Reklama

Reklama

Kovboj Bebop: Lovec odměn

(seriál)
  • Japonsko Cowboy Bebop (více)
Trailer 1
Japonsko, (1998–1999), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Kamera:

Jóiči Ógami

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Kóiči Jamadera, Unšó Išizuka, Megumi Hajašibara, Norio Wakamoto, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Iššin Čiba, Maaja Sakamoto, Mika Doi, Šigeru Čiba, Šin'ičiró Miki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Bývalý nájemný vrah, bývalý polda, podvodnice, hacker a datový pes tvoří nesourodou partu lovců odměn, která pročesává vesmír a má věčně hluboko do kapsy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Valgaav 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je anime rozhodně kvalitní podívanou a dnes už takřka seriálovou klasikou. Ne však každému může vyhovovat seriál postrádá jasnou dějovou linii, osobně seriály bez příběhové linky moc nemusím, ale přesto se mi Bebob líbil má své osobní kouzlo. Jedná o spojení retro a sci-fi, ovšem povedené. Má svoji osobitou kresbu, která podtrhuje retro atmosféru a to nemluvím o zajímavě zvoleném hudebním doprovodu.Určitě tvůrci Cowboy Bebopa rozhodně dokáží každou epizodou mile překvapit. Moje hodnocení 8/10 ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je jedním z nejlepších anime, se kterými jsem měl zatím tu čest. Odehrává se v budoucnosti tohoto světa, vesmírné cestování je samozřejmostí a půlka sluneční soustavy je osídlena. Animace soubojů je lehce rozevlátého charakteru a je vskutku vynikající, stejně tak jako animace v celém seriálu. Hlavní hrdina je ležérní typ ve stylovém obleku, kterého si oblíbíte hned po první atmosférou nasáklé epizodě. Pár prostředních epizod seriálu je sice trochu slabších, ale fenomenální zakončení to více než vynahrazuje. Co však mě na tomto anime oslovilo zdaleka nejvíce, je soundtrack, který se skládá z bluesových a jazzový songů nejvyšší jakosti. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

I think it`s time to blow this thing, get everyone and stuff together... (Vynikající noirová pochoutka, provoněná melancholií mezihvězdných prostorů a cynickým humorem ostřílených lovců odměn. Spike a Jet přiberou vlastně velice obyčejného psíka Ein, potkají Faye, která jim zpočátku nepadne do oka (s podivem :), ale jak víme, co se škádlívá, mívá se rádo, a přestože kromě zvířat a ženských nesnáší Spike (otázkou je jesli mu to věřit) už jenom děcka, doplní kompletní posádku vesmírné lodi Cowboy Bebop i spratek neidentifikovatelného pohlaví jménem Ed. Bang! Ó vesmíre, div se, nevzinkne žádný guláš, ale jeden z nejveselji smutných animé příběhů jaké kdy oko mé spatřilo. Na klišé se tu hraje minimálně, hudba na druhou stranu hraje vskutku první housle. Převážně jazzový, ovšem místy žánrově velice široce zapřáhlý soundtrack se stává takřka ústřední postavou, diktující rytmus a náladu vyprávění ústředního příběhu i jeho nezbytných odboček, které převypravují minulost posádky lodi). ...three, two, one, let`s jam! 90% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Těžko zaškatulkovat: dospělé vesmírné pirátsko-gangstersko-westernovo-dobrodružné anime střídá styly jak na běžícím pásu (a podle nich i hudební žánry na jedinečném soundtracku). Různorodé případy smolařské posádky lovců odměn po celé naší sluneční soustavě pobaví zápletkami i vtipem (a nadstandardním zpracováním), nicméně citelně postrádají nějaký komplexnější dějový oblouk "odněkud někam". Nepočítaje v to tedy ty zásadnější epizody, které poodhalují minulé osudy svérázných postav. „See You Space Cowboy…“ ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Cowboy Bebop je zkrátka klasika. I když epizodické seriály bez hlavní příběhové linky moc nemusím, tak i přesto se mi Bebop líbil. Největším kladem je rozhodně fantastický humor, stylová hudba (bez které by to snad ani nebyl Bebop) a kruté završení. Nejvíce se mi však líbilo poučení, že bychom neměli nechávat věci v ledničce. Takže pozor na to cowboys. 8/10 ()

Galerie (525)

Zajímavosti (20)

  • Trojice starochů (Antonio, Carlos a Jobim), je ve skutečnosti odkazem a poctou populárnímu brazilskému skladateli a muzikantovi Antonio Carlos Jobim. (P. J. D.)
  • 24. epizoda nekončí heslem: "See you cowboy" či: "To be continued", ale: "See you cowgirl". To proto, že tento díl byl věnován právě ženám. (P. J. D.)
  • Město, které si Fayne pamatuje ze vzpomínek, byl zřetelně Singapur. (Natami)

Související novinky

Kovboj Bebop míří na Netflix

Kovboj Bebop míří na Netflix

29.11.2018

Streamovací gigant Netflix oznámil novou desetidílnou hranou sérii slavné japonské anime ságy Kovboj Bebop. Kultovní vesmírný western bude Netflix produkovat společně s Tomorrow Studios a kreativně… (více)

Reklama

Reklama