Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Stejně jako před léty se režisér rozhodl vše vsadit především na postupné budování atmosféry a několik úderných leč dobře provedených krokodýlích útoků. Žádné gigantické monstrum, žádné přemrštěné digitální efekty a to se mi na něm líbí asi nejvíce. Zpola potopená jeskyně se ukázala býti slušným prostředím k natočení filmu, zvláště když pracujete především s náznaky, dobrým zvukovým doprovodem a šetrným podsvícením. Jen v samotném závěru se dle mého nechal až moc unést a akční finále mi do toho zas až tolik nepasovalo. Ale tak to je otázka vkusu a momentální chuti. O trochu horší už to bylo s tou omáčkou okolo. Postavy jako takové mi nějak zvlášť nevadily a některé z nich mi byly i docela sympatické, no o dost horší už to bylo s úrovní dialogů a přesvědčivostí některých momentů. Ale to zas u tohoto režiséra není žádná novinka, spíše bych řekl jeho „neduh“. Každopádně si myslím, že i tentokrát odvedl slušnou práci, za kterou se určitě stydět nemusí. Nicméně na krokodýlím jídelníčku bych určitě skončit nechtěl, přestože sám jsem měl už tu „čest“ krokodýlí maso ochutnat na jedné z mých dovolených a musím uznat, že není zrovna nejhorší. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarené pokračovanie, aj keď toto je asi taký sequel, ako minuloročné 47 Meters Down: Uncaged voči jednotke: čiže žiadny. Proste nové postavy, nové monštrum (hoci rovnaký živočíšny druh samozrejme) a nové prostredie odohrávania. Namiesto lagúny zatopené podzemné priestory. A mňa to bavilo! Postavy slabé a dialógy hrôza počúvať, ale akonáhle začne boj o život a uvidíme strašidelného krokodíla a jeho realistické, naturalistické a nepríjemné scény útokov, zaplesá srdce každého hororového fanúšika. Žiadny humor, ale ostrá vraždiaca šupinatá suka, ktorej je úprimne ukradnutá, čo zožerie, výčitkami svedomia určite netrpí, na to vezmite jed. Problém je, že akonáhle si ľudožravý plaz dá prestávku, do popredia  sa dostávajú krajne mdlé vzťahy a dialógovky. Našťastie to nikdy netrvá zbytočne dlho a zakaždým skôr alebo neskôr hladinu opäť rozčerí podozrivý pohyb. Akčné finále už je trochu nastavované, ale nejako extra mi nevadilo, vlastne skôr naopak. Ďalšiu 7-ročnú prestávku neodporúčam. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možný SPOILER. Hlúpejšieho krokodíla človek nevidí ani v dokumentárnych filmoch. Čo tam po kráse jaskýň, keď si človek pustí "animal horor", pritom hlavného záporáka vidí tak 3 krát (?), z piatich možných obetí dvaja prežijú, smrť ďalší dvoch si musíte nájsť niekde na "Dark webe", pričom takmer 80% filmu sa nič nedeje. Ak je tento komentár k tomuto filmu krutý, tak si predstavte, aký by bol, keby som sa zle vyspal. Jediné čo poteší je fakt, že krokodíla nevyprodukoval "CAPCOM", pričom každopádne, aj tak som nečakal nič mimoriadne, lebo keď v úvode vidieť, aká spoločnosť sa na filme podieľala, divák by si mal vedieť spočítať Dva a 2. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po nepodarku "Jungle" a (pre istotu) následnej 7-ročnej odmlke mi Traucki opäť urobil radosť. Pekne nakrútený aligátorský jaskynný survival. Mínusom je iba klišé. Lebo keď už je skupinka kamarátov uväznená v jaskyni, samozrejme divák zisťuje, že mali medzi sebou aférky a hentá je tehotná s hentým... proste aby reč nestála, však o čom inom by sa mali tí chudáci baviť. Nakláňať sa na okraji brehu s baterkou je tiež bohovský nápad. Aligátor vyskakuje len vtedy, keď to scenáristovi vyhovuje, a keď sa už zdá, že je všetko nebezpečenstvo zažehnané, podľa očakávania to tak nie je. Takže inteligencie to veľa nepobralo a neprekvapí to dokopy ničím, ale ja mám prírodné horory rád, postavy sú sympatické, kamera krásna, spracovanie a útoky aligátorov presvedčivé, na film sa dobre pozerá a je to aspoň zábavné. Hodnotím rovnako ako Crawl. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Pan Traucki se proslavil Krvavou Lagunou tenhle film na tu dobu vzniku byl nadprůměrný následně na to navázal podobně kvalitním Útesem a měl slušný náběh na kvalitního režiséra zvířecích hororů bohužel tohle nedokázal využít jelikož jeho další film Džungle byla srajda a od té doby si dal 7 let pauzu až natočil tohle. Vzal si námět z Pádu Do Tmy a Jeskyně tak, že parta lidí jde prozkoumat neprozkoumanou jeskyni a tam na něco narazí pojmenoval to Krvavá Laguna Rokle, aby tím evokoval u diváků nějaké pokračování Krvavé Laguny (ačkoliv to s ní nemá nic společného kromě krokodýla) a zkusil navázat na své počátky. Bohužel /bohudík doba šla dopředu a lidi chtějí vidět víc než 2 pipiny jak se hádají,která z nich šukala s tím a tím a čí bude ten a ten parchant. Navíc jdeme podle klasického klišé máme tu dvě ženské z nichž jedna je těhotná myslíte si, že umřou ani omylem (poznámka nedávám to do spoilerů jelikož to tu už beztak někdo vykecal) naopak tu máme 3 chlápky z nichž 2 jsou schopní a musí umřít jen kvůli tomu, aby se naplnily feministické kvóty. P.s. ten konec byl jako co ona se zachránila našla auto ujela pár metrů a naprala to do vody? (cože?) o tom, že z několika metrů není schopná trefit krokodýla velikého jak kráva radši pomlčím. P.s. 2 Ve filmu Kořist kdosi nadával jak to, že není schopný krokodýl rozbít stěnu ze skla tady tento je větší king ten nedokáže rozbít sklo od auta 40 procent chce to asi další 7 letou pauzu ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama