Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (192)

DaUr 

všechny recenze uživatele

Sympatičtější postavy na kladné straně a zajímavější na té záporné než v Mandalorianovi a celkově příjemné rozšíření Star Wars univerza i pro diváky netknuté Povstalci. Smutnou pravdou nicméně je, že toho obsahu je v poslední době prostě moc, a podobně jako v případě Marvelu se i zde vytratilo téměř veškeré kouzlo, které v minulosti z těchto sérií dělalo něco výjimečného. 1. série - 80 %. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zde na CSFD v hodnocení nad Ahsokou vede Andor, ale u mě je to přesně naopak. Tento seriál je akčnější, navazuje na animované seriály od disney (ty jsem sice neviděl, což je dle kamarádů, co je viděli, docela velký nedostatek) a přináší několik solidních momentů. Za mě super příspěvek do Star Wars univerza a už se těším i na další řadu. Rayi odpočívej v pokoji...7/10. ()

Reklama

Good Luck 

všechny recenze uživatele

V tom seriálu mě nejvíce zaujaly postavy záporáků v roli Raye Stevensona a Ivanna Sachno, které byly zajímavě napsané i zahrané a stále kolem nich je taková trochu záhadná mlha a pokud se budu dívat na další sérii, tak bych je tam chtěl vidět... Také byly super efekty, takový standart v rámci Star Wars... Ale líbilo by se mi více, kdyby to bylo o něco syrovější a reálnější... Trochu mě začínají nudit, takové ty upovídané scény, asi ve mě seriál nevzbudil dostatečný zájem o tuhle výplň... A... stává se z toho taková disneyovka, je to už spíše taková vesmírná pohádka... Chtěl bych tomu dát 4*, protože se jedná o star wars a líbilo se mi to o něco více, než filmová trilogie s Rey, ale není to seriál, který bych si toužil pustit znova (.... teda asi až na nějaké scény, které mě zaujaly) a na který bych se nějak výrazně těšil... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky když začnou feministky o něčem hlasitě kňučet, bude to zábava. Tentokrát ale kňučely protože shledaly Ahsoku jako velký přínos lidstvu za to, že je v seriálu víc žen, než jiných pohlaví. Čím to ale je, že pokaždé jsou to jen dvě pozice: “superžena” (zmasí na počkání cokoliv co dýchá ne zřídka groteskním způsobem) nebo “superkráva” (chová se protivně a hloupě - protože je rebelka - a podělá na co sáhne). Tady máme samozřejmě obě (v několika verzích). Ale to byla ta úsměvná část. Co moc zábavné není je scénář (a debilní nápad) udělat z Ahsoky vlastně 5. řadu zrušeného animáku (kde mimochodem Ahsoka ani nebyla klíčový postava). Pokud někdo zmíněný animák zaignoroval (jako já), doporučuji podívat se nejdřív na nultou epizodu Ahsoky (jinak známou jako 13. epizoda Mandaloriana). Trochu to pomůže, ale i tak hodně věcí hapruje. Vlastně celá zápletka (interakce superžena a superkráva) je nesmyslná a popírá vše co se v SW universu dekády budovalo (averze Mandalorianů a Jediů, základní předpoklady stát se Jedi, účinnost světelného meče, atd.) a nemá dokonce ani oporu v žádném ze dvou animáků, ze kterých si hraná Ahsoka půjčila postavy. Tedy budete buď trpět (muži a skalní SW fandové) nebo si chrochtat (ženy a děti). Nic mezi tím. Více u jednotlivých epizod. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak beriem späť, že Mandalorian je najhorší hraný Star Wars seriál. Ahsoka je horšia. Pokiaľ som o Mandovi písal, že je skôr určený divákom kreslených seriálov, tak o Ahsoke to platí absolútne. Je tu kopa hlavných postáv u ktorých sa neobťažujú s nejakým ich predstavením, pretože ich predsa diváci seriálov poznajú. A keď nie, tak na vás všetky tie dojímavé scény v ktorých sa po rokoch stretne otravná postava A s totálne neznámou postavou B, nebudú vôbec fungovať. Na mňa teda nefungovali. Z hlavných postáv je peklo Sabine Wren, ktorá ma srala nonstop. Hera Syndulla je o niečo menej otravná ale má rovnakú chybu. Všetky tie pipiny kašlú na rozkazy a robia si čo chcú, lebo sú emancipované pipiny a len ony najlepšie vedia čo chcú. To že potom musia všetci napravovať, čo posrali je už vedľajšie. Celkom som si obľúbil aspoň Ahsoku, ktorá je z tých pipín najnormálnejšia. Ale najlepšou postavou je paradoxne chlap a to dokonca záporák Baylan Skoll, ktorý je nad vecou a ide si za svojím cieľom. Som zvedavý ako skon herca vyriešia. Ústredná zápletka ako sa dostať z jednej strany galaxie na druhú a späť je teda niečo fakt komplikované. Vau. Takže ten bezduchý dej sa snažia znova zachrániť kopou špičkovo prevedenej akcie. Ok, ale v Star Wars svete to je pre mňa samozrejmosť, takže tentoraz už hodnotenie 5/10 nepreklopím hore, ale smerom nadol. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Lars Mikkelsen si v tomto seriálu zopakoval roli Grand admirála Trawna, kterého daboval v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). Stál se tak jedním z mnoha herců ze Star Wars, kteří hráli své postavy jak v hrané podobě, tak je dabovali v animovaných projektech. (Kukelnik)
  • Droid, který doprovází Ahsoku (Rosario Dawson), je Huyang. Je to Mark IV architect droid professor, který sloužil na jedijské korvetě třídy Paladin jménem Crucible. Tento droid zde sloužil celá tisicíletí a byl to průvodce mladých padawanů při jejich cestě k té první a nejdůležitější věci v životě Rytíře Jedi – stavbě světelného meče. Poprvé jsme ho mohli vidět v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Veškeré zboje klonových vojáků jsou vyrobené. Poprvé se tak nejedná o CGI a pokračuje se tak v trendu, který zavedl Obi-Wan (od r. 2022) s 501. oddílem v rámci Chrámu Rytířů Jedi. (Veskoslav)

Související novinky

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

Star Wars: Akolytka končí první sezónou

21.08.2024

Část fanouškovské základny franšízy Star Wars následující novina rozhořčí, jinou část možná spíše potěší. Vedení Lucasfilmu hlasovalo pro zrušení potenciální druhé série seriálu Star Wars: Akolytka… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno