Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (125)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za nový smer z materiálu na hodinovú kriminálku urobiť sériu 3x70 minút? Mohlo by to byť seriózne krimi bez tých zbytočných scén, dialógov, odbočiek a situácií, keď sa policajt len tak u veterinára ide odvážiť, aby zistil, že má s topánkami 80 kíl. A možno by pomohlo aj keby policajné centrum nebolo v prostredí verejných záchodov a policajti nerobili vyložené kraviny. Ale aspoň tu oproti Modrým stínom nie je šialená blúdiaca kamera a zvuk skrytého mikrofónu, takže pridám jednu hviezdu naviac. No stále to budú len slabé tri. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh se mi líbil moc- a to jak po obsahové, tak i po formální stránce. V porovnání s Modrými stíny je to tisíc a jedna - ve prospěch Pěti psů. Nebyla to možná nijak objevná filmařina, ale byla funkční. Narozdíl právě od Taušova experimentu. Vyzdvihl bych záporáka Martina Havelky a Ivana Kalinu v roli policajta, oba mi přišli vynikající. Naopak neocením herectví Kláry Melíškové a Miroslava Krobota. Ale neosobuji si patent na rozum, je to můj čistě osobní názor. Nadchly mě některé zdánlivé detaily- policistova na zem upadnuvší zbraň při zatýkání, lev probírající se ve veterinářově ordinaci z mrákot..., jindy mě otrávili, když například nechali přežít kriminalistu bodnutého do tepny, přitom odborná pomoc se k němu měla šanci dostat teprve po xx minutách. Taky jsem se podivoval třeba tomu, že Kristýnu se někdo pokusí zabít, protože objevila medvědy, zatímco její komplic se dál procházel objektem nikým neohrožován. Ale jak jsem psal v úvodu- tohle byla přesto ve všech ohledech a směrech velmi slušná krimi. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Po Modrých stínech jsme se sešoupli dolu. Hřebejk, naštěstí, upustil od snahy natočit něco mezi krimi a artem, ale slabinou je opět scénář. První dva díly graduje, očekával jsem, že ve třetím bude dlouho arogantní gangster tahat za nitky, dokud ho totálně poldové nerozloží, ale to jsem se šeredně spletl. Gauner cca. po deseti minutách ztratí svoji dementní zpupnost a poté se, snad, již neobjeví po zbytek epizody a to pouze, abychom došli k druhému pachateli, kterého očekáváte od prvních scén prvního dílu. Mělíšková, Krobot jsou výborní. Majer snesitelný, ale jinak... Mrzí mě to, protože jsem si tuhle partu po Modrých stínech oblíbil. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Případ není sám o sobě špatný, ale jiný režisér po bombastičnosti Modrých stínů vůbec nezvládá aspoň se přiblížit vysoko nastavené laťce kvality. Z postav, které jsem si ve dvojce tolik oblíbil, jsou už zase figurky bez vnitřního života, které odříkávají napsané dialogy. Když tak jedna postava v závěru série oznámí odchod, emoční efekt je nulový. Pocit odfláknutosti a uspěchanosti tu visí ve vzduchu. Prostředí je jinak fajn a postava nedotknutelného podnikatele opět připomíná českou realitu. Pokud někdy autor předlohy napíše něco dalšího, určitě se rád mrknu, jen bych byl rád, kdyby to dostal do rukou člověk, co točil Modré stíny a ne rutinér Hřebejk. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nevím vůbec, jestli mám něco psát - moc mě to nechytilo. Rozpletení zápletky i chycení lotra bylo takové nijaké a moc tomu nepomohla ani asistence lva. Roztažení do tří dílů bylo také spíš z tradice, než z potřeby. Tak pochválím aspoň hudbu - ta tam sedla. A předznamenávala, že se bude jednat o něco neobyčejného, což se ovšem bohužel nekonalo... ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Na konci epizody, když Viktor volá Marii (Klára Melíšková), tak u něj svítá, zatímco u Marie, která má ve své kanceláři několik stěn oken, je hluboká noc. (Brain)
  • Natáčelo se v Olomouci, konkrétně v Olomoucké Zoo a před a na olomouckém vlakovém nádraží. (Winster)
  • Natáčelo se v Olomouci na dolním náměstí. Je zde vidět např. Arionova kašna nebo sloup nejsvětější trojice. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno