jsem animovanou verzi celkem dlouho ležet u ledu, protože na mě na první pohled působila až moc dětinsky. Po zhlédnutí všech pěti sérií uznávám, že jsem se (téměř) zcela mýlil. V centru dění je sice šestice dospívajících dětí, avšak témata, která se v seriálu řeší, mají potenciál oslovit i odrostlejšího diváka, nehledě na to, jestli viděl či neviděl obě hrané trilogie. Má-li ale člověk nakoukané i filmy, dokáže ještě více (d)ocenit provázanost filmů se seriálem - ať už se jednalo o útěk Indomina Rexe, postavu Dodgsona, či okaté odkazování (např. scéna z kuchyně). Z větší části je ale seriál postavený na vlastním příběhu, jenž se se zvyšujícím číslem série zabýval se stále vyspělejšími tématy, kde stálo v popředí zejména zneužívání dinosaurů k nekalostem. Vedle dinosauří linie, kde mě hodně bavila třetí série se Scorpiem Rexem (menší bratranec Indoraptora), se tvůrci nezapomněli zabývat hlavními hrdiny a jejich vývojem. Mnohým uživatelům hnula žlučí závěrečná LGBT-linie, která však podle mě není ve (zdánlivě) dětském seriálu na škodu, vezme-li se v potaz, že se na něj jistě dívají i děti/dospívající, kteří patří do LGBT-komunity a mohou se tak s danými charaktery ztotožnit. Ale - ať si to každý přebere po svém! Z postav mě nejvíce bavila Brooklyn s nesmírně sympatickým hlasem Jenny Ortegy, zatímco Sammy a Darius mi sem tam lezli na nervy. Z dinosaurů, u nichž nesmím opomenout pochválit dobře odvedenou animaci, která se místy "bila" s nerealisticky zobrazenými postavami, byla jasným favoritem Hrbolka, následovaná triem rozverných mláďat. Líbilo se mi, že jednotlivé epizody měly dvacet minut, takže člověk stihl zhlédnout seriál během pár týdnů. Jak už tomu bývá, kvalita jednotlivých sérií se měnila, kde mě nejvíce bavila již zmíněná třetí (ale i první, seznamovací), zatímco čtvrtá mi přišla moc překombinovaná. P. S. Byla sranda sledovat Kenjiho mizející "vousy". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou Netflixu "poděkovat", že v synátorovi probudil lásk... Ehm, posedlost dinosaury. Před Křídovým kempem jsme je oba měli rádi. Měli jsme nějaké figurky, byli v DinoParku i v O2 Aréně na "živých" dinosaurech a četli pár knížek. Jenomže za měsíc od premiéry jsme jím drženi v kleštích saurománie, kdy jsme byli nuceni vidět to dobře třikrát (a jedeme počtvrté), sjeli jsme všechny filmy i Lego parodie, dvakrát dohráli Lego Jurský svět, neustále kreslíme mapy ostrovů a výběhy, stavíme z Lega ohrady, nosíme z knihovny kvanta publikací, vypisujeme a obreslujeme každou stranu, sledujeme na YouTube tisíc a jedno video s hračkami dinosaurů a slyšeli jsme již kvadrilionkrát píseň Vrátila se jura. Zatím se mi daří zatajit, že k Happy Mealu jsou aktuálně dinovajíčka právě z Křídového kempu. Naštěstí je karanténa čili od spolužáků se to k němu nedostane. Uff, aspoň něco. Jestli jsem kdy měl dinousaury rád, tak je nyní z duše nenávidím. Což mě mrzí o to více, že je mi zcela jasné, že vidět Křídový kemp v jeho věku, tak bych tomu propadl nemlich stejně. A nebylo by se co divit, protože Křídový kemp skvěle kombinuje dětské dobrodružství a dinosaury. Ano, je to jako filmy, kdyby v nich zbyly pouze eskapády děcek. Což by mi však jako pvním stupněm povinnému těžko vadilo. | S1: 3/5 | ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Problém seriálu je asi velmi úzké spektrum diváků - jsou jím malé děti, kterým již nebude vadit smrt lidí ve spárech či zubech dinosaurů. Ale zároveň ještě nesmí být moc důvtipné a duševně dospělé, aby odpustily relativně na hlavu padlé chování dětiček (jednou málem umřou, tak to půjdou zkusit znovu..a pak znovu..a ještě pro jistotu jednou, sebevrazi nestoudní) a nesmyslné fyzikálie typu úspěšný, dlouhý útěk zraněného před predátorem. Autoři rabují nápady z předchozích Jurských parků o 106 a vůbec se za to nestydí, takže se originalit mnoho nedočkáte, i když možná pocítíte mírnou nostalgii nad zmínkami některých jmen. Krom toho seriál slouží jako velká vyhlídková tůra přes všechna zákoutí ostrova a druhy dinosaurů. Komplet je to v CGI, kdy dinosauři vypadají mnohem lépe co jednoduchoučce namalované postavičky. Dal bych silnější 2*, ale přihmouřím oko na nejslabší 3*. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (4)

  • V 6. minutě, kdy si Kenji povídá s Brooklynn na sedačce, má v oddáleném záběru vousy, v přiblíženém už ale ne. (Ondra.Simmer)
  • Scéna, kde se děti schovávají v kuchyni a Scorpio Rex nakoukne do kuchyně přes okénko ve dveřích, je stejná, jako když se ve filmu Jurský park z roku 1993 podíval přes okénko Velociraptor. (Ondra.Simmer)
  • Ve 14. minutě Lewis Dodgson nalezl nádobu, při jejíž ohledání prohlásil, že by se mu tohle před 25 lety vážně hodilo. Jedná se totiž o modifikovanou nádobu na holicí pěnu značky Barbasol, ve které měl Dennis Nedry v původním Jurském parku (1993) dovézt ukradená embria. Byl však přepaden dilophosaurem a nádoba tak zůstala v džungli. (HERGImanCZ)

Reklama

Reklama