Reklama

Reklama

Einstein - Případy nesnesitelného génia

(seriál)
  • Česko Einstein
Česko, (2020–2023), 15 h 9 min (Minutáž: 53–75 min)

Scénář:

Marek Hlavica

Hrají:

Vojtěch Kotek, Anna Polívková, Pavel Zedníček, Veronika Freimanová, Eva Podzimková, Marek Němec, Šárka Krausová, Barbora Mudrová, Lukáš Duy Anh Tran (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesor Filip (Vojtěch Kotek), který je údajně praprapravnukem Alberta Einsteina, vyučuje fyziku na univerzitě a pracuje na tom, aby navždy vyřešil energetické problémy lidstva. Je nejmladším profesorem, který kdy vůbec přednášel teorii fyziky, a může se pyšnit IQ 210. Jednoho dne ale skončí na policii a hrozí mu vězení. Na poslední chvíli tak dostane návrh. Místo toho, aby seděl za mřížemi, se musí stát poradcem při vyšetřování vražd. (TV Prima)

(více)

Recenze (102)

JB001 

všechny recenze uživatele

Po recenzi Mirky Spáčilové jsem byl zvědav jestli s ní budu či nebudu souhlasit. Nakonec jsem rád, že jsem se nenechal odradit, protože jsem se u toho solidně pobavil. Kotek mne v té roli v sobotu večer pobavil a v porovnání s Poldou to není žádný propadák. Po zhlédnutí 5. dílu zvyšuji na 4*.  Výborně se u toho bavím. Kéž by takových seriálů domácí provenience bylo víc. Pro mne je to především výborná krimikomedie ()

anca_007 

všechny recenze uživatele

Je-li chápán seriál, jako parodie zejména na Sherlocka Holmese v hlavní roli s Benedictem Cumberbatchem, nebo na Dr. House, pak je to skvělá komedie. Autorům se povedlo vystihnout charakteristiku hlavního hrdiny Filipa Königa (V. Kotek), podle již dvou zmíněných postav. Více, než detektivka, která by odpovídala logickým vyšetřovacím krokům, je seriál spíše komediálního rázu s občas až zázračnými prorockými myšlenkami, který kdoví kde König objevuje. Co díl, to jednotlivý příběh, avšak na pozadí se odehrává ještě jeden příběh, který diváka provází celým seriálem. Ten mi nepřišel zcela ukončený. Hvězdičky ubírám za přílišné milostné scény, které měly vystihnout bohémský život, přelétavost a promiskuitu hlavního hrdiny. Myslím, že to šlo vyjádřit i kulantnějším způsobem. Jinak za mě dobrý. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Prima konečně dokázala udělat seriál, za který se nemusí stydět, tedy ehm no, tak asi za polovinu seriálu se nemusí stydět. Bylo zde pár věcí, které byly udělané fakt dem*****, jako třeba vědecké fakty xD, jako omlouvám se, ale noční solární panely xDDD, no to si ze mě děláte srandu. Kdybych zde měl všechny nesmysly vypisovat byly bychom tu do večera, raději vás nechám ať se překvapíte samy. Většinou ty nesmysly jen pobavily, takže pohoda. Vadilo mi, jak je hlavní postava OP a vy prostě víte, že vždy vše vyřeší. Dále mi vadila repetetivnost epizod, kdy skoro v každém byl případ, který měl vždy jasného vraha... Zkrátka jste vždy věděli kdo to udělal. Dále mi vadila nerealističnost některých věcí, ale tak přece jen je to český výrobek. Upřímně bych řekl, že je tento seriál jeden z nejlepších českých kriminálních seriálů a možná i nejlepší. Když si to tak vezmete tak je to trochu smutné, protože já jsem hodnotil 3* xD, ale tak Česko mělo vždy oproti zbytku světa jinou laťku. Herci byly celkem fajn, většině jejich role sedla, ale někteří (většinou vedlejší postavy) opravdu neumí hrát a já jim prostě nic nevěřil. 6/10 ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Holmesem z BBC ani nekulhá, prostě je to nesmysl, kromě pár textu kolem hlavy nic společného. Tohle nejsou ani detektivky, je to prostě hláškovací komedie s detektivními prvky, hledat v případech logiku, stavbu, odhalování a pátrání nemá smysl. Některé vtípky jsou vynikající, jiné trapné, prostě k žehlení docela OK. samostatně ani ne. Herecké přehrávání je podstata příběhu. Spíše mne mrzí, že musíme dělat kopie jiných, asi se čeští scénáristé vyčerpali, ovšem ono když vidím ta Místa činu Plzeň, Ostrava anebo Hlavu Meduzy, tak asi opravdu už nápady došly. Takže co bude další? Předěláme skandinávský Most a bude se odehrávat v Praze na Vltavě? Ale zase proti Inspektoru Maxovi, který taky chtěl být hlavně legrační je tohle  lepší, o příšerném Topinkovi ani nemluvě. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kotek jako geniální profesor, u kterého žebrá Policie ČR o pomoc s vyšetřováním, protože si neví rady. Tahle konstrukce už tady byla mnohokrát, ale ještě tu nebyl hlavní hrdina feťák,lhář, zloděj, který umírá, citově deprimovaný jedinec, který s ženskýma zachází jak se slepicemi, což dokazuje když každý díl dostane do postele nějakou děvu. Nemusím ani Polívkovou a to trapno by se dalo často krájet, ale nejvíc mi vadí, jak je to tupě bez invence okopírované z originálu. Přidaly se jen české reálie a režisér o milimetr odhalil v sex scénách víc české herečky než byly ty německé v originále ( respektive v E07 odhalil komplet i jednu německou tady Victorii Jancke, o které píšou jako o topmodelce - kde jsou ty časy, kdy tohle označení platilo jen pro Claudii Schiffer a jejích pět kamarádek ). Ale nakonec to úplně tragické nebylo a z nějakého záhadného důvodu mne to i pobavilo. ()

Galerie (296)

Zajímavosti (35)

  • V epizodě hlavní postava (Vojtěch Kotek) prohlásí: „Chodil by takovej člověk na koncerty těhle těch komerčních srágor?“ Přitom zvedne lístek na koncert skupiny THIS!, které je zároveň Vojta Kotek členem. (Kaminari)
  • Filip Koenig (Vojtěch Kotek) je arogantní, sebestředný, bezcitný, zpupný a bezohledný. Jeho příjmení znamená v češtině „král“, avšak jsou i varianty psané König či Kőnig. Jedná se tedy o vlastnosti, které si mnozí s vladařem spojují. (sator)
  • Křest knihy Filipa Koeniga (Vojtěch Kotek) se natáčel v budově Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Viničná 7, Praha). (Facillitant)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama