Reklama

Reklama

Boba Fett: Zákon podsvětí

(seriál)
  • USA The Book of Boba Fett (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(7)

Boba Fett (Temuera Morrison), který už není nájemným lovcem, objevuje na Tatooinu své nové já po boku Fennec Shand (Ming-Na Wen). (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (279)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfect crossover doesn't exi- ..... Spíš než regulérní seriál o legendárním námezdním lovci s prvky neo-westernu ze starý školy je 'The Book of Boba Fett' výkladní skříň všeho, co studio Disney v rámci Star Wars franšízy vlastní. Ale ono to ani kupodivu nevadí, protože Temuera Morrison si svůj herecký comeback do role tohoto ikonickýho antihrdiny náramně užil – a já si to užil s ním. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková pecka jako Mandalorian, ale pořád je to mezi TOP sci-fi seriály. Největším minusem TBoBF jsou postavy ... tam, kde Mandalorian představil jednu nesympatickou postavu (mechaničku, kterou hraje vysloužila umělkyně ochotnického divadla), v TBoBF je jich nespočet ... a bohužel jedna z nich je právě hlavní představitel. Bobu jsem měl do existence tohoto seriálu fakt rád, byl to badass bounty hunter ... tady je to pacifistický sluníčkář, který vše chce řešit dialogem a jako naivní klučina všem hned uvěří. Navíc nevim jak je to možné, si Temuera Morrison vydupal, že bude skoro celý seriál vystupovat bez helmy ... tímpádem ho v akčních scénách mnohdy nemůže zastupovat žádný kaskadér. Další špatné postavy je hipster motorkářský gang ... mají to být sirotci, co žijou z ruky do huby ... přitom nosí nejdražší designérské hadry, mají ty nejlepší cyber-doplňky a jezdí na naleštěných motorkách (WTF?). Ale naštěstí i Disney se v polovině pláclo přes rypák, a začaly masivní změny a přetáčky, čili v posledních 3 dílech je Boba Fett jen minimálně a zachraňuje to opět Mando (a další) ... a jak jsem psal na začátku, co se seriálové sci-fi produkce týče, tak je to pořád TOPka ... scénář sice je hloupý, ale pořád se tu něco děje, výprava je drahá, CGI na úrovni filmové produkce a v každém díle se dočkáme i nějaké akce. Jinými slovy, všechny ostatní rádoby drahé space opery v televizi jen smutně můžou přihlížet. Notička na závěr ... byl bych rád, kdyby se Disney na nějakou druhou sérii vysrali, anebo aby urychleně překopali charakter Boby Fetta. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre tých, ktorý nevideli Mandaloriana a zvažujú pozretie Boba Fetta, na rovinu píšem, že to ako Stand-Alone seriál nie je. The Book of Boba Fett nadväzuje presne tam, kde skončila po-titulková scéna Mandaloriana v druhej sérii. A počas celého seriálu sa tu vo viacerých častiach na spomínaného Manda odkazuje alebo priamo nadväzuje. Boba Fett sa predstavil už v druhej sérii Manda, no až teraz konečne dostal tento slávny a obľúbený nájomný lovec svoj priestor. Okrem hlavnej dejovej línie, kde Boba vládne s Jabbovho paláca, je tu aj druha dejová linka a tou je flashback, ktorý nám ukážu cestu od Sarlaca, takmer až k Mandovi. Seriál opäť majú na starosti Favreau a Filoni (ďalší producent a režisér do partiu je Robert Rodriguez), takže je tu hromada fan servisu, odkazov a prepojení na celú ságu, alebo na Filoniho seriáli Clone Wars a Rebels. Bavil ma celý seriál, príbeh a akcia zaujali, vizuálne je to pekne, no niektoré diely boli zbytočne naťahované, niekedy logika v akciách chýba, niektoré postavy zbytočné (detský motorkový klub, ktorý vyzerá skôr ako zo Cyberpunku ako zo Star Warsu) a kludne by som si to dal v rýchlejšom dvoj a pol hodinovom nabitom filme. Tak či tak spokojnosť vidieť staré známe tváre. 75% - 4* ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě zatím nejlepší seriál s tematikou Star Wars, tím spíše, že konkurence není příliš velká. Širší příběhové rozprostření na Grogu a Mandaloriana vyprávění jenom pomáhá, protože pak to univerzum získává ucelenější rozměr. Temuera Morrison byl docela fajn, pořád na to má, zejména charizmatem, pohybové prostocviky po něm v jeho věku chtít nemůžu. Přirozená tvář Luka Skywalkera v předposlední epizodě je prozatímním vrcholem 3D scanningu, těch pár chybek, to už jsou jenom mušky. Jedinou slabinu vidím v Boba-Fettově omladině, vrcholně nesympatické, s vizáží učňáckých pubošů, bezcílně se poflakujících v hypermarketu. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vizuálne skvelo zvládnutý prívesok k Mandalorianovi. Nenudil som sa, nakukol som do odľahlých kútov galaxie, bližšie spoznal niektoré staré známe rasy a cestou pozbieral zopár nových. Akcie dostatok, hlavne ku koncu. Príbeh však občas zbytočne prešľapujúci na mieste. Na záver sa pridal aj samotný Mandalorian + "Baby Yoda", takže spokojnosť. Samozrejme to nedosahuje kvalitu hlavného seriálu, ale ako skracovač čakania úplne v pohode. A treba uznať, že sa tu nachádza zatiaľ asi  najlepšie zvládnuté digitálne omladenie herca. Luke Skywalker nám naplno ukazuje, že zrejme už za pár rokov sa začnú točiť filmy s hercami za zenitom či dokonca po smrti. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (51)

  • Nástroj, který Boba Fett (Temuera Morrison) používá k tvarování své gaffi hole, je vojenský LC-14B, Woodman's Pal. Je součástí sady pro přežití letecké posádky. (LUKICKK)
  • Jangova loď je hlídkové a útočné plavidlo třídy Firespray-31, zkráceně Interceptor třídy Firespray, postavená v loděnicích planety Kuat. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama