Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (180)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Považuji se za příležitostného konzumenta SW věcí a vlastně od Vzestupu Skywalkera, sem ze světa SW neviděl nic, až tak byl ten film stresující a zničující. Ale tak jako v případě The Walking Dead: Dead City, je tenhle seriál určený spíše pro fanoušky a né pro náhodné diváky. Ale důvod proč sem se na tenhle seriál, chtěl podívat je Ahsoka, její postava, její vztah s Anakinem a všechno okolo toho, co bylo představeno v seriálu Klonové války, mně zajímalo co s ní bylo a co s ní bude dále. A tady příchází na řadu ta znalost, vícemě všech filmů a seriálu ze světa SW, sou zde postavy o kterých sem prostě nic nevěděl a vše se tak nějak dozvěděl z průběhu děje. Takže trochu sem v tom měl guláš, ale jako dobrý, docela sem si i seriál užil. Největšími tahouny sou rozhodně Baylan Skoll a Shin Hati, obě dvě postavy sou úžasný a co se týče herců, tam to platí dvojnásob. Ray Stevenson do toho dal všechno a dá se s klidem říct, že jeho poslední role, je něco, na co může být náležitě hrdý, protože jeho podání Baylana, je hodně silné. Líbil se mi vztah jaký mezi sebou Baylan a Shin měli, on ji učil, vedli ji, dával ji rady a pomáhal ji v rozvoji a ona to všechno příjímala, naslouchala mu a v jejích očích byl pro ní víc než mistrem. Z dalších postav mně bavil Huyang, je fajn že to neni žádný další droidí blbeček, ale umí se ohánět a to jak slovně tak i bojově.  Sabine Wren mně taky zaujala, hlavně v první polovině, se mi líbilo, její odhodlání najít Ezru a to že si věci dělá prostě po svém. No a pak je tady samotná Ahsoka, nevím jestli to tím jak je  postava napsaná, nebo je to herečkou, ale něco mi na Ahsoce vadilo, ale přesně nedokážu napsat co. Ahsoka jako postava, má zde pár silných momentů, ze kterých sem měl dobrý divácký zážitek, ale nevim, celé mi to přišlo nevybalancované. Ale hej, možná je to jen mnou, přeci jen SW světu rozumím, asi jako termonukleární fúzi. Ale seriál mně vlastně i bavil, akce je slušná hodně slušná, opět když to srovnám s posledními SW filmy, které sem viděl je tahle akce úplně v pohodě. Některé díly sou silně atmosférické, hudba je taky stojí za zmínku a asi by se dalo říct, že odcházím spokojený. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Několikrát resiscutovaná, a viditelně nesmrtelná postava Ahsoky se po Xté vrací ve svém vlastním seriálu, který je vlastně o všem okolo, jen ne o Ahsoce. Předně je hlavně nepřiznanou pátou řadou Povstalcou. Ono řekněmě si to na rovinu, všechny ty SW seriály pod hlavičkou Disney jsou vlastně jeden seriál, protože jejich provázanost je obrovská a pro plné pochopení je nutné odsledovat úplně vše. I díky tomu tak první řada (protože se nic moc nevysvětlí, tak je jasné, že bude další, nebo se to zas vyřeší někde jinde...) působí jako malá část celku, u kterého je už teď jasné, že bude postupně gradovat do velkolepého Filoniho filmu. Mnohými blahořečené, mnohými nenáviděné Volume opět hraje vizuálně důležitou součást, a mě už teda všechny ty arénové souboje a digitální pozadí začínají lézt na nervy. Kde však nelze nic vytknout, tak to je casting postav z Povstalců protože takovéto povedené převedení postav z animáků do hrané podoby jsme tu už dlouho neměli. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zde na CSFD v hodnocení nad Ahsokou vede Andor, ale u mě je to přesně naopak. Tento seriál je akčnější, navazuje na animované seriály od disney (ty jsem sice neviděl, což je dle kamarádů, co je viděli, docela velký nedostatek) a přináší několik solidních momentů. Za mě super příspěvek do Star Wars univerza a už se těším i na další řadu. Rayi odpočívej v pokoji...7/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vlastně mě mrzí, že Filloni nezačal přepracováním Clone wars a Rebels do hrané podoby, protože mnoho lidí přijde k Ahsoce s čistým štítem a třeba já na ty animáče nikdy koukat nebudu, leč ocenil bych celý hraný příběh. Nicméně se v podstatě jedná o pátou řadu Rebels, samostatně to víceméně funguje a pokud se přenesete přes domnělou woke agitku, dostanete výborně vypadající seriál (Dave Filloni s novou technologií umí lépe pracovat), s fajn hrdinkou, Rosarii Dawson jsem si nakonec docela oblíbil. Není to žádná must see šleha, co by měl každý vidět jako byla tehdy první řada Manda, ale pokud se seriál SW budou ubírat tímto způsobem a sledovanost bude dostatečná, já si na to vždycky čas najdu. Jen bych ocenil už konečně nové příběhy mimo časové období hlavních 9 epizod. ()

TwoFace 

všechny recenze uživatele

— What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us. — Ahsoka je jako milostný dopis celému Star Wars univerzu a všemu, co v něm dosud Dave Filoni vytvořil. I když často nemám rád, jak se Filoni snaží své milované dítě Ahsoku procpat úplně do všeho, na její samostatný seriál jsem se těšil. A i přesto jsem byl velmi překvapen. Scénář je skvělý, hudba nádherná, souboje naprosto úžasné. Ahsoka přináší do Star Wars univerza hodně, rozšiřuje jeho mytologii, po letech odhaluje osudy oblíbených postav (očekávaný návrat Ezry mě moc potěšil a bavil), propojuje všechny éry a do hrané formy přenáší věci a postavy, které jsme dosud viděli jen v animaci. Znalost Clone Wars a Rebels je pro sledování Ahsoky klíčová, ze Star Wars je už regulérní cinematic universe, navazuje se i na Mandaloriana a vše spěje k velkolepému filmovému crossover zakončení. Převést animované postavy do live-action se povedlo velmi dobře. A to i přesto, že na mě Rosario Dawson svým toporným ztvárněním Ahsoky působila většinu času vcelku nesympaticky (vlastně bych byl možná raději, kdyby tu Ahsoka vůbec nebyla, už jen její samotná přítomnost ve všem po jejím konci v Rebels totiž celkem narušuje canon), ostatní postavy to naštěstí vynahrazují. Hlavně Ray Stevenson a Lars Mikkelsen jsou ve svých rolích naprosto fantastičtí. Po víc jak třiceti letech na scénu v hrané podobě vstupuje legendární velkoadmirál Thrawn a jeho návrat jako dědice Impéria nemá chybu. S tím se pojí i to, co na Ahsoce vážně velmi oceňuju a sice, že je každá epizoda důležitá, nacpaná zajímavými věcmi, posouvá děj dopředu a není zde žádný filler. Ahsoka by klidně mohla jít do kin jako plnohodnotný film, kvalitou je skutečně někde jinde. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Zbroje domorodých válečníků (banditů) a oblečení Matek Nočních sester vychází z konceptů nikdy nepoužitých sithských návrhů pro I. epizodu Skrytá hrozba (1999) od Iaina McCaiga. (Veskoslav)
  • Věta, kterou pronese Huyang (David Tennant): „A long time ago in a galaxy far, far away...“ je nejenom odkazem na to, že se skutečně nacházejí v jiné galaxii daleko odsud, ale je to samozřejmě ikonická věta, kterou celá sága Star Wars vlastně odstartovala a poprvé jsme ji mohli vidět ve Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Veskoslav)
  • Loď, kterou používá Ahsoka (Rosario Dawson), je jedijský raketoplán T-6, který byl navržen a postaven společností Slayn & Korpi během Klonových válek. Kokpit raketoplánu byl následně během Občanské války použit v rebelelské Alianci jako základ pro nejlépe vyzbrojený stíhač A/SF-01 B-wing. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama