Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zombie ovládly Zemi. Na celém světě už zbývá jen pár míst, kde se dá ukrýt. Hrstka vědců a vojáků zvolila podzemní bunkr na Floridě a snaží se pomocí nejrůznějších experimentů na polapených zombie přijít na to, jak zvrátit osudnou chorobu, která způsobuje přeměnu nakaženého člověka v zombie. K některým experimentům jsou však zneužiti i vojáci a to způsobí rozkol uvnitř komunity. Ale ještě než se stačí věci vyřešit, vniknou do bunkru zombie, kteří konečně našli skulinku v obranném systému. Teď už hraje každý sám za sebe a jediným cílem je přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý ročník, to se hned pozná kvalita a taky je vidět rozdíl mezi tehdejším myšlením a tím současným, když jen namátkou vzpomenu Světovou válku Z, kde měl Brad vize o tom, jak zachrání svět.. a tady? SPOILER tady se na konci hrdinové válí na pláží a užívají života, hmm, kterou verzi bych si vybrala já? KONEC SPOILERU Celkově se jedná o příjemnou záležitost, kde vskutku nechybí krev a vzhled zombie je vychytaný, dokonce mě bralo i takové to vojenské šikanování vědců, prostě správný zombie horor na večer. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ten film je skvělej. Velmi napínavé, postavy luxusní a prostředí zajímavé... ukazuje že oživlé mrtvoli jde naučit civilizovanému chováni. Hlavní postava Captain Rhodes je geniálni z jeho hlášek jsem měl záchvaty fakt skvělý. Ale i ostatní Dr. Logan alias Frankestein, Steel a Rickles a hodnej zombík Bub měl taky vyborné scénky. Celé je to skvělé film jsem viděl snad 1000krát a mužu na to koukat furt dokola! Nevím proč je to hodnocení tak nízke je to skvělej film a zaslouží si větší respect když je to klasika... ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

První půlka snímku je poměrně nudná, ta druhá je zase nádherným zombie masakrem - tak jak to pan Romero umí nejlépe. Škoda, že celý snímek nevypadá tak, jako jeho druhá půlka. Neváhal bych a dal bych plné hodnocení, takhle nemůžu dát jinak než za tři, ale s tím, že se na film kdykoliv ještě moc rád podívám! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na tú dobu až prekvapivo vynikajúce triky, herci skutočne hrajú a Romerova réžia je tiež bezchybná. Každá časť z tejto trilógie bola viacmenej komorného razenia a tak to ostalo i pri tejto časti. Začiatok nemá chybu. Hádky medzi pár vojakmi a vedcami boli v pohode, veď komu by neliezlo na nervy byť zavrený tak dlho v nejakom kryte. Všetko to smerovalo k bezchybnému koncu a bez problémov som bol pripravený udeliť plné hodnotenie. No preboha ča znamenal ten záver. Romero celou trilógiou niekam smeruje a tu nám ponúkol zrazu nejaký happy end? Síce nie jednoznačný, ale vzhľadom k predchádzajúcim filmom to bol pre mňa šok. A to takým spôsobom že v tej najväčšej akcii proste strihne film, akoby už ďalej nechcel natáčať a ukáže nám tento záver. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Vše, co jste kdy chtěli vědět o zombies, ale nestihli jste se jich na to zeptat :-). Sice stará, poněkud ohmataná, ale zato bohatě ilustrovaná učebnice pro studenty lékařské fakulty, obor Postapo Frankenstein. Přiloženo i tematické leporelo „Stavba těla zombíka – samce“ (doktor Henry Logan je zřejmě patolog gentleman, samice totiž nepitvá), kde si můžete vyzkoušet odebírání údů a orgánů všeho druhu. Šmik! Zombíkův žaludek je fuč, střeva šplíchla na podlahu pitevny... a vida, žrací reflex mu stále funguje! Přednášky se konají v aule, praktická cvičení v podzemí vojenského komplexu, tvořeném betonovým bunkrem, starou šachtou, jeskyněmi a papundeklovými kulisami hotelu Ritz. Výuka probíhala populárně naučnou formou a byla docela zábavná, dokonce i pro zombie laika jako jsem já. Největší miláček byl samozřejmě zombík coby pokusný králík, později skvělá cvičená opice. Nemrtvý mazlík Bub se schluchátky walkmana na uších , užaslým výrazem a pokleslou žrací čelistí byl přímo k sežrání! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (44)

  • Většina zombie ve filmu jsou obyvatelé Pittsburghu, kteří se natáčení zúčastnili jako dobrovolníci. (HellFire)
  • Podzemní bunkr, v němž se ukrývají hlavní hrdinové, byl ve skutečnosti bývalý důl poblíž Pittsburghu, který sloužil jako skladiště. (HellFire)

Související novinky

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Remake Day of the Dead

Remake Day of the Dead

10.11.2005

Zakladatel a klasik zombie žánru v jednom, George A. Romero o sobě v poslední době opět dává vědět. Loni k nám přisprintovali zombie v remaku Zacka Snydera Úsvit mrtvých, tento měsíc v českých kinech… (více)

Ďalší zombie remake

Ďalší zombie remake

31.05.2005

George A. Romero (na obr.), často označovaný za zakladateľa "zombie" podžánru, nakrútil v rokoch 1968-1985 hororovú trilógiu, ktorej prvým článkom bola skvelá, čiernobiela Noc oživlých mrtvol. Toto… (více)

Reklama

Reklama