Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ach jo... krásna ukážka toho, ako tuposť môže zabiť celý film. Mám rád animal horory, no ale musí tu byť súlad medzi reálnosťou a mystikou. Ich jasné definovanie pre celý film. V tomto prípade sa však reálne vyobrazený krokodíl bez nejakej legendy a žiadneho mysteriózneho základu správal, akoby práve došiel z menzy s IQ 150. To skrátka bilo do očí. Tým pádom atmosféra takmer žiadna, krokodíl tiež iba pár krát na scéne. No a gore... škoda reči, nula bodov. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Partička pěti lidí se vydá na průzkum zapadlé jeskyně, která by mohla znamenat profit coby turistická atrakce. Jenže v tu nejnevhodnější dobu se spustí bouře, voda stoupá a navíc se záhy ukáže, že komplex slouží jako obývák nebezpečné potvory. Klišé by nevadilo, protože to je průvodním znakem většiny podobně laděných filmů. Totéž se bohužel dá říct i o kameře, která se pravidelně plaší, když dojde na akci. Tady to navíc "podpořily" lampy, které výletníci překvapivě zapomněli nabít. A je to škoda, protože těch několik jasných záblesků, kdy se predátor ukázal, stálo za to. Na druhou stranu zvuková stránka zaslouží jedničku a poslouchat svačící mrchu mělo něco do sebe. Fajn byla i atmosféra jeskyně a konečně mi to sedlo i herecky, což mě upřímně řečeno docela překvapilo. Zbytečné mi přišlo řešení osobních problémů a rozesmál mě konec, ale nemůžu říct, že by celkový dojem pokazil. Slušná jednohubka. 60% ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Traucki je režisér, který má na kontě pouze survival horory, kde hrají hlavní roli predátoři ze zvířecí říše a jinak tomu není v tomto případě, kdy se, po posledním neúspěšném projektu, na sedm let odmlčel, aby nyní přišel s pokračováním svého režijního debutu. Abyss na kvalitu svého předchůdce nedosahuje, ale výhodou je, že nepotřebujete znát původní děj, jelikož to na sebe ničím nenavazuje. Téměř celý film se odehrává v temné jeskyni, takže je to potřeba sledovat v noci, jinak nic neuvidíte. Herci jsou sympatičtí a hrají uvěřitelně, nicméně se dalo najít dost nelogických kiksů. Tím narážím na scény s aligátorem, který útočí jen tehdy, kdy se to hodí scénáristům. Postavy umírají v předvídatelném pořadí a občas je vidět i nějaká krev, které je, na poměry tohoto subžánru, docela dost. Velkým plusem je fungující klaustrofobická atmosféra a mnohdy se dostaví i nepříjemné pocity, protože tento aligátor je chytrá a nepředvídatelná bestie, která ,,vyskakuje na diváka'' stylem, za který se nemusí stydět většina duchařin. Jako celek je to, minimálně, v rámci subžánru nadprůměr, jehož shlédnutí byste neměli litovat. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dva páry a průvodce se vydají do australské džungle za dobrodružstvím. Cílem je kamarádem průvodcem náhodně objevená šachta, z níž by mohla vést podzemní cesta do neobjevené jeskyně. Část skupiny hledá nevšední zážitek, průvodce Cash s kamarádem Ericem, přirozeným vůdcem, by případné nalezení rádi zpeněžili. Úvodní scéna s japonskými turisty navnadí, na akci si ale musí divák ještě chvilku počkat. Samozřejmě je smůla vlézt do podzemí v době, kdy se chystá velká bouře a hrozí přívaly vody. Hazard je to ovšem tehdy, když o ní skrze chytrý telefon víte. Film je samozřejmě plný hloupých klišé. Můžete si vcelku zdárně tipovat, v jakém pořadí kdo zařve, a vůdce jako první rozhodně nebude. Krokodýl útočí, jak ho napadne, ale zase se nejedná o nijak inteligentního tvora, tak budiž. Nu a přežívat v jeskyni s takovým přísunem masa asi rovněž nebude problém, byť závěr ukáže ještě něco dalšího. Ano, přepálený závěr jako by vypadl z akčních filmů 80. let. Pravda je, že napadení krokodýlem není hned zkraje tak devastující jako u žraloka, jehož zuby maso odřezávají. Krokodýl musí maso vytrhávat. V podstatě jde o jeskynní variantu Kořisti (2019). Normálně bych dal méně hvězd, ale mám slabost pro podzemí a krokodýly, a tak vše hloupé přehlížím, včetně nepřekvapivých vztahů jednotlivých postav. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

S natural horory (i s těmi nejmizernějšími) jsem vyrostl a přestože se jim teď už vyhýbám obloukem, semtam si to sama nálada žádá si odpočinout u něčeho až v takovéto míře nenáročného. Dávnou Krvavou lagunu jsem odzíval a řadil jsem ji i daleko za sequely Anakondy, ale její nově příchozí dvojka (dokonce stejný rejža) mně jako klaustrofobikovi v pár momentech naháněla hrůzu a nebýt odfláknutých útočných scén, tak by mi tenhle australský survival vůbec nevadil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno